universo Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Z racji że za oknem zima w najlepsze,wieje nudą a i doświadczenie kolejne się przyda, wyciągnąłem z za szafy zakurzonego Jaxona telstar spinning 5-25gr kij strasznie kluchowaty na przelotkach na podwójnych stopkach i troszkę go wziąłem w obroty, kijek rozebrany do gołego, położony nowy lakier nowe przelotki nowa rękojeść, omotki, blank przerzucony na druga stronę kręgosłupa, zmiana wyważenia i troszkę poplecione na nim aby się nauczyć... co z tego wyszło widać na zdjęciach...szału nie ma ale zabawa była przednia.Kij po przezbrojeniu stał się o jakieś 30% lżejszy, praca zamieniona w szczytową,z dość mocnym dolnikiem ale pod większym ciężarem płynnie uginający się, a po testach nad wodą okazało się że jest dość czuły. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzejko Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Skromniś się znalazł - robota wygląda doskonale!Jak i czym lakierowałeś blank.Z pozdrowieniami,drzejko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
universo Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Szmatka i lakier poliuretan z lekkimi obawami czy nie dodawać uelastyczniacza, ale okazało się że nie było najmniejszej potrzeby, dwie bardzo cienkie warstwy przy wyginaniu blanku nie widać niepokojących oznak...Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Super jak na pierwszy raz. Co TY chcesz, nowe życie dla kijka. Otrzymałem ostatnio przezbrojoną wklejkę od Mekamila i już widzę dla niej zastosowanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Też przerabiam staruszka Robinson xenon znajomego,foty w najbliższym czasie.Szkoda ,że nie zrobiłem zdjęć oryginału,co ciekawe ,aby wyważyć wędkę był wstawiony w blank pręt stalowy 56g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
universo Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Super jak na pierwszy raz. To nie pierwszy raz tylko któryś z kolei;) ,aby wyważyć wędkę był wstawiony w blank pręt stalowy 56g No to ładnie tutaj nie było takiego kombinowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brown Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Fajny projekt. Jakie przelotki zastosowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
universo Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 (edytowane) Fuji Y alconite szczytowa sic Edytowane 8 Lutego 2015 przez universo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Fuji Y alconite szczytowa sic To na bogato jak na jaxona . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo07 Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 To mi się podoba Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
universo Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Ze starej wędki został tylko uchwyt kołowrotka i uchwyt na przynęty.Nowa rękojeść, przelotki, nici , lakier --- to pewnie przekroczyło wartość jaxona 4 krotnie....Wędka pójdzie jako prezent dla ojca który jakieś 30 lat temu odłożył bambusowe kije na półkę, a kochał to bardzo ale już nie miał później czasu, a teraz może się go uda znowu wciągnąć w hobby na spokojne lata... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi