flajsik Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Witam wszystkich założyłem temat z czystej ciekawości czy ktoś ma jakieś doświadczenia na temat tej rzeczki. Interesują mnie aktualne informacje na temat rybostanu i ewentualnie miejscówek gdzie warto się tam wybrać ze spinem. Chciałbym wiedzieć jak się przygotować na wyprawe jak tylko będzie kilka stopni na plusie. Nie liczę na to, że ktoś poda mi wszystko jak na tacy ale byłbym wdzięczny na cenne wskazówki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Dawno dawno temu złowiłem kilka jazi przy ujściu ...ale to było z 5 lat wstecz no i na przedwiośniu. Dawno tam nie zaglądałem jakoś nie moje klimaty, ale dla krakowskich szperaczy może rzeczka stanowi jakąś wartość. Dla mnie ma charakter ...lekko ściekowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dygnitorz Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Podpinam sie do pytania, może jest na forum ktoś, kto łowi tam w miarę regularnie? Chciałbym zasięgnąć informacji na temat klenia w tej rzece, na których odcinkach występuje i w jakiej ilości? Mam zamiar w tym sezonie powalczyć z nimi na suchą muchę, a że w Krakowie mieszkam od niedawna to nie wiem od którego odcinka zacząć. Wszelka wiedza na temat klenia w krakowskich i podkrakowskich rzekach z pominięciem Wisły (prądnik, dłubnia, skawinka, rudawa, raba) jest dla mnie na wagę złota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emson Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Od siebie mogę dodać tyle że odcinek przyujściowy jest mocno uregulowany o niewielkiej głębokości. Byłem tam szukać fantów magnesem neodymowym i jakieś ryby zbierały coś z powierzchni. Latem przewija się mnóstwo osób, także miejscówka mało kameralna... Myślę że może być fajnym miejscem do obłowienia jak Wisła nabierze wody po opadach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Podpinam sie do pytania, może jest na forum ktoś, kto łowi tam w miarę regularnie? Chciałbym zasięgnąć informacji na temat klenia w tej rzece, na których odcinkach występuje i w jakiej ilości? Mam zamiar w tym sezonie powalczyć z nimi na suchą muchę, a że w Krakowie mieszkam od niedawna to nie wiem od którego odcinka zacząć. Wszelka wiedza na temat klenia w krakowskich i podkrakowskich rzekach z pominięciem Wisły (prądnik, dłubnia, skawinka, rudawa, raba) jest dla mnie na wagę złota. To se możesz powalczyć.... z własnym cieniem jak słońce przygrzej. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Witam wszystkich założyłem temat z czystej ciekawości czy ktoś ma jakieś doświadczenia na temat tej rzeczki. Interesują mnie aktualne informacje na temat rybostanu i ewentualnie miejscówek gdzie warto się tam wybrać ze spinem. Chciałbym wiedzieć jak się przygotować na wyprawe jak tylko będzie kilka stopni na plusie. Nie liczę na to, że ktoś poda mi wszystko jak na tacy ale byłbym wdzięczny na cenne wskazówki. Pozdrawiamproponuję poszukac bardziej interesujących łowisk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
newrom Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Emson, czego z tym magnesem szukasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flajsik Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 proponuję poszukac bardziej interesujących łowiskJakies propozycje ? Interesuje mnie lekki spinning Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GPB Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Witam kolegów troszkę poczytałem to może zacznę czasami coś wrzucać.O Wildze i nie tylko znajdziecie sporo informacji na tej stronce:http://wedkarskiewakacje.pl/2015/01/wody-krainy-pstraga-i-lipienia-okregu-krakow-ranking-bardzo-subiektywny-miejsce-i-wilga/ 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flajsik Opublikowano 10 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 GBP dzięki wielkie za świetny artykuł, teraz już wiem że warto się wybrać i próbować swoich sił na tej wodzie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav_id Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 (edytowane) GBP dzięki wielkie za świetny artykuł, teraz już wiem że warto się wybrać i próbować swoich sił na tej wodzie. PozdrawiamMam - i pewnie nie tylko ja - nadzieję, że uszanujesz apel autora tego i pozostałych artykułów i rybki pozostaną w wodach żebyśmy mogli kolejne opowieści poczytać Edytowane 10 Lutego 2015 przez rav_id 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slav Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Artykuł bardzo dobry, natomiast przeglądając mapę trudno odnaleeźć miejsce gdzie jest dłuższy odcinek bez domostw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emson Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 (edytowane) Emson, czego z tym magnesem szukasz? Skarbów Przeważnie trafia się złom na zmianę z tym co urywamy podczas wędkowania. Trafiają się również perełki takie jak koło od czołgu, maczeta (współczesna) i inne powojenne pamiątki Przepraszam za zejście tematu. PS. W razie czego PW co by władzy pracy nie dokładać Edytowane 11 Lutego 2015 przez Emson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 artykuł jak najbardziej trafny i realny ale najbardziej podoba mi się apel autora. bo mam duzy sentyment do tej rzeki a łowie na niej od paru lat bo mieszkam 300metrow w linii prostej od niej.bardzo urokliwa i sa pstrągi do puki paru kolesi będzie chodziło z czerwonym robaczkiem na przepływanke zaraz po zarybieniu. a pzw niebedzie z tym nic robic,by co jakiś czas puscic jakiś patrol.a ty ,,kolego flajsik'' jeśli chcesz chętnie podzielę się z toba swoimi spostrzeżeniami na jej temat.bo całkiem spory kawałek znam jej dosyć dobrze gdzie jakiś ciekawy odcinek,ale w wyższych partiach ,bliżej zrodła.ale z roku na rok jest coraz gorzej z braku wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flajsik Opublikowano 16 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Mam - i pewnie nie tylko ja - nadzieję, że uszanujesz apel autora tego i pozostałych artykułów i rybki pozostaną w wodach żebyśmy mogli kolejne opowieści poczytać Nie ma się co obawiać, wybierając się nad wodę wyruszam na ryby a nie po ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flajsik Opublikowano 16 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 artykuł jak najbardziej trafny i realny ale najbardziej podoba mi się apel autora. bo mam duzy sentyment do tej rzeki a łowie na niej od paru lat bo mieszkam 300metrow w linii prostej od niej.bardzo urokliwa i sa pstrągi do puki paru kolesi będzie chodziło z czerwonym robaczkiem na przepływanke zaraz po zarybieniu. a pzw niebedzie z tym nic robic,by co jakiś czas puscic jakiś patrol.a ty ,,kolego flajsik'' jeśli chcesz chętnie podzielę się z toba swoimi spostrzeżeniami na jej temat.bo całkiem spory kawałek znam jej dosyć dobrze gdzie jakiś ciekawy odcinek,ale w wyższych partiach ,bliżej zrodła.ale z roku na rok jest coraz gorzej z braku wody. Baaardzo byłbym wdzięczny, może jakiś wspólny wypad ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Dziś byłem 1,5h i trafiłem 3 pstrągi ok 30cm. Nad Wilgę mam z biura 5min. spacerkiem Ilość śmieci standardowa jak na Kraków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Flajsik niema problemu z rybami bo tez czekam na odrobine czasu i lepszej pogody bo nawet nieoplacilem karty.ale wskazówki i spostrzeżenia jak najbardziej mozemy wymienic.podal numer fonu to pogawędzimy co jak i gdzie na tej pięknej rzeczce jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 hej panowie był ktoś może w tym tygodniu na wildze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoruus Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Witam byłem dziś, pierwszy raz na tej rzeczce na odcinku na granicy Krakowa. Zaskoczyło mnie bardzo duże zróżnicowanie tej wody, odcinki szybkie i płytkie na przemian z głębokimi zamulonymi. Brzegi z reguły strome, mocno zakrzaczone i zaśmiecone, dużo bardziej niż na Rudawie, Dłubni czy Szreni. Wydaje się że rzeczka ma potencjał, z tym że ja go akurat dziś nie doświadczyłem. 4 godzinki machania i zero kontaktu z rybą. Na Rudawie ostatnio jakoś więcej się działo. Tak wiec chyba tuta jeszcze wrócę ale może cieplejszą porą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slav Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Byłem dziś chwilę, na zero. Łowiłem na jigi i gumki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 a o której godzinie łowiłeś i na jakim odcinku.I było już widać jakies zycie w wodzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slav Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Kąpielowa w dół, woda trącona.15.00-16.30. Wyżej nie znam miejsc a chętnie bym się wybrał na górny odcinek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 widze ze towarzystwo odwiedzające wilge milczy. Czyzby nikt niebył na rekonesansie?Ja zamierzam uderzyć w niedziele około południa zobaczymy z jakim skutkiem ,cudow się nie spodziewam bo to pierwszy wypad w tym roku ale może pstrąga zobaczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dygnitorz Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Byłem na Wildze kilka km powyżej Krakowa w tym tygodniu, ale bez kontaktu niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi