godski Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 (edytowane) Do przemyślenia. Tekst z forum. Coś w tym jest.Link do całości: http://facet.wp.pl/kat,1034221,title,Dlaczego-mezczyzni-zyja-krocej-niz-kobiety,wid,17239485,wiadomosc.html ~Krzych 2015-02-07 (23:15)Po ponad 20 latach małżeństwa stwierdzam, że gdybym z dzisiejszym doświadczeniem cofnął się do czasów, gdy miałem 20-25 lat, to końmi by mnie nie zaciągnęła do ołtarza nawet najbardziej ponętna kobieta. Małżeństwo to coś kompletnie nieopłacalnego dla faceta. Kobieta owszem, kocha faceta do czasu, gdy on spełni jej podstawowe potrzeby - weźmie udział w założeniu rodziny i da jej dziecko. Potem idzie w odstawkę, jego żona zmienia się w wiecznie żądającą i niezadowoloną babę. Różnie faceci sobie z tym radzą, jedni uciekają na ryby, inni na grzyby, inni siedzą w warsztacie, piwnicy, coś majsterkują, jeszcze inni się rozpijają, a inni oddają się pracy i w końcu padają. Najszybciej ci, którzy pomimo wszystko się przejmują, zwłaszcza o dzieci i dla nich się zaharowują, a też i dlatego, by ich nie stresować jękami i pretensjami żony, to zaharowują się, by spełnić jej zachcianki, choć wiedzą, że i tak będzie niezadowolona i nadęta. Chyba mi to przypadło w udziale.Nic dodać nic ująć.Z drobnymi osyfikacjami pasuje do większości związków. Kobiety chcą,należy się im ,ale jak wyjdą z kościoła to już uważają męża za chłopa pańszczyźnianego z tym ,ze to one mieszkają w dworze..... jaGdyby kobiety miały doświadczenie takie jak teraz i cofnęły się do czasów młodości z pewnością by na ciebie nawet nie spojrzały , no może co najwyżej z obrzydzeniem .~Krzych 1 godzinę i 32 minuty temuDo "ja". Co ty wiesz o mnie, o moim związku? A co ja mogę po twojej krótkiej wypowiedzi już wiedzieć o tobie? Plujesz takim nadętym babskim jadem. Niech będzie, ale najgorsze, że totalnie bezmyślnym. Właśnie o tym piszę, a ty tylko potwierdzasz - facet trafi na taką jak ty i jest uziemiony. Jak tylko wyrazi w taki czy inny sposób swoje zdanie, które jej się nie spodoba, to ta zaraz rzygnie bezmyślną pretensją, wyzwiskami, bez żadnej refleksji, nawet bez chęci zastanowienia się czy może facet choć odrobiny racji nie ma, pewnie do tego zaraz dorobi jakąś ideologię ukazującą swoje wielkie nieszczęście i ciężki los utrapionej kobiety itd. A może w moim przypadku jest tak, że to ja haruję jak dziki, by spełniać wszystkie zachcianki. Może jest tak, że chciałbym trochę ciepła, trochę uczucia ze strony żony, dla której kiedyś szalałem. A tymczasem wracam z pracy, siedzę po nocach dorabiając, spłacam kredyty na jej wymarzony remont, samochód, wycieczki itd. Nie żądam niczego wielkiego, ale chciałbym trochę ciepła, uczucia. A tymczasem nadęta twarz, wieczne pretensje, nieustanne niezadowolenie, żadnego seksu. Gdy rok temu o to wszystko zapytałem dostałem karczemną awanturę ze słowami: nigdy nie będzie jak dawniej, zapomnij o tym, co ty taki sentymentalny jesteś, czy widziałeś małżeństwo po 20 latach, które by okazywało sobie jakieś uczucia? Jestem w tym dla dzieci i chyba dlatego, że pomimo wszystko nadal tę kobietę kocham, choć przyznaję, przed laty nie myślałem, że stanie się ona taka zimna. Oczywiście wiem, że obecne "prawdziwe nowoczesne" kobiety zaraz zaczną wywód, że ten stan to wina faceta, bo inaczej być nie może. Może za mało w domu siedziałem? Tak, o to były pretensje mojej żony. Ale siedziałem w pracy. Gdy pracy nie miałem i brakowało pieniędzy, były z jej strony i teściowej pretensje, że nie mam pracy i że nie przynoszę pieniędzy. Gdy znalazłem pracę, pracuję i mam pieniądze, są pretensje, że siedzę w pracy, a nie w domu. Jasne, nie podoba się to, ale z owocu tej mojej nieobecności z radością się korzysta.~seba 1 godzinę i 6 minut temuŚwięta racja, prawie każdy mój znajomy, biedny czy bogaty, wykształcony czy nie, z dłuższym czy krótszym stażem, tego doświadcza... A jak powiesz, żeby poszła do psychologa, to winy w mężczyźnie szuka, żałosne ale prawdziwe... Edytowane 8 Lutego 2015 przez godski 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JL48 Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 (edytowane) żona jest jak wędka z żoną jest jak z wędką im dłużej wybierasz tym jest większa szansa na udany związek, modele dostepnę w sklepach nie spełniają wymagań konesera,modele fabryczne to dopiero wstęp do całej zabawy,a sprzedawca(teściowa) każde g.. opchniemłody wędkarz leci na błyszczące najczęściej chrusty by nie powiedzieć g...z czasem człowiek nabiera ogłady i kunsztuwymaga to wielu wielu różnorodnych modeliwiele wędek idzie w drzazgi itdkoneser osobiście dobiera model pod swoje potrzeby,wymaga to wiele kunsztu i umiejętności i cierpliwościpo latach już wiesz czego potrzeba im wcześniej zaczniesz tym lepiej dla Ciebie Ps. to tak jak z wędkami - 99,9..% na rynku to chrust i badziew, a teraz dodatkowo wędki dostały amunicję od mediów i im się w dolnikach poprzewracało. Jedna zaleta - ten chrust jest banalny w obsłudze i łatwo go połamać.Prawda jest taka miejsce chrustu jest w komórce a prawdziwe perełki trzymamy w domu i marzymy o tym by wziąść w ręce Edytowane 8 Lutego 2015 przez Stary Baca 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidos Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Widać że zima wam doskwiera i na ryby nie ma gdzie pójść 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 No i pięknie,humor mi poprawiłeś.Dziesięć lat małżeństwa za mną,to znaczy,że zostało mi jeszcze ok dziesięciu (może mniej) lat spokoju...Później wezmę kija i jak pójdę w długą (nad wodę) to tyle mnie zobaczy... Ps.Wracając do teściowej,moja jest na "sto dwa" czyli,sto metrów za stodołą i dwa metry pod ziemia... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Tylko patrzeć jak powstanie nowy dział KUPIĘ/ZAMIENIĘ............... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Tylko patrzeć jak powstanie nowy dział KUPIĘ/ZAMIENIĘ............... Zamienię jedną 36 na dwie 18 . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 http://adonai.pl/malzenstwo/?id=35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Pan Bóg chciał stworzyć kobietę dla mężczyzny by mu było oczywiście lepiej niż gorzej.Jednak dzięki pazerności i dziadostwu Adama duża większość mężczyzn męczyła się, męczy, i męczyć się będzie !!! Bóg chciał stworzyć kobietę idealną. Potrzebował do tego jedną nerkę Adama, jedną rękę i oko. Jedną nogę i jedno żebro ! I co powiedział na to do Boga pazerny Adam ?? - A jaką zrobisz mi kobietę z jednego żebra ?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Podobno, gdy Bóg wyjął już to żebro Adamowi, spojrzał na nie i powiedział, że to nie ma sensu.... ....a słowo ciałem się stało. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obcy Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Małżeństwo jest jak ogromny wór jadowitych żmij z jednym zaskrońcem. Z jakichś niewyjaśnionych przyczyn każdemu się wydaje, że jak on włoży łapę to musi trafić na zaskrońca.Dlatego ja już dawno postanowiłem być realistą i nie próbować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Ja kilkanaście lat temu spróbowałem i powiem ci, że oceniając całokształt, nie żałuję decyzji. Chociaż faktycznie, były takie momenty, gdy przydawała się surowica. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 (edytowane) Panowie pamiętajmy, że " każda kobieta ma certyfikat na mądrość, potwierdzony czerwoną pieczęcią na podpasce " Edytowane 8 Lutego 2015 przez anpart 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Eeee tam, co komu z dyplomu o ważności biletu miesięcznego? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obcy Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Szkoda, że ze znajomymi feministkami mówimy sobie tylko dzień dobry. Gdybym był z nimi na stopie koleżeńskiej, to bym dał link do tego tematu.... Na ryby nie ma gdzie jechać, to chociaż miałbym kino grozy i komedię w jednym hahahha 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Ale jak popatrzeć na to z drugiej tej ładniejszej strony 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 (edytowane) Dorzucę do rozmowy jeszcze małe, zgniłe jajo. Otóż utrzymuję, mimo odległości, wiele kontaktów z kumplami ze studiów, szkoły, a nawet podwórka.Każdy z nich jakoś sobie życie układał, zakładał rodzinę, potem ją powiększał.Niektórzy odnieśli w tym sukces, inni nie.Ci, którym się nie udało, a ich związki zakończyły się rozwodami, a w jednym przypadku nawet tragedią, często przy kuflu o swoim nieszczęściu opowiadali, zdziwilibyście się, jak wiele z tych opowieści miało wspólny mianownik w postaci wpieprzającej się w sprawy małżeńskie teściowej. Edytowane 8 Lutego 2015 przez Dagon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 (edytowane) Tylko patrzeć jak powstanie nowy dział KUPIĘ/ZAMIENIĘ............... Zamienię Żonę z dzieckiem na Junaka z koszem Edytowane 8 Lutego 2015 przez albercik2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Zanabedę żonę JDM.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Zanabedę żonę JDM....Akurat w tym przypadku, solidniejsze są produkcje europejskie z naciskiem na słowiańskie.No i design lepszy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mosteque Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Można sobie z kobietą ułożyć życie, mniej lub bardziej. Ba, są nawet takie, z którymi można się normalnie dogadać (podobno:D). Ale jedno jest pewne: nigdy, ale to nigdy im nie dogodzisz. Zawsze będzie za mało. Zawsze zrobisz jeden krok za mało... Chyba sami to znacie. Jęczy np. żebyście poszli na spacer, a wy jesteście padnięci, nogi w dupę włażą, łeb napitala... cokolwiek. Ale idziecie, trudno. Tu, tam, siam... w końcu macie dość. I wtedy jest foch, bo ona chciała jeszcze tam. I zachowuje się, jakbyście w ogóle z domu nie wyszli... To tylko taki przykład, ale w każdym innym wypadku wygląda to dokładnie tak samo. Jeśli ktoś zna angielski, jeden z moich ulubionych skeczy: , zaczynamy od 03:20 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obcy Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 https://www.youtube.com/watch?v=slTu_AG0m00 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Zanabedę żonę JDM....Tu akurat jakoś mnie osobiście te z JDM nie bardzo podchodzą i wolałbym jak już raczej coś ciemniejszego na deser 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JL48 Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Tu akurat jakoś mnie osobiście te z JDM nie bardzo podchodzą i wolałbym jak już raczej coś ciemniejszego na deser W czasach globalizacji róźnice są minimalne między modelami, mnie już 20 lat temu jedna czekolada otworzyła oczy i uwierzcie takiej zabawy to z żadną słowianką nie przeżyłem. Tu kolor nie ma znaczenia, krąg kulturowy również. Globalizacja robi swoje i siła rażenia mózgów jest zatrważająca. Muzułmanki też chcą się bawic lalkami barbi Wbrew pozorom słowianki są całkiem całkiem i mają wzięcie z powodu łatwości obsługi. To nasze kobiety są tymi wymarzonymi dla wielu nacji my może po prostu nie umiemy ich obsługiwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 (edytowane) W czasach globalizacji róźnice są minimalne między modelami, mnie już 20 lat temu jedna czekolada otworzyła oczy i uwierzcie takiej zabawy to z żadną słowianką nie przeżyłem. Tu kolor nie ma znaczenia, krąg kulturowy również. Globalizacja robi swoje i siła rażenia mózgów jest zatrważająca. Muzułmanki też chcą się bawic lalkami barbi Wbrew pozorom słowianki są całkiem całkiem i mają wzięcie z powodu łatwości obsługi. To nasze kobiety są tymi wymarzonymi dla wielu nacji my może po prostu nie umiemy ich obsługiwać Chyba znowu będę musiał przestudiować z uwagą instrukcje obsługi, bo jak wiadomo funkcje nieużywane po prostu się zapomina . Edytowane 8 Lutego 2015 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 (edytowane) Edytowane 8 Lutego 2015 przez anpart 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi