Skocz do zawartości

Bolenie 2015

krokkop

Rekomendowane odpowiedzi

Gratulacje Koledzy za piękne rapy.

Dzisiaj po pracy postanowiłem dołączyć do Seby,który informował mnie na bieżąco o braniach i spiętych "krawężnikach". :rolleyes:

Dzionek obfitował w przepiękne brania oraz fajne rybki.

Przynęta to oczywiście Panic od Adama.

Poniżej fotki dwóch rapek.

Ps.Dzięki Seba za towarzystwo,fotki oraz wsparcie duchowe w czasie mojej "czarnej passy" ;) :)

attachicon.gif123.JPG      

attachicon.gif1234.JPG

Krystian i ja dziękuje za foty i towarzystwo .

I po burzy ponowiłem na panika.1332a2107fb1.jpg8dec6588bb24.jpgc

No ładnie czeszecie Pany :) Tej lametki na tylnej kotwicy nie musicie dawać. Jak chcecie żeby wobek wąsko pracował i mocniej lusterkowal wystarczy zdjąć kotwę z brzucha i będzie git. Pustych brań też nie będzie ;) Można dać nawet numer większa np.6-kę.

• Like 1

W ramach kontrastu to ja dopóki ryby będą w jeziorze nie pojadę do szamba. Nie ma opcji bo Wisła śmierdzi przynajmniej na odcinku Oświęcim- Kraków. Jak kiedyś byłem u Roberta na rybach to z podziwu wyjść nie mogłem, że taka czysta może być. Łowiłem w klapeczkach brodząc- u nas nie do pomyślenia  brr.

Mansik takie pytanie, ale nie żebym był złośliwy tylko z troski o Ciebie, kiedy skadrujesz tak, żeby Ci czapki nie upitoliło? Bo fajne masz te foty i szkoda ich, gryzie się ta ucięta czapka z całą resztą ;)

@Mansik fajny stykacz... Lubie twoje fotki . mimo iż ryba na łapach to nie  wyglada to przebajerowanie  :)  pozostaje mi tylko zazdrosćić i gratulować mnie bolki ostatnio omijają szerokim łukiem  :(

Ciebie omijają ostatnio, a mnie od zawsze. Dobrze, że Grzesiek coś łapie, przynajmniej nie tracę nadzieji, że jest szansa :D :D Najgorsze w tym wszystkim jest to, że w południe jak jesteś nad wodą to dosłownie pływają pod nogami, zachowują się jak nie bolki. Irytacja wielka bo mają wszystko gdzieś ... :D

W ramach kontrastu to ja dopóki ryby będą w jeziorze nie pojadę do szamba. Nie ma opcji bo Wisła śmierdzi przynajmniej na odcinku Oświęcim- Kraków. Jak kiedyś byłem u Roberta na rybach to z podziwu wyjść nie mogłem, że taka czysta może być. Łowiłem w klapeczkach brodząc- u nas nie do pomyślenia  brr.

Mansik takie pytanie, ale nie żebym był złośliwy tylko z troski o Ciebie, kiedy skadrujesz tak, żeby Ci czapki nie upitoliło? Bo fajne masz te foty i szkoda ich, gryzie się ta ucięta czapka z całą resztą ;)

Ja Wisłę mam w połowie drogi w te lepsze strony, wiec czemu nie, gdyby była dwa razy dalej to może byłby to jakiś mały masochizm.

A co do zdjęć, sam ich sobie nie robię wiec większego wpływu nie mam co cyknie brat albo moja towarzyszka, ważne ze ryba cała.

Wiadomo ze wszystko można zrobić lepiej... może z czasem B)

@Mansik fajny stykacz... Lubie twoje fotki . mimo iż ryba na łapach to nie  wyglada to przebajerowanie  :)  pozostaje mi tylko zazdrosćić i gratulować mnie bolki ostatnio omijają szerokim łukiem  :(

Dzięki, miara w oczach :) dokładnie..

Mnie odkąd pamiętam Wiślane omijały i dalej tak jest, ostatnio będąc parę razy miałem okazje patrzeć jak inni łowią, wpadłem w kompleksy :mellow:

W ramach kontrastu to ja dopóki ryby będą w jeziorze nie pojadę do szamba. Nie ma opcji bo Wisła śmierdzi przynajmniej na odcinku Oświęcim- Kraków. 

Wiele rzek śmierdzi,a jednak wedkarze w nich łowią.Jeśli nie jesz ryb,a szczególnie bolków ,to co za problem łowić na tym odcinku.Łowisz,fota i do wody.I tak stan czystości naszych rzek szybko się nie poprawi.

Jak mam do wyboru pontonik i czyste jezioro vs. brudną Wisłę z komarami to wybieram opcję nr. 1 choć ostatnio grubo od ryb po dupie dostaję.

W zeszłym roku złowiłem ponad 100 ryb które mógłbym tu pokazać nie łamiąc regulaminu. Powtórzysz to na górnej Wiśle?

Krisu, od czasu do czasu jednak nad Wisłę zaglądasz. Ja w tym roku jeszcze nie byłem i raczej nie będę :) Ponad 100 bolków to piękny wynik na stojącej. Ciekawe czy to kres czy da się więcej. Na szczęście masz zapasową zaporówkę jak Cię bolki rozkminią  :)