Skocz do zawartości

Bolenie 2015

krokkop

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki :) Też tak myślę, ale czytając na co łowi większość forumowiczów - dostaję czasem kompleksów :D

Każdy łowi na to, na co go stać.

Jeden jest szczęśliwy jak ma Red Arca, innemu z kolei nawet najdroższy sprzęt może nie sprawiać tyle frajdy, co temu z poczciwym Redem.

Ważne, aby ta pasja sprawiała łowcy radość. Tylko tyle i aż tyle.

Edytowane przez Tom@son
  • Like 1

Taki dzisiejszy Kumpla,ja natomiast bez ryby,ale z kilkoma braniami na koncie.... :rolleyes:

Ryba oczywiście skusiła się na "mojego" ostatniego Panica od Adama. ;)

post-51985-0-17676300-1437511629_thumb.jpg

Ps.Seba wrzucaj swoje.

Pzdr

• Like 19

Dzięki :) Też tak myślę, ale czytając na co łowi większość forumowiczów - dostaję czasem kompleksów :D

Jak widać sprzęt nie jest wyznacznikiem umiejętności i Ty jesteś doskonałym tego przykładem.Szczerze Ci gratuluję i życzę jeszcze większego bolka :)

• Like 1

Piękne rybska Panowie. Gratulacje. @gregx1- "8" na przedzie to kawał bolenia. Szacun. I jak widać, nie sprzęt łowi...tylko tą żyłkę zmień na grubszą i będziesz gotów na spotkanie z jeszcze większym ;)

Ta 0,16 to w rzeczywistości 0,18 (mierzona mikrometrem) i wydaje mi się rozsądnym kompromisem. Po tym, jak w zeszłym roku doholowałem do brzegu tym samym sprzętem, tylko z żyłką 0,18 (rzeczywiste 0,205), suma 160cm zapiętego za grzbiet, grubsza na bolenia nie wydaje mi się konieczna :) Najważniejszy jest dobry hamulec, a ten w Passionie działa doskonale.

I u mnie kilka brań na Panika :) dwie rybki wyjęte 

Rybka na koniczynce jedyne miejsce gdzie mogłem ją swobodnie wypiąć. 

Kompani byli na przeciwnym brzegu 

b6704b5bddbd.jpg

Rybka jak zawsze w bardzo dobrej kondycji wróciła do wody.

Dzięki za wypad Krystian , Tomek.

PS. Tak to jest nauczyłeś nas łowić to teraz ....... Krystianie :)

• Like 11

Pierwszy mój wrzut na forum i mam nadzieję nie ostatni:)

Bolek 69cm.

Rzeka: Pisa

Kij: Shimano Solstace 5-20, 2,75

Kołowrot: Spro Passion Match 740

Linka: Damyl Tectan Superior 0.16

Wobek: Expres zrobiony przez kolegę, który zaczął dłubać i bdb mu to wychodzi:)

post-56759-0-28627000-1437513834_thumb.jpg

post-56759-0-19407500-1437513837_thumb.jpg

• Like 24

Każdy łowi na to, na co go stać.

Jeden jest szczęśliwy jak ma Red Arca, innemu z kolei nawet najdroższy sprzęt może nie sprawiać tyle frajdy, co temu z poczciwym Redem.

Ważne, aby ta pasja sprawiała łowcy radość. Tylko tyle i aż tyle.

Amen.

Sprzęt to tylko dodatek do naszego hobby. Ryb sam nie złowi,ma służyć wędkarzowi.

Gratulacje dla wszystkich łowców,szczególnie dla gregxa za 80taka

• Like 1

Dziś właśnie tak było. A godzinę temu trafiłem swoją życiówkę - 80,5 cm!!! Wiem że są większe bolenie, ale ten jest mój :) :) :)

Fota kiepska, ale tylko jedna zrobiona telefonem, bo bardzo spieszyłem się go wypuścić. Odpłynął "z prysznicem" po 2 min.

Sprzętowo - śmiech na sali :) - Mikado Mikazuki 2,70 - 5-25g, Spro Passion 730, żyłka 0,16 York Exclusive, RH55.

O tej porze wracałem właśnie z Wisły w Ośw. i jedyne czym mogę się "pochwalić" to rozgięta kotwica, zazdroszczę troszkę i gratuluje ! :)

Ta 0,16 to w rzeczywistości 0,18 (mierzona mikrometrem) i wydaje mi się rozsądnym kompromisem. Po tym, jak w zeszłym roku doholowałem do brzegu tym samym sprzętem, tylko z żyłką 0,18 (rzeczywiste 0,205), suma 160cm zapiętego za grzbiet, grubsza na bolenia nie wydaje mi się konieczna :) Najważniejszy jest dobry hamulec, a ten w Passionie działa doskonale.

Wiekszość swoich PB wycholowałem na passionie, hamulec jest ok, no i nie sprzet łowi jak już koledzy zaznaczyli. Gratulacje za rapy, złowione powyrzej pierwszej smierdziuchy czy drugiej?

Pierwszy mój wrzut na forum i mam nadzieję nie ostatni:)

Bolek 69cm.

Rzeka: Pisa

Kij: Shimano Solstace 5-20, 2,75

Kołowrot: Spro Passion Match 740

Linka: Damyl Tectan Superior 0.16

Wobek: Expres zrobiony przez kolegę, który zaczął dłubać i bdb mu to wychodzi:)

Fajny bolek gratki.Boleń na Pisie jest bardzo wymagający.Wiemy coś o tym z Kamilem ;)forumowy stykowiec z Pisy.

2915624_CAM00002.jpg

Edytowane przez maciek17_mi
  • Like 7

Gratulacje Koledzy za piękne rapy.

Dzisiaj po pracy postanowiłem dołączyć do Seby,który informował mnie na bieżąco o braniach i spiętych "krawężnikach". :rolleyes:

Dzionek obfitował w przepiękne brania oraz fajne rybki.

Przynęta to oczywiście Panic od Adama.

Poniżej fotki dwóch rapek.

Ps.Dzięki Seba za towarzystwo,fotki oraz wsparcie duchowe w czasie mojej "czarnej passy" ;) :)

post-51985-0-87780500-1437845302_thumb.jpg      

post-51985-0-54360800-1437845318_thumb.jpg     

• Like 19