Skocz do zawartości

Bolenie 2015

krokkop

Rekomendowane odpowiedzi

Hehe, no niestety w ogóle nie chciały, żreć z powierzchni skubańce jedne i trzeba było kombinować :) Najważniejsze,że na swojaka ;)

Panic będzie grany i myślę że prędzej czy później coś na niego padnie, choć te wiślane rzeczywiście potrafią wybrzydzać :).

• Like 1

I takie dwie Mariolcie złowione dzięki uprzejmości Wujka. Dzięki Janek. Było super ;)

Dobrze jest jednak pływać we dwóch. Kto pływa we dwóch ten ma ładne zdjęcia z rybami, kto pływa sam robi potem za statystę w tle na pontonie obok :) Gratuluję fajnych ryb, w tym hobby jakość zawsze wygrywa z ilością :)  

Edytowane przez Traq
  • Like 1

Dobrze jest jednak pływać we dwóch. Kto pływa we dwóch ten ma ładne zdjęcia z rybami, kto pływa sam robi potem za statystę w tle pontonie obok :) Gratuluję fajnych ryb, w tym hobby jakość zawsze wygrywa z ilością :)  

Nie narzekaj, zdjęcie i pamiątkę z wypadu masz :D . Bierz jakieś wolne i porobię Ci jakieś foty w przyszłym tygodniu :)

Dobrze jest jednak pływać we dwóch. Kto pływa we dwóch ten ma ładne zdjęcia z rybami, kto pływa sam robi potem za statystę w tle pontonie obok :) Gratuluję fajnych ryb, w tym hobby jakość zawsze wygrywa z ilością :)

Barte

Panic będzie grany i myślę że prędzej czy później coś na niego padnie, choć te wiślane rzeczywiście potrafią wybrzydzać :).

Właśnie Rozmawiałem z @Krystiano i mówił, że na Odrze także wczoraj wiało i nie reagowały na chlapaki, za to w Panica strzelił mu w opadzie koleżka z którym także mieliśmy wczoraj spotkanie i poszedł wraz ze 150 metrami nowej plecionki hehe

Barte

Właśnie Rozmawiałem z @Krystiano i mówił, że na Odrze także wczoraj wiało i nie reagowały na chlapaki, za to w Panica strzelił mu w opadzie koleżka z którym także mieliśmy wczoraj spotkanie i poszedł wraz ze 150 metrami nowej plecionki hehe

Jeszcze nigdy nie widziałem tak szybko ubywającej linki z młynka (hamulec spalony).Była to jedna z tych ryb,po zacięciu,której wiesz,że jesteś skazany na porażkę.... :blink:

Tymczasem pojechałem nad wodę po prezent urodzinowy. ;)

Oderka znów obdarzyła.Cztery brania,trzy ryby wyholowane,jedna "przeleciała" się po kamieniach i niestety została zakolczykowana...

Trzy bolki skusiły się oczywiście na Panica od Adama a jedna na Cienkiego (też od Adama ;) :) )

post-51985-0-10250500-1434569602_thumb.jpg

post-51985-0-86681500-1434569615_thumb.jpg

Pzdr

• Like 26

Bolek z kanału Górnej Wisły. Atak pod nogami, na krótkim dyszlu, gejzer, te sprawy. Branie to najlepsza część tego łowienia... Przynęta oczywiście Panic 10 Adama Spinnermana [emoji4] ( właściwe w tym sezonie tylko ten wobler wychodzi z pudełka) Pozdrawiam. Tomek

post-55633-0-78647900-1434647144_thumb.jpeg

Edytowane przez tombrajder
  • Like 4

Pięknie wybarwiona ryba. Gratuluję.

Tomek możesz opisać jak prowadzisz Paniczka na stojàcej wodzie ?

To oczywiście pierwsze obserwacje, bo to nadal początek sezonu ale jak dla mnie to przynęta genialna. Chyba najskuteczniejsze jak na razie jest ostre jerkowanie i co kilka metrów podszarpywanie szczytówką do góry żeby wobler dotknął powierzchni lub zrobił lekki ruch wody (wtedy często nasi przyjaciele nie wytrzymują [emoji6] ). Łatwość tego tego manewru umożliwia podgięte do góry uszko przednie. Moim zdaniem idealnie naśladuje to nomen omen paniczną ucieczkę uklejki. Raz skuteczne było naprawdę ostre szarpanie z odchodzeniem na boki i szybkie zwijanie linki ale bolki mimo ich szybkości mogą mieć wtedy problemy z celownikiem. Myślę, że dla boleni to strasznie wkurzająca przynęta. Polecam i pozdrawiam. Tomek

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka

• Like 2

Hehe, no niestety w ogóle nie chciały, żreć z powierzchni skubańce jedne i trzeba było kombinować :) Najważniejsze,że na swojaka ;)

@wujek i @spinnerman na jednym pontonie, przecież to dynamit uperfumowany nitrogliceryną :o . A potem się dziwisz że wszystkie bolki pouciekał w głębie Wisły i nie brały na Panica?

Dowaliliście do pieca Panowie. Gratuluję :)

• Like 2