Skocz do zawartości

Bolenie 2015

krokkop

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie,

gratuluję pięknych bolków i fajnych fotek. U mnie niestety, standardowo "na tle kija"...

Dzisiaj jeden po burzowy "sześdziesiątak - piątak" wielbiciel Hermesa w moim ulubionym kolorze N1, strzał na krótkim dyszlu na dzikiej wiślanej burcie....jestem prawie pewien w 100% że to ten sam gad, który mnie już w tym roku załatwił dwa razy...także 1:2....

Sprzętowo jak zwykle:

HM69 Thrill, Stradic 3000 GTM z nawiniętym Varivasem

post-53156-0-36824400-1437255045_thumb.jpg

post-53156-0-86691800-1437255076_thumb.jpg

Pozdrawiam,

malcz

P.S.

Ta pierwsza fotka uzmysławia jak już blisko do jesieni...a dopiero się zaczął sezon...

• Like 18

Panowie,

gratuluję pięknych bolków i fajnych fotek. U mnie niestety, standardowo "na tle kija"...

Dzisiaj jeden po burzowy "sześdziesiątak - piątak" wielbiciel Hermesa w moim ulubionym kolorze N1, strzał na krótkim dyszlu na dzikiej wiślanej burcie....jestem prawie pewien w 100% że to ten sam gad, który mnie już w tym roku załatwił dwa razy...także 1:2....

Sprzętowo jak zwykle:

HM69 Thrill, Stradic 3000 GTM z nawiniętym Varivasem

bol65.jpg

bol 65 free.jpg

Pozdrawiam,

malcz

P.S.

Ta pierwsza fotka uzmysławia jak już blisko do jesieni...a dopiero się zaczął sezon...

Gratulacje!

Strasznie idzie bo bolki z naszych zaporówek to cwaniaki ;)

do sierpnia planuje przerwę, bo jeżeli miejscowi na kanale się nie pokazują nawet gdy warunki "sprzyjają" to chyba jest coś nie tak...

Albo porostu wymaga to więcej umiejętności niż jest na stanie.. heh

do sierpnia planuje przerwę, bo jeżeli miejscowi na kanale się nie pokazują nawet gdy warunki "sprzyjają" to chyba jest coś nie tak...

Praktycznie cały ubiegły tydzień byłem w okolicach i faktycznie na kanale cisza.Kilka osób na spławik i grunt.

Gościu z wędkarsko-sportowego przy kanale będzie coś wiedział ;)

Edytowane przez Łukasz W

Praktycznie cały ubiegły tydzień byłem w okolicach i faktycznie na kanale cisza.Kilka osób na spławik i grunt.

Gościu z wędkarsko-sportowego przy kanale będzie coś wiedział ;)

Ostatnio w tym sklepiku byłem 3-4 lata kupując castmastera, po tym jak podpatrzyłem że na to się łowi! :) Do teraz lezą w pudełku..

Poczekam.. cisza przed burzą.. na czasie w sumie.

Najlepszy z miejscowych dawał czadu na gościnnych występach :) 

Najlepszy z miejscowych dawał czadu na gościnnych występach :)

Miałem na myśli bardziej tubylcze nacje jeżeli chodzi o te miejsce..

A co do naczelnego tresera i jeziora, to dziwnie się to zbiegło, widocznie z tęsknoty te ich fochy... :)

Ale chyba już wraca..

Edytowane przez mansik

Ostatnio w tym sklepiku byłem 3-4 lata kupując castmastera, po tym jak podpatrzyłem że na to się łowi! :) Do teraz lezą w pudełku..

Poczekam.. cisza przed burzą.. na czasie w sumie.

Dalej tym handluje aczkolwiek byłem tak aż jeden raz :) Opowiadał o kwietniowych połowach boleni przez miejscowych.

Upały przyniosły kilka bolków :D

fajnie połowiliście, gratsy :D

widzę, że używacie lamety ołowianej do dociążania woblerów, nie zakłóca ona ich pracy?

na filmie widać, że wobki łowią pięknie :) , wiec pytam czy trzeba mocno kombinować i testować prace przynęt, przy dodawaniu obciążenia,

prowadzicie woblery tylko ekspresem, czy tez bardziej kombinujecie z prowadzeniem przynęt

używacie jakiś przynęt gumowych?

Miałem na myśli bardziej tubylcze nacje jeżeli chodzi o te miejsce..

A co do naczelnego tresera i jeziora, to dziwnie się to zbiegło, widocznie z tęsknoty te ich fochy... :)

Ale chyba już wraca..

Z tego co wiem to jest dokładnie odwrotnie. Jak go nie było to brały i to takie niegłupie. Podobno teraz są "przejściowe problemy". Łowienie boleni w zaporówkach wymaga dobrej znajomości w temacie przynęt. Bez tego "przejściowe problemy" będą częste.