paweł0891 Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 Siedemdziesiątak z Warty.Branie na przytrzymanego wobka u szczytu ostrogi.Sprzętowo:Blaas Slim,TP4000.Rybka cieszy,ponieważ to pierwszy boleń,który skusił się na mojego wobka.Może wyglądem dupska nie urywa,ale pracuje kapitalnie.Pozdrowienia dla wszystkich raperów Bo najważniejsza jest praca woblera , i aż dziw bierze , że nie zdemolował ci tych kotwiczek , gratuluje rybki . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 Bo najważniejsza jest praca woblera , i aż dziw bierze , że nie zdemolował ci tych kotwiczek , gratuluje rybki .Panowie nie wiem jak u was ale u mnie OWNERY z serii ST dają dupy po całości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 Panowie nie wiem jak u was ale u mnie OWNERY z serii ST dają dupy po całości.Jeśli chodzi o bolenie i ownery st36 to również się na nich przejechałem. Rozginały je często ryby już powyżej 60cm. Fakt że łowię na plecionki a hamulec gra żadko nawet przy rybach 70+. Znalazłem natomiast już złoty środek jeśli chodzi o zbrojenie boleniowych przynęt. Te które zdarza mi się urywać łowiąc głębiej zbroję w tańsze Kamatsu model Grand Prix bodajże, a woblery powierzchniowe w kotwice do tub łososiowych partridge'a. Drogie jak na kotwice ale nie do rozgięcia. Są również ciężko dostępne już od dłuższego czasu w naszym kraju. Wcześniej wspomniane przezemnie Kamatsu też się nadają, są tańsze i ogólnodostępne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomason Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 Bo najważniejsza jest praca woblera , i aż dziw bierze , że nie zdemolował ci tych kotwiczek , gratuluje rybki . Powiem szczerze, że łowię też na zwykłe kotwiczki w tym sezonie i nie zdażyło mi się, aby mi rozgiął Boleń jakąś.Był Boleń około 70 cm i szczupak 85 cm i kotwiczki wytrzymały. Może ryby jeszcze nie mają tyle mocy po zimie i latem pewnie bedzie trzeba używać jednak mocniejszych.Człowiek dopiero jak starci dużą rybe, to poleci szybko do sklepu po mocniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andego Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 (edytowane) Ja używam Phoenix'y . http://www.sklep.phoenix-fishing.com/kotwiczka-phoenix-rozmiar-p-10.html?cPath=22 Wszystkie boleniowe przynęty w nie po przezbrajałem i jestem zadowolony z jakości, ostrości i wytrzymałości tych kotwic.Przy dobrze wyregulowanym hamulcu nie ma problemów podczas holu.Też z początku używałem Owner ST36BC i rozginały mi je bolki biorące na krótkim dyszlu Edytowane 23 Maja 2015 przez andego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 Ja wszystkie swoje boleniówki , nie mniejsze niż 8cm uzbrajam w to : http://allegro.pl/kotwice-s-owner-treble-st-41bc-2x-roz-6-i5309876606.html?bi_s=archiwum_allegro&bi_m=Offers&bi_c=Product&bi_term=Sport+i+Turystyka-3919_Wędkarstwo-121722_Akcesoria+wędkarskie-121725_Haczyki+i+kotwiczki-121732nigdy ani jednej porażki , nawet na krótkim dyszlu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 Ja wszystkie swoje boleniówki , nie mniejsze niż 8cm uzbrajam w to : http://allegro.pl/kotwice-s-owner-treble-st-41bc-2x-roz-6-i5309876606.html?bi_s=archiwum_allegro&bi_m=Offers&bi_c=Product&bi_term=Sport+i+Turystyka-3919_Wędkarstwo-121722_Akcesoria+wędkarskie-121725_Haczyki+i+kotwiczki-121732nigdy ani jednej porażki , nawet na krótkim dyszlu .Sà to niewàtpliwie mocne kotwy ale ich szeroki łuk kolankowy niesamowicie wygasza drobno pracujàce woblery m.in. Boleniœwki zarowno ze sterem jak i bezsterowe. Najlepsze jakie dotad znalazłem to czarne VMC jak w starych modelach ShadRapòw Rapali i tylko takich używam. Niestety sà praktycznie nie dokupienia, więc ściàgam je z Rapalek Te kotwice nigdy mnie nie zawiodły nawet przy sumowych przyłowach a wobler wspòłgra z nimi wręcz idealnie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiemnastak Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 Gratulacje dla łowiących , koniec maja a ja pierwszy raz za rapą. Branie atomowe, pierwsza rapa sezonu bardzo waleczna i 84cm 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek184 Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 A oto mój PB. Wyciągnięty z małej rzeki. Hol był bardzo emocjonujący bo na kiju Savage Gear Parabellum do 7 g. Skusił się na obrotówkę Mepps-a Long 0. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 Boluś z zawodów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek184 Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 Tak z zawodów. Do bolka dołapałem jeszcze szczupaka 63 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemkowy Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 Dzisiejszy wiślany 70 cm złapany na napływie główki. Zdjęcia robione w pośpiechu, ale za to rybka w dobrej kondycji wróciła do wody. Pozdro. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 Krzys,ktore miejsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 Dzisiejszy wiślany 70 cm złapany na napływie główki. Zdjęcia robione w pośpiechu, ale za to rybka w dobrej kondycji wróciła do wody. Pozdro.Ładny... taki krępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek184 Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 Krzys,ktore miejsce?To były Mistrzostwa Koła. W I turze 3 m-ce( na wodzie stojącej) a dzisiaj 1( na rzece). Także na ten rok zostałem Mistrzem naszego Koła "Strumyk" . 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriskros1981 Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 Dzisiejszy Bużański bolek 68cm. 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 Ładny, bużański wojownik Czyżby w wersji holo zasmakował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriskros1981 Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 (edytowane) Tak dokładnie Edytowane 25 Maja 2015 przez kriskros1981 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kostek Kleń Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 Odra też potrafi obdarzyć po 3 latach poprawiona życiówka na 81 cm cyknął w perłową gume bo boleniówki dziś dla odmiany zostały w domu. Ładnie się pokazywał między trącymi się leszczami. Branie w 2 lub 3 rzucie po namierzeniu rybki i powrót do domu 49 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perez123 Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 Gratulacje, piękny bolo @Kostek, wrócił tam gdzie jego miejsce ,myślę że kiedyś się odwdzięczy, a wtedy z 9 z przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcysTorun Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 Witam, późno bo późno, ale udało mi się zacząć sezon boleniowy, a wystarczył do tego pierwszy skok wody o 15cm i się zadziało. W ogóle pierwszy raz siedziałem za boleniami do zmierzchu, ale skoro są efekty to trzeba to powtarzać trafiły się 2 sztuki.sprzętowotema dragon 3m do 21gwobler salmo thrill 7cm no a brania niezbyt silne, prawie przy samych nogach:) 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Nie kaban ...ale wypatrzony i wypracowany 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcysTorun Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 wczoraj sezon rozpocząłem, a tu już kolejna sztuka:) dziś na rapale orginal- pierwszy raz próbowałem w ten sposób złowić bolka tj. na spokojne prowadzenie, przytrzymywanie w nurcie, ale na pewno nie ostatni. Było pare brań, ale nie trafiały w woblera- chyba łatwiej trafić jak szybciej ucieka:) 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Na jiga...i 0,12 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Na jiga...i 0,12Ładna jazda musiała być A kijek o jakiej mocy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi