Skocz do zawartości

Shimano Cardiff 51s DC - część I - wnętrze pudełka - nowy artykuł na jerkbait.pl

admin

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

W ostatnich dniach gorący news przeszył myśli wielu miłośników UL castingu. Nowe wcielenie, znanego już od kilku lat, Shimano conquesta 51ss ujrzało światło dzienne. Naszym oczom ukazała się nowa propozycja Shimano – Cardiff 51s DC. Krótko rzecz ujmując to hybryda – zminiaturyzowana wersja Conquesta 101 DC z przystosowaną do hamulca DC szpulką oraz kilkoma innymi, na pierwszy rzut oka drobnymi, modyfikacjami, udogodnieniami. O tym co kryje się wewnątrz pudełka, oraz pierwsze moje wrażenia w niniejszym artykule. zyli światowa premiera Cardiffa 51s DC na jerkbait.pl

Zapraszam do pierwszej części artykułu Shimano Cardiff 51s DC. :D

Pozdrawiam

Remek

Remek ładnie to opisałeś-jak zawsze sumiennie :D

ale widać chłopaki z shimano w Cad-zie troche tylko wymiary pozmieniali stojedynki pod frezarki i tyle,combo z 51SS <_<

Sławku jak bedzie taki podatny na -2stopnie jak 201 i MGDC7 to na pstrągi trza bedzie zabierać nagrzewnicę z agregatem ,żeby mały DISI miał optymalna temperature do pracy,w czasie łowienia kropków :lol:

He he, a to żeś fajerwerk urządził nam Remku - niespodzianka B) jak się pytałeś kto kupuje w niedawnym wątku poświęconym temu multikowi na forum, nie myślałem że pytasz poważnie. Że też Ci się jeszcze chce...

No nic, ja chociaż do multiplikatorów podchodzę wybitnie użytkowo (mają działać i tyle) i w sumie niewiele mnie one interesują, to kolejne - dwie jak rozumiem - części artykułu przeczytam z zainteresowaniem, bo to rzeczywiście bardzo świeża sprawa i chyba unikat w skali krajowej... W każdym razie zamiast teoretyzowania i czytania co się komuś wydaje na temat, będzie szansa konkret poparty twardym dowodem i za to z góry dziękuję!

ps. żeby nie było za różowo... mam nadzieję że na kolejne części każesz czekać krócej niż na kolejne części relacji z wyprawy do USA <_<

Że też Ci się jeszcze chce...

Friko, chce mi się wtedy kiedy jest coś na prawdę nowego pod względem pomysłu. Nie chcę pisać o kolejnym wcieleniu metanium, czy scorpiona. Tam niewiele się zmiania. W przypadku Cardiffa mamy do czynienia z koncepcją w miarę przełomową, nową. Ponieważ byłem użytkownikiem wszystkich systemów DC postanowiłem przetestować kolejny by w pełni wyrobić sobie zdanie na temat DC.

natomiast cała forma to znaczy dzielenie na części trąci mi malizną...

powinno być wszytko w jednym artykule :unsure:

Wiem, że chciałoby się kliknąć i ... mieć WSZSTKO. Mnie też zawsze wkurza odcinkowość, zwłaszcza jak na koniec odcinka mówią dla tych którzy chcą dowiedzieć się co w następnym odcinku zapraszamy do naszej plaformy cyfrowej. To Peresada taki swoisty bunt i pruba odreagowania stresu.

Zatem - trzeba czekać :D taka była moja koncepcja i wola.

Pozdrawiam

Remek

Jeśli ktoś ma pytania, na które chciałby uzyskać odpowiedź proszę piszcie. Spróbuję na nie odpowedzieć. Na temat zawartości pudełka, czyli pytania ogólne - już w tym wątku. W kontekście pozostałych rzeczy - odpowiem w artykule, choć druga część jest już prawie zamknięta :D

fajnie, ze napisales tak szybko o tym kolowrotku ...

chociaz ja do tego tematu podchodze ze zdrowa doza pragmatyzmu i bez emocji ogarniajacych, zazwyczaj w takich przypadkach, sprzetowcow lizacych monitory desktopow, podczas wizyt na TT czy w japonskich online shopach ...

bo to zawsze fajnie byc pierwszym ;) :mellow:

a 'marudami' sie nie przejmuj, zawsze sie komus cos nie podoba

A mi brakowało ostanio takiego artu na j.pl. Chociaż nie zajmuję sie castingiem i w przeciwieństwie do wędek nie przywiazuje dużej uwagi do kręciołków, to miło było nacieszyć oczy fajnymi fotami świecącego multika i poznać jego parametry. To taki moim zdaniem jerkbait oldschool w pozytywnym znaczeniu na który czekałem Dzięki Remek

bo to rzeczywiście bardzo świeża sprawa i chyba unikat w skali krajowej...

Oj tutaj się mylisz. Myślę, że na próżno szukać recenzji, czy nawet zdjęć w światowym Internecie - jesteśmy bez wątpienia pierwsi.

O, to przepraszam w takim razie - nie śledzę tej tematyki tak uważnie jak kiedyś, ale jeśli tak jest - to szacun szefie :mellow: