Skocz do zawartości

Bolenie 2015

krokkop

Rekomendowane odpowiedzi

Wreszcie udalo mi sie otworzyc jakis watek :) na otwarcie sezonu bolen 70 cm . Zlowiony poza granicami najjasniejszej ! :) sprzetowo Phenic M1 2.9 m 10 lb , turek kanciak 2500 , zylka 0,18 . Wobler w.d Zlowiony na zaplywie krzaczka gdzie regenerowal swoje sily po tarle :) pozdrawiam post-51570-0-76718500-1423416200_thumb.jpgpost-51570-0-36168300-1423416223_thumb.jpgpost-51570-0-17999200-1423416241_thumb.jpg

• Like 31

Jedną rzecz niestety zwaliliśmy Zibi  :( tzn te trawki na paluchach w okolicy....,-  gdzie najczęściej pasują stelle :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

PS

O tej porze czyli w połowie lutego to już ostatki boleniowe w tym dopływie Renu,- za dwa, trzy tygodnie będzie je można łowić w rzece macierzystej  :)

Edytowane przez Rheinangler

W sumie można by było utworzyć wątek o rybach z poza PL, żeby nie stresować tych kolegów, którzy są związani zapisami regulaminowymi.

Mam w tym względzie tylko jedna za to dużą wątpliwość, czy takie podejście nie podsyca niezdrowej tezy ,- że te z poza PL to się nie liczą.... :wacko:

W gruncie rzeczy wyścig do otwierania nowych w sensie jeszcze nie rozpoczętych wątków też jest nie specjalnie zdrowy oczywiście moim zdaniem :rolleyes:

Mnie wszelka rywalizacja w hobby jest obca i niezdrowa,- gdyby było inaczej "otwarł" bym np w tym roku kilka wątków ;)

Ale przy okazji młodym adeptom spinningu chciałbym zwrócić uwagę na zdjęcia z wypuszczania ryby tam właśnie widać najdokładniej, że to po czym teraz chodzimy jest ok metra nad normalną trasą przemarszu czyli to po czym chodzimy w ciepłych porach roku jest teraz kryjówką i żerowiskiem nawet dość sporych ryb ;) co prawda wielu o tym już wcześniej pisało i zakrawa to na truizm ale chyba mało kto pamięta po czym stąpa i co omija w lecie a teraz na przedwiośniu to wiedza jaziowo, boleniowo i kleniowo bezcenna :rolleyes:

Edytowane przez Rheinangler
  • Like 1

Pewnie poradziło sobie szybko i sprawnie :) Bez przesady, 10lb kij to radzi sobie bez problemu z takimi rybami.

Pewnie to nie znaczy na pewno :( . Kij 10 lb to nie jest typowa wędka boleniwa -_- . Ryba nie mała , a i nurt pewnie nie kiepski :o .

Dlatego wolałbym wypowiedź w tym temacie operatora wędki :D .

Witam , rybka zlowiona na zaplywie . Okolo 1 munute trwal hol . Kij posiadal zapas mocy nawet na 80 cm bolka . Na Stronie Pana Zbigniew Kawalca jest filmik moje autorstwa . Pokazuje hol jazia 65 cm okolo 5 kg w bardzo mocnym renskim nurcie ! Ryba wyjechala w 2 minuty ! Natüralnie wedka miala zapas mocy ! Pozdrawiam Zbigniew

wedki.pl - aktualnosci - rzeka Ren !! Pozdrawiam

• Like 1

. Na Stronie Pana Zbigniew Kawalca jest filmik moje autorstwa . Pokazuje hol jazia 65 cm okolo 5 kg w bardzo mocnym renskim nurcie ! Ryba wyjechala w 2 minuty !

wedki.pl - aktualnosci - rzeka Ren !! Pozdrawiam

Film jest niestety fatalnej jakości , a wielka szkoda :( .Szkoda bo wielkość ryby powalająca :o  , a wędka pokazuje piękne ugięcie :) , w pewnych momentach po samą rękojeść.