radekc1991 Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Witam,zaczełem strugać jakoś na początku grudnia i bardzo mnie to wciągnęło. Za wiele czasu nie mam ale coś już tam porobiłem Głównie robię coś na styl real fish. Na razie więcej woblerów ale już temat gum też ruszyłem i na pewno coś wymyślę. A jak mam za dużo czasu to robię wszystko co potrzebuje od form na główki jigowe, pilkery do podlodówek Na razie kilka fotek na początek. Dwa pierwsze wzorki to będą woblerki podlodowe a kolejne to pod gumy i wobki Może kiedyś dojde do poziomu jaki prezentują tu koledzy na forum 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 No właśnie myślałem, że wrzucisz jakieś gumisie. Fajne wzory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Witaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aseel Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 ciekawie wyglądają te wzory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 fajne wzorki, czekamy na ukończone projekty, bo do łowienia to im jeszcze daleko,ale zapowiada sie ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 jeszcze muszę wkleić poprawnie oczka, bo te tylko pod foto. Następnie kąpiel w domaluxie i testy...Później wstawie foto prototypu jerka płoci 15cm 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Od kogo kupujesz oczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Od kogo kupujesz oczy?z allegro, ma nick: bsnizpol. Poźniej będę wstawiać swoje ale na razie tak trzeba sobie radzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 12 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 (edytowane) Próba odlewania nie spodobała mi się dzisiaj nie mam barwnika a z przetopionych gum ciężko jest uzyskać odpowiednią barwę.jak na razie chyba odpuszczę ten temat a forma posłuży pod woblerki.Ale był dzisiaj jeden pozytyw Moje pierwsze w życiu woblerki były w wodzie. Mile zaskoczył mnie zwłaszcza największy woblerek. Już przy bardzo wolnym zwijaniu linki ładnie wężykowato pracuje. Przy podszarpywaniu fajnie skręca do boków i lusterkuje. Podczas opadu idzie głową w dół po czym stoi na dnie z uniesionym delikatnie ogonem także uważam że jest dobrze Modele z oczkiem na grzbiecie mega agresywnie pracują, lusterkują błyszczą i skaczą. Chyba jutro dorobię im oczko do mocowania z przodu w pyszczku żeby sprawdzić efekt Edytowane 12 Lutego 2015 przez radekc1991 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marceli Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 bardzo fajne, błyszczące takie jakie lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 16 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Jeszcze trzeba delikatnie odrobić i malowanie :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j-23 Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 (edytowane) Witam, zaczełem strugać jakoś na początku grudnia i bardzo mnie to wciągnęło. Za wiele czasu nie mam ale coś już tam porobiłem Głównie robię coś na styl real fish. Na razie więcej woblerów ale już temat gum też ruszyłem i na pewno coś wymyślę. A jak mam za dużo czasu to robię wszystko co potrzebuje od form na główki jigowe, pilkery do podlodówek Na razie kilka fotek na początek. Dwa pierwsze wzorki to będą woblerki podlodowe a kolejne to pod gumy i wobki Może kiedyś dojde do poziomu jaki prezentują tu koledzy na forum Git wystrugałeś jak na pierwszy raz Mi wychodzą jakieś paszkwile , nie mam talentu Moczyłeś już swoje wobki ? jaką mają pracę . Edytowane 1 Marca 2015 przez j-23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Bardzo ładnie Ci te struganie wychodzi ;] malujesz gabka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 3 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Git wystrugałeś jak na pierwszy raz Mi wychodzą jakieś paszkwile , nie mam talentu Moczyłeś już swoje wobki ? jaką mają pracę .Te ze zdjęcia testowane i drobna żmijkowata praca. Przy podszarpywaniu lusterkowanie bokiem i to widoczne z daleka ten model wyżej z lewej strony troszke mocniejsza praca ale też w miarę wyszło Reszty na razie nie sprawdziłęm Bardzo ładnie Ci te struganie wychodzi ;] malujesz gabka? jest to folia aluminiowa naklejona na drenwiany korpus a grzbiet malowany aero 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j-23 Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 (edytowane) Przypuszczam kto jest dla Ciebie inspiracją i wzorem do strugania Jaka jest wielkość Twoich woblerków ?Tylko patrzeć jak przejdziesz na inną technikę wytwarzania woblerków Edytowane 3 Marca 2015 przez j-23 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 18 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Pierwsze odlewy zrobione. Teraz trwa szukanie idealnej pracy Wersja bez ogona 9cm , wersja z ogonem 11cm.Jak zawsze czasu brak dlatego trochę się to ciągnie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 29 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Płoć właśnie kompie się w silikonie Trochę sobie poleżała ale nareszcie skończona 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszDDZ Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Szczotkowałeś łuskę czy szlifowałeś papierem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 29 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Szczotkowałeś łuskę czy szlifowałeś papierem?Szczotkowałem tak jak mi doradziłeś Super sprawa ta końcówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 30 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Płoć pomalowana pierwsza wersa, oczekaiwanie na inne farby od Rudiego. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Dzisiaj popróbowałem sobie malowanie nowej płoteczki Faktura łuski oraz odwzorowanie detali całkiem dobre Jeszcze oko do poćwiczenia i drobne zmianki Praca będzie jak pod cykade + lusterkowanie i odskoki po podszarpywaniu. No i dwie "uklejki" które trafiły do Wojtka (J-23) na testy 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j-23 Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Jak na parę miesiecy dłubania rozwinąłeś skrzydła .Ta płoteczka przypomina mi dzieła innego twórcy przez duże T . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 18 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Chociaż na chwilkę znalazłem czas żeby coś wydłubać .Uklejki oraz płotki imitujące żywe do tego jeden struganiec w malowaniu płotki.Waga od 7 do 12 g . Pracę dostosowałem na dwa sposoby, jedna agresywna bardzo wyczuwalna na kiju coś na cykade druga delikatniejsza. Przy podszarpywaniu odskoki na boki i błyskanie ciałem właśnie się suszą po epoxy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 18 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 (edytowane) To duża płoć jak i te małe wymiatają! Niczym żywe! I o to chodzi Edytowane 18 Maja 2015 przez Szymon3069 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Drugie oraz trzecie zdjęcie.. mega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi