maniak Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 Witam serdecznie, Mam okazję kupić nowy, sprowadzony kołowrotek z Japonii.Przeznaczenie młynka to szczupak/sandacz pod plecionkę 10lb. Miał ktoś z nim styczność?Kompletnie nie znam tego kołowrotka, podobno odpowiednik Stradicka na rynek europejski tylko o mniejszym przełożeniu 4:8. Za wszelkie cenne informacje, spostrzeżenia z góry dziękuję. http://www.knkfishing.com/pd-shimano-ultegra-spinning-fishin g-reel.cfm PozdrawiamMaciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 Dawno temu, w drodze na rybki, oglądałem taki młynek, w sklepiku w Żarach. Nawet myślałem, że podróba Shimano....no, bo Ultegra? Takie wędy były ale młynki?Nie mniej pamiętam krótkie oględziny i szczerze mówiąc, gdybym wówczas miał stosowną kwotę, pewnie bym go kupił.Sprawiał bardzo pozytywne, solidne wrażenie. Ale to o co pytasz, to już pewnie, jakaś nowsza edycja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 jak juz pisalismy na privie,polecam widziałem,kumpel z Kutna ma i chwali.popper ten co widziałes to zapewne tyła ultegra FG odpowiednik stradica FG taka złota z przeł 5,1-1 z pojeduncza korbą. maniak-polecam cena atrakcyjniejsza niż TP a młyn na rynek japan chodzi bardzo płynnie.kumpel tyra głowkami po 40 gram w nurcie Wisły i smiga bardzo dobrze,a nie był jeszcze konserwowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 No toto wlasnie panowie mnie tez interesuje ten mlynek ewentualnnie biomaster i co ciekawe tez niby odpowiednik stradica .to widac sporo jest tych odpowiednikow wszelkie info mile widziane i obydwa sa JDM (ultegra i bio...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 popper ten co widziałes to zapewne tyła ultegra FG odpowiednik stradica FG taka złota z przeł 5,1-1 z pojeduncza korbą.Masz pamięć. Tak, takiego właśnie oglądałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 @KolegoM maniak.A stare czarne shimano 400ogt kupione od Ciebie chodzi i chodzi i zajechać go trudno.Ostatnio obsługuje głowizny 35gramowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 23 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 @KolegoM maniak.A stare czarne shimano 400ogt kupione od Ciebie chodzi i chodzi i zajechać go trudno.Ostatnio obsługuje głowizny 35gramowe.No to dobrze, że Ci służy, no nie powiem, teraz by się przydał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 A w tym młynku raczka korbki jest może składana przyciskiem??,widziałem go teraz na allegro i widzę, że tak.Ciekawe czy po dłuższym użytkowaniu nie będzie miało w tym miejscu zbyt dużego luzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Pewnie to ten model z allegro , bo inne ultegry sa malezyjskie ale tez na rynek japonski a ten jest made japan .tez bylem zainteresowany kupnem tej ultegry ale wlasnie ta skladana raczka nie przeszla u mnie , no ale to juz wedle uznania jak kto woli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 moj bardzo dobry znajomy lowi na ultegre juz chyba 3 sezon ... wprawdzie #2500 (chyba?) i klenie, przy uzyciu zylki ... jednakze jest bardzo zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Panowie, Probowal ktos uzytkowac Ultegre w slonej wodzie ? Chetnie poznam opinie doswiadczonych Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASSOjbait Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Mam Ultegrę 2500 Japan i nie dość, że pracuje super, jest łatwa do rozkręcenia i nasmarowania, to jeszcze zakładam do niej szpulki z Catany 3000 i pasują. Polecam, nigdy żadnych problemów nie miałem. Doświadczeń znad morza nie mam niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian111oneeleven Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 No toto wlasnie panowie mnie tez interesuje ten mlynek ewentualnnie biomaster i co ciekawe tez niby odpowiednik stradica .to widac sporo jest tych odpowiednikow wszelkie info mile widziane i obydwa sa JDM (ultegra i bio...)ultegra i biomaster mają IDENTYCZNE bebechy i obudowy, różnią się tylko kolorem i liczbą łożysk( 4+oporowe i 6+oporowe, wersja z płytką szpulą S ma w niej jedno więcej).w skrócie to ultegra jest odpowiednikiem stradica a biomaster twinpowera na rynek europejski - tyle że oba mają przeł. 4.8:1 jak TP.bo japoński TP to już jest trochę inna konstrukcja bardziej zbliżona do stelli.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Siemka , podłączam się do wątku i mam pytanko Shimano ultegra 4000 98 , da radę przy łowieniu sandaczy z opadu , przynęty to głównie gumisie 3-4 cale + 15-25 gram ołowiu Podbijanie z kołowrotka ( tak się już nauczyłem ) I...ile ten młynek waży ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkocur Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Witam, koledzy mam pytanie .Dostałem Ultegre 4000 Japan od teścia ale nie mam zapasowej szpuli .Poradzcie proszę jaka szpula może pasować .Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 szpule pasują od symetre FG,stradica FG,biomastera 98JDM ,biomastera 00 JDM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaMeK Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Odgrzeje kotleta, szukam schematu do malezyjskiej ultegry na rynek jdm z roku 2002 w rozmiarze 4000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 poszukaj sobie tu http://www.spin-review.ru/reels/shimano/ultegra.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaMeK Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Dzięki, ale niestety do tej ultegry brakuje, tzn na liście jest ale schemat się gdzieś wysypał. Szukam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 popper ten co widziałes to zapewne tyła ultegra FG odpowiednik stradica FG taka złota z przeł 5,1-1 z pojeduncza korbą. maniak-polecam cena atrakcyjniejsza niż TP a młyn na rynek japan chodzi bardzo płynnie.kumpel tyra głowkami po 40 gram w nurcie Wisły i smiga bardzo dobrze,a nie był jeszcze konserwowany.Szukam srednio budzetowego kolowrotka do lekkiej szczupakowki i wyglada na to ze Ultegra jest tu silnym faworytem. Mam wiec pytanie do uzytkownikow tych kolowrotkow. Ktore modele nalezy brac pod uwage? W tej chwili rozpatruje model 3000 FG lub XT. Z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czerwc Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Ja mam Ultegrę 3000 JDM, rocznik 98, polecam Ci. Kultura pracy fajna, dość lekki bo waży poniżej 350 gram, tylko dość ciężko szpulkę zapasową dorwać . Weź sobie model 3000 lub 4000 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymof Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Tak fajny młynek ,mam taki 2000 na lekko , do ciężkich zadań używam stellę 4000 95 którą sobie bardzo chwalę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Po ile zwykle chodza szpulki do tych kolowrotkow ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czerwc Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 (edytowane) Ciężko je po pierwsze znaleźć, raczej byś musiał kombinować z zamiennikiem, cena pewnie gdzieś ~100, ale jest ona zależna od tego jak bardzo jej szukasz . Edytowane 19 Grudnia 2014 przez Czerwc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi