Sławek Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 Trochę z przekory do ilości łowionych w tym roku szczupaków i w nadziei, że z kolejnymi tygodniami wątek będzie rósł z powodu poławianych szczupaków, proponuję stworzenie jego kontynuacji z roku 2007 (wszystko zaczął @MATAS.Nie ograniczamy się co do ilości woblerów. Można podać zarówno jeden jak i... (i tu mam nadzieję, że ktoś takie ilości łowi).No to zaczynamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darsio Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 1. SKINER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 W tym roku zdecydowanie najlepsze jest...kopyto 6 na 20g główce <_< (seledyn z czarnym grzbietem i czerwonym ogonkiem). Na woblery łowiłem wiosną, ryby jednak nie chciały współpracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekP Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 Salmo Pike 11 Sprawdzał mi się szczególnie na wiosne. Szczupaki które łowiłem były w rozmiarach 50-70 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 20 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 Proponuję jeszcze w miarę możliwości dopisywać jakie mniej więcej ilości i wielkości szczupaków to były? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 W tym roku zdecydowanie najlepsze jest...kopyto 6 na 20g główce <_< (seledyn z czarnym grzbietem i czerwonym ogonkiem). Na woblery łowiłem wiosną, ryby jednak nie chciały współpracować. Ty łowisz przecież na perłowe a ja na seledynowe <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 W tym roku zdecydowanie najlepsze jest...kopyto 6 na 20g główce <_< (seledyn z czarnym grzbietem i czerwonym ogonkiem). Na woblery łowiłem wiosną, ryby jednak nie chciały współpracować. Ty łowisz przecież na perłowe a ja na seledynowe <_< Chyba żartujesz <_< Całe Syrsan łowiłem seledynowym, a nawet jedno Ci takie dałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 ze wzg na charakter mojej rzeczki,dużo liści i ziela najlepiej sprawdził mi sie na szczupaki wobek salmo minnow 9 kolor RR tonacy,no i Twój Łamaniec mały,reszta to gumy.ryby w ilosciach niekiedy 15szt na wyjazd rozmiarowo max 65cm(okoliczni z żywcówką, dbaja by za duże nie urosły) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 W tym roku zdecydowanie najlepsze jest...kopyto 6 na 20g główce <_< (seledyn z czarnym grzbietem i czerwonym ogonkiem). Na woblery łowiłem wiosną, ryby jednak nie chciały współpracować. Ty łowisz przecież na perłowe a ja na seledynowe <_< Chyba żartujesz <_< Całe Syrsan łowiłem seledynowym, a nawet jedno Ci takie dałem Dałeś, bo mi moje szczupaki pogryzły Jeśli chodzi o wobki to w tym roku nie miałem jakoś dużo okazji do testów - większość dużych ryb złowiłem na gumy (i to czasem malutkie).Jednak całkiem fajnie sprawdził mi się ... Sławkowy pullbait Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 Sprawdzily mi sie Pike 11F HPE szczupaki do lekko ponad 80cmCountdown 11FT mniejsze szczupaki ze stojacej wodyYozuri Crank'n'Shad TMHT rzeczne szczupaki na Bugu Na jerki w tym roku nie polowilem ale sie nie poddaje Z gum najlepsze byly Mannsy Predator i Predator Maximuss oraz Lunker Shad. Perly i seledyny, gum w innych kolorach na szczupaka juz nie zarzucam. No i RH10 oczywiscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 male rzeki i stawy; zebacze 50-75 cm: salmo roach, salmo perch 8 DR; bomber long A jointed, january pawloswieksze rzeki; zebacze 50-75 cm: salmo roach DR, salmo perch 8 DR, rapala shad rapduze jeziora; zebacze 50-90 cm: salmo roach, zam, salmo warrior, ogorki made by pitt, january pawlos poza tym jerkbaity, jerkbaity, jerkbaity i jeszcze raz (roznej masci) jerkbaity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekg Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 widzę fajny temacik bedę tutaj często zagladał żeby wiedział co kupić na zębatego i o jakiej porze roku stosować dane przynęty a wszystko dzięki uprzejmości doświadczonych KOLEGÓW po fachu dzięki za fajny temacik SŁAWKU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 20 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 I teraz Radku nie wiem, czy chciałeś odstraszyć odpowiadających...? W sumie to rzeczywiście niepotrzebnie zdradzać miejscówki, sposoby, przynęty... numery telefonów... że się istnieje... No chyba, że opatrznie zrozmiałem Twój post i... nieświadomie wzbudziłeś we mnie i może w innych takie postawy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 Rapala super shad rap. Długo się nie mogłem przekonać, teraz jedna z podstawowych przynęt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiex Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 Dorado invader, 7cm. Kolor sp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 Dopisze sie za miesiac, mam w tym roku za malo (duzych)szczupaków na koncie, zeby zabierac glos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekg Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 I teraz Radku nie wiem, czy chciałeś odstraszyć odpowiadających...? W sumie to rzeczywiście niepotrzebnie zdradzać miejscówki, sposoby, przynęty... numery telefonów... że się istnieje... No chyba, że opatrznie zrozmiałem Twój post i... nieświadomie wzbudziłeś we mnie i może w innych takie postawy... niestety źle mnie zrozumiałeś/zrozumieliście ja naprawdę chciałbym sie dowiedzieć od doświdczonych łowców szczupaków jakie stosować przynęty i kiedy je najlepiej stosować ja nie mam zamiaru nikogo ciągnąć za język żeby mnie zabrał ze sobą na ryby i jeszcze na dodatek zdradził swoje tajne miejscówki kiedyś tak sobie pomyślałem że skoro tak dużo się pisze o jerkach to kto wie może i ja kiedyś spróbuje a dzieki takim tematom - ja nowicjusz będę wiedział za czym sie rozgląać i na co mieć oko ot i wsio i niczego więcej nie oczekuje /pozdrawiam- Radekg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 Ja za szczupłymi nie łaziłem w tym roku, ot 2 razy, ale blacharsko silikonowe to były wypady. Przy okazji, to sobie połowiłem troszkę. Żeby było śmieszniej wszystkie na Twoje 5-eczki, niestety wymiarami nie powalały. Ale mam kilka glinianek namierzonych i z leszczykami się wybieram. No oczywiście, do tego garść żelaza i trochę gumek dla bezpieczeństwa <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 22 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 I teraz Radku nie wiem, czy chciałeś odstraszyć odpowiadających...? W sumie to rzeczywiście niepotrzebnie zdradzać miejscówki, sposoby, przynęty... numery telefonów... że się istnieje... No chyba, że opatrznie zrozmiałem Twój post i... nieświadomie wzbudziłeś we mnie i może w innych takie postawy... niestety źle mnie zrozumiałeś/zrozumieliście ja naprawdę chciałbym sie dowiedzieć od doświdczonych łowców szczupaków jakie stosować przynęty i kiedy je najlepiej stosować ja nie mam zamiaru nikogo ciągnąć za język żeby mnie zabrał ze sobą na ryby i jeszcze na dodatek zdradził swoje tajne miejscówki kiedyś tak sobie pomyślałem że skoro tak dużo się pisze o jerkach to kto wie może i ja kiedyś spróbuje a dzieki takim tematom - ja nowicjusz będę wiedział za czym sie rozgląać i na co mieć oko ot i wsio i niczego więcej nie oczekuje /pozdrawiam- RadekgA to przepraszam okazałem się zbyt drażliwy... Postaram się poprawić i życzę by owe wskazówki Ci pomogły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekg Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 a je ze swojej strony SŁAWKU następnym razem postaram się pisać JEDNOZNACZNIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczuply_maciek Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 Witam Na pierwszym miejscu Muskymania Jake (napewno nie Skinner, który jakimś dziwnym trafem pracuje i wygląda podobnie !!!)Potem Perch 14 z długim sterem. To tak na szybko z pudła z ponad 100 wobkami tylko na szczupaka pozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaNdAcZ &#gt;&#lt;----*&#gt; Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 U mnie od kilku sezonów na pierwszym miejscu Leszczyk 9 a potem Salmo perch 14. Na nowe dziecko Sławka czyli pullbaita złowiłem kilka szczupaczków ale były to kurduple, ale wydaje mi się że może to być mój czarny koń na bajora w mojej okolicy tej jesieni <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 U mnie jako ze to jest moj pierwszy sezon na casta liderem uczynił sie PROLOGIC JERK Freestyler 17cm (6,5kg 95cm i jakis 4-ki) na drugim miejscu bym postawił Jacka tonacego na na trzecim Slaiderka 12cm RH(choc na niego tez miałem 97cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 U mnie na razie Na średnią krajową najlepszy okazał się Perch 8cm ze średnim sterem w naturalnym okoniowym kolorze, potem perch 14 na szczupłe w okolicach 80cm, w zasadzie na równi z Freestylerem Prologic 17cm w kolorach zbliżonych do płoci. W tym roku jeszcze ponad 80cm nie wyskoczyłem więc obraz wymaga uzupełnienia.Leszczyk 9cm też zaliczył trochę szczupaków ale raczej w okolicach krajowego standardu.Natomiast w ilości brań prym wiedzie dropshotowa gumka wielkości 15cm w seledynowych barwach zbrojona gołym hakiem, przy czym tu na 20 brań jednego szczupaka udaje się zaciąć (w większości gluty). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 1. SKINER skinner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi