Skocz do zawartości

Bolenie 2015

krokkop

Rekomendowane odpowiedzi

No nie powiem fajnie było. Ale żeby tak powtarzalność była w 80tkach... marzenia ściętej głowy.

Hektor mata to kawałek płaszcza przeciwdeszczowego z wszytym centymetrem krawieckim. Można ją składać zwijać, bez problemu mieści się w kieszeni kamizelki. Wsadzasz do wody rozkładasz rybka siup zdjęcie i do wody. Łatwo się płucze i błyskawicznie wysycha, generalnie polecam. Zacząłem robić zdjęcia z miarką bo sam jestem niezbyt wymiarowy i jak trzymam rybę to nie wygląda na te 70 czy ile tam ma.

• Like 1

Ziom lepsze są ale jest pewna grupa osób która bardzo chciałaby wiedzieć co gdzie i jak. Ci ludzie czytają Jerka choć sami się nie wypowiadają. Do mnie nikt nie podbija z pytaniami ale mojego kumpla z którym łowię próbują zahaczyć. Więc trzeba uważać. Ryby się powstawia jakieś w listopadzie jak będzie pozamiatane. W tym roku mam też zamiar łowić sporo na Słowacji i jak będą fajne rybsztajny to od razu wrzucę bo tam raczej konkurencji nie będzie.

• Like 5

Ziom lepsze są ale jest pewna grupa osób która bardzo chciałaby wiedzieć co gdzie i jak. Ci ludzie czytają Jerka choć sami się nie wypowiadają. Do mnie nikt nie podbija z pytaniami ale mojego kumpla z którym łowię próbują zahaczyć. Więc trzeba uważać. Ryby się powstawia jakieś w listopadzie jak będzie pozamiatane. W tym roku mam też zamiar łowić sporo na Słowacji i jak będą fajne rybsztajny to od razu wrzucę bo tam raczej konkurencji nie będzie.

Krisu,zawsze tło możesz podmienić na np. pole marihuany ;)
  • Like 4

..no jeden łowi a inny ogarnia  Public Relations  :P

Nie zamienię górskiej zaporówki na pole marychy bo na sam widok gór i wody przebieram nogami. Po drugie to kiedyś w kilka minut podmieniłem Krisowi tło i efekt go chyba zaszokował bo mi napisał jedno zdanie, „Robert ty jest bardzo niebezpiecznym człowiekiem”. Miałem ubaw kilka dni z Krisa i tych co polecieli łowić na podmienionym tle :lol:

• Like 1

Nie za duży ale jest  60 cm :) sprzętowo savage gear parabellum spin 279cm do 34gr i spro red arc.

Przynęta: 7demka boleniowa Janusza Widła

Bolenik z Wiślanej główki wcześniej namierzony. Uderzył w drugim rzucie w warkoczu. Przyneta prowadzona raczej wolno.

post-52497-0-66649000-1433767203_thumb.jpg

post-52497-0-22054600-1433767217_thumb.jpg

post-52497-0-67106100-1433767228_thumb.jpg

• Like 11

Zawsze umieram ze śmiechu na samą myśl, że kolesie zapitalają na miejscówkę jak im się wydaje, że ją namierzyli po zdjęciach.

Ale to prawda, święte słowa Panowie. Miejscówek niestety trzeba strzec nie mówiąc postronnym gdzie się łowi.... Przykre to...

Ostatnio pewien mięsiarz po zabraniu bolenia, jak go spytałem co on z nim będzie robił, odpowiedział mi: na jak to Panie, PASZTET !!!

A chwilę wcześniej opowiadał jak to on wypuszcza bolenie, a tego weźmie bo to pierwszy w tym roku.....

Ręce mi opadły....

• Like 2

Kowalek87 widzę, że meta przy moście i w tym roku darzy, fajny rapiszon. Tego sputnika przywieszonego pod filarem raczej nie da się zapomnieć ;)

Dokładnie tak, stał w okolicy filaru (ostatni z prawej). Z tego samego miejsca w zeszłym roku wyjechał podobny 70-tak, tak więc miejsce warte odwiedzenia. Choć wyskoczył dopiero w ok 15- 20 rzucie w tą samą okolicę po zmianie woblera. Mimo, że woda niezbyt głęboka to nie było widać śladu żerowania. Dwa pozostałe kontakty poprzedzone były atakiem na powierzchni.