Skocz do zawartości
  • 0

Sklep wędkarski "Kogutomania" wspiera mięsiarstwo i mordowanie ostatnich okazów w naszych

Kuba Standera

Pytanie

Treść newslettera z tego sklepu

Zapraszam do obejrzenia zdjęć wielkiego szczupaka zlowionego przez Pana Krzysztofa Kokoszkę , link do galerii poniżej

http://picasaweb.google.com/lh/photo/JV-zM7nYnFdEeS7rCz2XbA? feat=directlink

pozdrawiam

Marek Jarecki

www.kogutomania.pl

• Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Chwalebne jest to nasze catch and release. Ale dopóki na naszych wodach. W moim przypadku Na Zalewie Zegrzyńskim będzie rządzić PZW to nic z tego nie będzie. Nie złowię ja to złowią rybacy z PZW.

Nie powiem. Jestem ze starej epoki. Łapałem i jadłem. Ale do diabła. Taniej to wychodzi kupić w Auchanie czy gdzie indziej.

Nie o to chodzi.Trzeba wy....ć tego Grabowskiego i spółkę.

• 0

Pablom napisał: Pewnie że jakieś złe następstwa takiego napiętnowania danego osobnika czy instytucji są, jak to mawiają gdzie drwa rąbią.... Ale dużo więcej jest chyba pozytywów

Odpowiem pytaniem na pytanie: a czy da się rąbać to drzewo, żeby wiór leciało mniej? Czy w tym przypadku cel uświęca każdy środek?

Wiesz drzewo można rąbać siekierą, maczetą i scyzorykiem. Przy użyciu jednych narzędzi idzie szybciej, przy innych....

Pirania, też miałem okazję poznać, z tym że z tej artykułowej strony,i nie tylko

• 0

Chwalebne jest to nasze catch and release. Ale dopóki na naszych wodach. W moim przypadku Na Zalewie Zegrzyńskim będzie rządzić PZW to nic z tego nie będzie. Nie złowię ja to złowią rybacy z PZW.

Nie powiem. Jestem ze starej epoki. Łapałem i jadłem. Ale do diabła. Taniej to wychodzi kupić w Auchanie czy gdzie indziej.

Nie o to chodzi.Trzeba wy....ć tego Grabowskiego i spółkę.

PZW czy nie PZW. Mialo być lekiem na wszelkie zło gospodarstwo Łomża, rozmach był i na tym chyba się skończyło. Pamiętaj biznes jest biznes i żaden prywaciarz nie odstąpi od swojego zarobku żeby wędkarz był zadowolony. PZW to wszyscy zrzeszeni w związku wędkarze a nie tych kilku staruszków na górze. Pora do roboty sie wziąść za kilka tygodni znów odbędą się w kołach zebrania ciekaw jestem czy w tym roku frekwencja przekroczy 15% :lol: :lol: :lol: bo to z tego miejsca od koła zaczyna się ten zły związek. Jak my tu na dole tak nam tam z góry..... :wacko:

Wracając do tematu wątku wcale sie nie dziwię,że taką fotkę mozna znaleźć w galeri sklepu. Działanie na psychike wędkarzy robiących zakupy dużą rybą pozwala napewno na większą sprzedaż. Dziwić sie temu ? a niby czemu skoro wędkarzy widzących rybną przyszłośc naszych wód poprzez C&R jest ułamek procenta w tym kraju. ?? Więcej nas jest. ?

Sklep jest miejscem gdzie robi się zakupy i czymś tych wszystkich rządnych łowienia dużych ryb klientów trzeba do kupowania zachęcać. Stary jak świat sposób działania na psychikę.

Dla jasności - nie popieram uśmiercania ryb a szczególnie okazów i do tego jeszcze szczycenie sie tym równiez nie usprawiedliwiam tego w żaden sposób.

Czy metoda pały pozwoli osiągnąć przemianę polityki tego sklepu. ? Rządzi nim wolny rynek i klienci więc raczej te dwa elementy będą kształtowały kierunek jego pracy. Kolejny raz dochodze do wniosku, że trzeba najpier edukować tych co po nas przyjdą a nie tych co juz korzeniami głęboko w swych błędach tkwią. Młodież samopas łazi a my przy kompach batalie toczymy.

Na Parsęcie kilkunastolatkowie sieci stawiają i to jak również i ten szczupak w ogródku jest przerażające.

• 0

Dopiero niedawno zobaczylem tą cała dyskusję i zastanawia mnie agresja i skrajność w ocenach...ja większość ryb wypuszczam (np. głowatki i szczupaki wszystkie) ale jestem daleki by kogoś nazywać mięsiarzem! To tak jakbym po obejrzeniu tego filmu: http://www.youtube.com/watch?v=v2SNpq1C_Bc&feature=youtu be_gdata

wszystkich nazwał mięsiarzami ;)

Czy ta głowatka żyje czy została zabita , czy to mięsiarze czy nie? Na pewno ktoś ma rozwaloną łapę i chwała za to moim ukochanym głowatkom :mellow:

• 0

Cóż, tu można gdybać (jak by było po co... skoro wiadomo że ryba została wypuszczona), w przypadku fotki przesłanej z Waszego sklepu wątpliwości mieć nie można, jak mawia pewien kolega - jedyna ryba która nie ma szans na przeżycie to ta która dostała w pałę i została sfiletowana...

• 0

Ale co to za bzdurne krecenie sie w kolko?

Co jakis film z youtube zmienia ws zdjecia zabitego duzego szczupaka?

Jak jestes sklep kogutomania to pierwsze co pownienes zrobic widzac taka dyskusje to przeprosic i skasowac fotke ze swojej witryny.

Takie sa moje odczucia, a czuje ze nie tylko moje.

To tyle w tym temacie.

Guzu

• 0

Fotka kolego nie zostanie skasowana (choć nie popieram zabijania dużych ryb) i nikogo nie muszę przepraszać, chyba żartujesz ;)

Ja odpowiadam za siebie jak każdy z nas i nie mam zamiaru za kogoś przepraszać...galeria z reszta jest ogólniedostepna i nawet Ty mozesz tam wstawić zdjęcie. Moja prywatna galeria obrazuje moje wedkowanie i mozesz dostac do niej dostęp najwyżej na 24 godziny :D www.galeria.kogutomania.pl a co do filmu to miał być przykład tego jak mozna odebrac taki przekaz (film czy zdjęcie) i nikt mi nadal nie odpowiedzial więc powtórze pytanie; CZY TA GLOWATKA ZOSTALA WYPUSZCZONA?? :angry:

• 0

Co ma wspólnego galeria ze sklepem? Z resztą nie mam zamiaru dalej bić piany tego wątku :wacko: bojkot ?? o czym Ty gadasz chłopie? dla nas to darmowa reklama a jak pisałem wczesniej ja taką rybę zawsze wypuszczę ale jestem pewien ,że wielu ludzi ,ktorzy wlaczyli się w dyskusję miało by z tym problem i to jest fakt! DALEJ NIE WIEM CZY TA GŁOWATKA ZOSTAŁA WYPUSZCZONA? :wacko:

• 0

CZY TA GLOWATKA ZOSTALA WYPUSZCZONA?? :angry:

Mysle drogi kolego, ze przez taka dyskujse zaczynasz tracic klientow. Ja w kazdym razie mam takie odczucie.

Remek

P.s.

Film poniewaz wzbudza kontrowersje usunalem. Wrzuce w najblizszym czasie z wypuszczania tej glowatki.