Skocz do zawartości

Bolenie 2015

krokkop

Rekomendowane odpowiedzi

Krisu, od czasu do czasu jednak nad Wisłę zaglądasz. Ja w tym roku jeszcze nie byłem i raczej nie będę :) Ponad 100 bolków to piękny wynik na stojącej. Ciekawe czy to kres czy da się więcej. Na szczęście masz zapasową zaporówkę jak Cię bolki rozkminią  :)

Da się więcej tylko trzeba by nie mieć pracy małych dzieci i siedzieć bez przerwy nad jeziorem. Wiedza nawet najlepsza niewiele da jak Cię nad wodą nie ma.

Dwa dni temu powiedziałem Tomkowi przez tel. na co będą brały ale tego nie miał ze sobą. Dzisiaj byłem i brały na to co obstawiłem. Cztery atomowe strzały i do domu bez ryby na koncie. Tak bywa i co zrobisz.

No ale jeszcze Orawa do rozkminienia ;)  tylko ilość biorących tam glutów jest przytłaczająca trzeba będzie pojeździć żeby opracować plan na jakieś sensowne bolki.

Dzisiaj po pracy szybka decyzja i wraz z Sebą ruszamy nad Oderkę.

Na pierwsze brania czekaliśmy w zasadzie do godziny 19.

Opłacało się być cierpliwym,wypracowaliśmy po kilka brań,szczęśliwe udało się wylądować cztery ryby (po dwie na twarz ;) )

Było fajnie.... :rolleyes:

Dane mi było również cyknąć fotkę Seby PB,także dzień mega udany.

Ps.Pozdro dla forumowego Kolegi Tomka,z którym wspólnie łowiliśmy.

Ps.2.Oczywiście wszystkie brania na Panica od Adama.

Pzdr

post-51985-0-06695200-1438715859_thumb.jpg

post-51985-0-82325700-1438715813_thumb.jpg

post-51985-0-14161600-1438715671_thumb.jpg

Edytowane przez krystiano1981r
  • Like 37

@mansik zajebiaszcza fotka ,no i  bolo tez niczego sobie. Powyżej w ogóle nie widac aktywnosci ryb, ja sobie na razie dalem spokój z fishingiem, pozytkuje ten czas na robienie wobków i gum.

Dzieki Miro, pewnie teraz przy tej fali upałów coś się ruszy... konkretniejszego.

Oj dziś Panowie połowiliśmy z Krystianem :)

Jak tylko dostanę foty to wstawię.

Pogoda była bardzo hardcorowa ale czego nie robi się dla Boleni.

Ryby wszystkie złowione na Panici od Adama.

Dodam że dziś nauczyłem się że nie należy lekceważyć żadnego przeciwnika, nawet bolka 40 cm należy z rozwagą podbierać bo inaczej kończy się to bardzo boleśnie cała kotwa w łapie :(

Zanotowaliśmy dziś wiele brań kilka spadów z powodu rozgięcia kotwić, JA wyjołem 6 rybek z czego 5 nadawało się do fotek :)

Krystian wielkie dzięki "Ty mój mentorze "

A oto i one  :ph34r:  :ph34r:  :ph34r:

627c603eb1c7.jpg

f05b30e8cd65.jpg

85b7a81c8247.jpg

925a0cb7c8c9.jpg

93f8991dbd02.jpg

7089f659d4ba.jpg

bdef82850196.jpg

Edytowane przez Sebo0707
  • Like 30

No to ja skromnie zacznę.... ;)

Trafiliśmy dzisiaj z Sebą na piękny festiwal brań.

Chciałbym aby ten dzień,był dniem "świstaka" :rolleyes:

Seba gratuluję nowego PB w ilości złowionych boleni w czasie jednego wypadu. ;)

Cieszę się,że mogłem być tego świadkiem.

Dzięki za towarzystwo i fotki. :)

Poniżej dwie z trzech moich rybek.

Brania oczywiście na "Paniora" od Adama.

post-51985-0-69744100-1438890826_thumb.jpg

post-51985-0-14692200-1438890897_thumb.jpg

post-51985-0-07014300-1438890809_thumb.jpg

Edytowane przez krystiano1981r
  • Like 28

mansik,najlepsza miejscóweczka na bolka na Wiśle,a niektorzy twierdzą że tam ryb nie ma :D

Irytuje mnie strasznie te miejsce..

Ale jest mały progres w tym roku..

"Coś" udało się złowić ..

Choć częściej schodzę z miejscówki z myślą...

"Szybko tu nie wrócę! :unsure: "

• Like 1

Oj dziś Panowie połowiliśmy z Krystianem :)

Jak tylko dostanę foty to wstawię.

Pogoda była bardzo hardcorowa ale czego nie robi się dla Boleni.

Ryby wszystkie złowione na Panici od Adama.

Dodam że dziś nauczyłem się że nie należy lekceważyć żadnego przeciwnika, nawet bolka 40 cm należy z rozwagą podbierać bo inaczej kończy się to bardzo boleśnie cała kotwa w łapie :(

Zanotowaliśmy dziś wiele brań kilka spadów z powodu rozgięcia kotwić, JA wyjołem 6 rybek z czego 5 nadawało się do fotek :)

Krystian wielkie dzięki "Ty mój mentorze "

A oto i one  :ph34r:  :ph34r:  :ph34r:

627c603eb1c7.jpg

f05b30e8cd65.jpg

85b7a81c8247.jpg

925a0cb7c8c9.jpg

93f8991dbd02.jpg

7089f659d4ba.jpg

bdef82850196.jpg

No to ja skromnie zacznę.... ;)

Trafiliśmy dzisiaj z Sebą na piękny festiwal brań.

Chciałbym aby ten dzień,był dniem "świstaka" :rolleyes:

Seba gratuluję nowego PB w ilości złowionych boleni w czasie jednego wypadu. ;)

Cieszę się,że mogłem być tego świadkiem.

Dzięki za towarzystwo i fotki. :)

Poniżej dwie z trzech moich rybek.

Brania oczywiście na "Paniora" od Adama.

attachicon.gifDSCN0160.JPG

attachicon.gifDSCN0163.JPG

attachicon.gifDSCN0152.JPG

No Panowie cenka mi opadła :) Gratulacje.

Dzisiaj fajne łowienie. Trzy ryby wyjęte 2x65 i 70. Wracałem na slip a w  sumie to się snułem bo akumulator padał.  Upał był taki, że powoli zaczynałem się rozpuszczać. No ale żeby nie było pustych przebiegów to nie myśląc wcale o czynności wykonywanej siepałem dalej. Nie patrzyłem na wodę, ani na przynętę a tu nagle dwa metry za łódką łubudu i taki kwadraciak na okrasę. W sumie 4 sztuki i można było spadać na chatę.

11ioig6.jpg

• Like 24