Skocz do zawartości

Bolenie 2015

krokkop

Rekomendowane odpowiedzi

Gratulacje Panowie!!! Piękne ryby! U mnie sezon Boleniowy też otwarty chudą 60-tką z Bugu (więc fotki nie będzie) ale i tak cieszy bo na własnego bezsterowca 9cm. Dodatkowo 2 wyjścia do przynęty.

Jutro dla odmiany walczę na Wisełce:)

Pozdrawiam Qcyk!!

• Like 2

Gość DAWIDspinn
Razem z kolegą świetnie spędziliśmy dzisiaj dzień nad Wisłą. Kilka kilometrów w nogach po niezłych "bazinach" ;) i przekraczanie bocznych koryt po pas w wodzie oczywiście bez spodniobutów ;) to tylko niektóre z atrakcji jakie nas spotkało ;) Bolenie współpracowały przez te dni bardzo słabo, każda sztuka wymagała setek rzutów i kombinacji dlatego złowienie każdego cieszyło ogromnie, dzisiaj złowiliśmy jednego :)

normal_2.jpg

normal_3~0.JPG

normal_4~1.jpg

• Like 18

Gratulacje Koledzy za fajne ryby.

Ja dzisiaj się wybrałem nad Oderkę.Ludzi cała masa,ciężko było znaleźć kawałek wody tylko dla siebie.

W końcu udało się "odszukać" wolną główkę i przy okazji rybkę.

Boleń skusił się na Panica od Adama (spinnerman).

Miałem jeszcze kilka brań,ale już nic więcej nie udało się zaciąć.

Ps.Fotka kiepska,w zasadzie tylko jedna i ryba wróciła do wody.

Pzdr

post-51985-0-56882500-1430680651_thumb.jpg

• Like 26

Sezon otwarłem wczoraj i ja :-)

Pozdrowienia dla wszystkich wypuszczających, a jak ktoś boleni nie wypuszcza to niech mu korniki kij zjedzą, wodery przeciekają, kołowrotki rdzewieją, kotwice z zadziorami w łapy się wbijają...   

2376563_P5020026.JPG

i jeszcze kleszcze w gacie powchodzą  :D

Edytowane przez Traq
  • Like 41

W końcu mam okazje coś zarzucić na forum w tym dziale ;) Pech chciał, że w stresie w czasie holu nacisnąłem dwa razy przycisk na GoPro i zamiast filmiku mam 435zdjęć z holu.... <_<

Mój nowy PersonalBest boleniowy. Wyjęty z klatki na mojego woblera B)

76cm szczęścia ^_^

11124615_1113385545355308_11765552749833

11069501_1113385642021965_27616545663794

G0010484-ANIMATION.gif

Edytowane przez Pasta
  • Like 41

W końcu mam okazje coś zarzucić na forum w tym dziale ;) Pech chciał, że w stresie w czasie holu nacisnąłem dwa razy przycisk na GoPro i zamiast filmiku mam 435zdjęć z holu.... <_<

Mój nowy PersonalBest boleniowy. Wyjęty z klatki na mojego woblera B)

76cm szczęścia ^_^

11124615_1113385545355308_11765552749833

11069501_1113385642021965_27616545663794

Gratuluję nowego PB i życzę przekroczenia 80 cm w tym sezonie zarówno Tobie jak i sobie:D

Dzięki:) na Pewno będę próbował:)

Właściwie to powinienem z tego miejsca podziękować Kamilowi Z. Naczytałem się przed majówką jego artykułów o łowieniu w rzekach i zapamiętałem jedną ważną regułę - brak reguł, to dało mi tego bolenia. Łowiąc szablonowo, nic bym tego dnia nie złowił.

• Like 5

Gratuluję wszystkim wyników, a szczególnie nowego PB, również życzę przekroczenia 80 w tym sezonie... sobie także  ;) . Widać,że majówka mimo raczej średniej pogody wędkarsko okazała się bardzo dobra, a może właśnie dzięki tej pogodzie - na grilla za zimno to na rybki się wyskoczyło :D

Edytowane przez Artech

Sezon otwarłem wczoraj i ja :-)

Pozdrowienia dla wszystkich wypuszczających, a jak ktoś boleni nie wypuszcza to niech mu korniki kij zjedzą, wodery przeciekają, kołowrotki rdzewieją, kotwice z zadziorami w łapy się wbijają...   

2376563_P5020026.JPG

i jeszcze kleszcze w gacie powchodzą  :D

Gratuluję pięknej ryby :) .

Mam wrażenie , że w kwietniu spotkaliśmy się  w okolicach "Czajki" ^_^ .

• Like 5

Boleniowe otwarcie trudne. Aura mało sprzyjająca, a ryby praktycznie nieaktywne. Coś się udało wyłuskać, ale wiadomo, że oczekiwania zawsze są większe, a apetyty nie zaspokojone ;)

Właściwie to powinienem z tego miejsca podziękować Kamilowi Z. Naczytałem się przed majówką jego artykułów o łowieniu w rzekach i zapamiętałem jedną ważną regułę - brak reguł, to dało mi tego bolenia. Łowiąc szablonowo, nic bym tego dnia nie złowił.

Dzięki za wspomnienie, ale to Ty kombinowałeś i to Ty złowiłeś tego rapiszona, więc to w pełni Twoja zasługa i satysfakcja. Gratulacje i życzę kolejnych :) Tym bardziej, że ryba wypracowana i wykombinowana. Takie cieszą najbardziej! 

Pozdrówka

Kamil

• Like 6