hlehle Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 Zdarzyło się wam przebić ponton podczas wędkowania?Np. kotwiczką, czy o zatopione drzewo? jak się zachowuje pływadło wówczas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 18 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 (edytowane) Ja ze 2 lata temu miałem kontakt ze szkłem na brzegu wodując się, nie dostrzegłem. Na wodzie, że tak powiem kolokwialnie, rura mi zmiękła i trzeba było wiać w te pędy do brzegu- na szczęście silnik był. Dętka PVC, więc klejenie to nie problem jest. Edytowane 18 Lipca 2018 przez Maciej_K 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 huligan77 Opublikowano 18 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 Elegancki wykopek, ale do rzeczy. Wiedziałem, że będę kleił, ale nie wiedziałem, że tak szybko ... A już dlaczego to kuriozum choć nie tak do końca ...Ponad dwa tygodnie temu po zakończonym pływaniu ponton na dechy, pod folię i do roboty. Przedwczoraj kumpel, który był u mnie mówi: Ty powietrze Ci zeszło z jednej z komór. Oczywiście ku ... ić już zacząłem bo dbam o gumiaka deczko. Wczoraj oględziny na szybko i ... nic ! No ciśnienie skoczyło mi odrobinę, ale sobie myślę dziury nie ma to dobrze, zapewne zawór puszcza. Nalałem do zaworu wody i nic ... Cóż, z godzinę może trochę później znalazłem przyczynę: mikro dziurka ... Jak to się stało ?? !! Jedyne co mi przychodzi na myśl to dziurka po jakimś haku czy kotwicy, które ktoś nieopacznie i mało rozsądnie zostawił na brzegu ...Zatem panowie połamane kotwice i haki albo do wody na dno albo zabierać do domu.Jakim sposobem szukałeś mikro dziurki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SlawekNikt Opublikowano 18 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 (edytowane) Dużo cierpliwości i wody Jak balon od dołu ma dziurkę to wtedy jest w miarę proste. U mnie właśnie tak było. Edytowane 18 Lipca 2018 przez SlawekNikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esoxlucius1 Opublikowano 18 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 Jakim sposobem szukałeś mikro dziurki? Pianę zrobić gąbką na całośći i będzie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 huligan77 Opublikowano 18 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 Pianę zrobić gąbką na całośći i będzie widaćRobiłem już 2 razy i ni h...nie mogę znaleźć.Gdzieś mam mikro bo mi opada ciśnienie gdzieś po ok.2 dniach...???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 18 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 Prosty sposób ,płyn do mycia szyb Clin. Ma on w rozpylaczu dwie dysze . Ustawiamy na pianę i po kawałku sprawdzamy gumę.Pęcheżyki powietrza pokażą nieszczelność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzegorz B. Opublikowano 18 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 ... Jak to się stało ?? !! Jedyne co mi przychodzi na myśl to dziurka po jakimś haku czy kotwicy, które ktoś nieopacznie i mało rozsądnie zostawił na brzegu ...Zatem panowie połamane kotwice i haki albo do wody na dno albo zabierać do domu. Dlatego wożę ze sobą płachtę brezentową na której rozkładam/składam ponton. Zanim zacząłem to robić, udało mi się zaliczyć jedną dziurę w ten sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bob61 Opublikowano 18 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 (edytowane) Rosjanie przetestowali trochę pontony i wychodzi że dużo mogą ( pontony oczywiście ): Edytowane 18 Lipca 2018 przez bob61 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SlawekNikt Opublikowano 18 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 Dlatego wożę ze sobą płachtę brezentową na której rozkładam/składam ponton. Zanim zacząłem to robić, udało mi się zaliczyć jedną dziurę w ten sposób. Ja sądzę, że to stało się albo podczas zjeżdżania na wodę albo podczas wyciągania z wody ze wskazaniem na to drugie. Możliwe, że jakiś hak czy kotwiczka zostały na przybrzeżnej roślinności i zrobiły kuku mojemu kolibrii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 18 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 Ja sądzę, że to stało się albo podczas zjeżdżania na wodę albo podczas wyciągania z wody ze wskazaniem na to drugie. Możliwe, że jakiś hak czy kotwiczka zostały na przybrzeżnej roślinności i zrobiły kuku mojemu kolibrii. Jak masz trudny teren do wodowania warto pomyśleć o gumie pod balony szerokości 20 cm , kleisz i zapominasz o kamieniach szkle itp. 2 sposób to grubsza mata ze sklepu budowlanego , nie folia a mata jutowa. koszt około 25 zł, też zdaje egzamin. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SlawekNikt Opublikowano 18 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 Jak masz trudny teren do wodowania warto pomyśleć o gumie pod balony szerokości 20 cm , kleisz i zapominasz o kamieniach szkle itp. 2 sposób to grubsza mata ze sklepu budowlanego , nie folia a mata jutowa. koszt około 25 zł, też zdaje egzamin. Człowiek całe życie się uczy ... Wodowałem i woduję z łąk ... Dziękuję za wskazówki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 scOOtt Opublikowano 4 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2019 (edytowane) Nam ostatnio przydarzyła się sytuacja jedna na milion. W trakcie jak odstrzeliłem swoją obrotówkę z zaczepu - kolega brał zamach rzutowy - trafił swoją wędką w moją obrotówkę, której grot wbił się w burtę. Przyznam trochę nie fajnie bo staram się mega dbać o dętkę (Kolibri 300 PP) - nie wyciągając kotwiczki spłynęliśmy do brzegu. Po wyciągnięciu grotu i polaniu burty wodą pojawiły się delikatne bąbelki i pod palcem czuć było syczenie schodzącego powietrza. No cóż - zestaw naprawczy w dłoń - nałożyłem klej z tubki na burtę i na łatkę (nie miałem czym odtłuścić powierzchni :/ ) - nawet nie odczekałem chwili (wcześniej kleiłem numery rej i uchwyt borika więc wiem jak ten proces powinien dokładnie wyglądać) i nie nakładałem drugiej warstwy. Łatkę przykleiłem odczekałem 5 min i na wodę. 4 godziny dalszego pływania nie wykazały żadnych oznak ubywania powietrza. Klej powinien złapać dobrze gdyż burta była napompowana i grzało słońce toteż jego wyschnięcie przebiegło na pewno szybciej. Ale sytuacja we łbie siedzi i jeszcze nie raz na wodzie będę pewnie sprawdzał czy oby na pewno trzyma ciśnienie..... Edytowane 4 Września 2019 przez scOOtt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Beny Opublikowano 4 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2019 mega fajna rzecz to łatki rowerowe samoprzylepne. Nie trzeba czekać na zaschnięcie kleju itd. Delikatnie matowimy miejsce z dziurką, naklejamy jak naklejkę i dociskamy na chwilę reką i po problemie- i koszt śmieszny bo za 6 łatek około 10zł https://rowerowy.com/sklep/narzedzia-serwis/latki/latki/prod/topeak-patch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 newrom Opublikowano 7 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2019 Z gumą do pvc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
hlehle
Zdarzyło się wam przebić ponton podczas wędkowania?
Np. kotwiczką, czy o zatopione drzewo?
jak się zachowuje pływadło wówczas?
Top użytkownicy dla tego pytania
13
6
5
4
Popularne dni
21 Paź
15
22 Paź
14
18 Lip
12
20 Paź
7
Top użytkownicy dla tego pytania
hlehle 13 odpowiedzi
ictus 6 odpowiedzi
Guzu 5 odpowiedzi
Baloo 4 odpowiedzi
Popularne dni
21 Paź 2009
15 odpowiedzi
22 Paź 2009
14 odpowiedzi
18 Lip 2018
12 odpowiedzi
20 Paź 2009
7 odpowiedzi
Popularne posty
Robert.B
Koza11
Ja ze 2 lata temu miałem kontakt ze szkłem na brzegu wodując się, nie dostrzegłem. Na wodzie, że tak powiem kolokwialnie, rura mi zmiękła i trzeba było wiać w te pędy do brzegu- na szczęście silnik by
maweric
Jak masz trudny teren do wodowania warto pomyśleć o gumie pod balony szerokości 20 cm , kleisz i zapominasz o kamieniach szkle itp. 2 sposób to grubsza mata ze sklepu budowlanego , nie folia a mata ju
64 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi