slawitogdy Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Piękny boleń. Ale czy ten chwytak na prawdę potrzebny? 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Ma zęby gardłowe więc jak się postara to może użreć 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Chlopaki jak sie dobrac do tych najwiekszych ? Narazie takie to max co moge wyciagnac z miejscowki, brania sa zazwyczaj w pol wody.Opaska na Renie, woda ma potencjal, napewno musza byc wieksze sztuki.Te sa w okolicach 80cm ale wyzarte , kwadratowe, zamiast mierzyc dlugosc zaczne chyba mierzyc obwod Jeden z nich wczorajszy uderzyl kolo 21.30 , z mojej winy przebywal troche za dlugo na powierzchni, reanimacja trwala kilka minut, bilem sie w piers i bylem wsciakly na siebie.Bolen jednak odplynal, jakie bylo moje zdziwienie jak uderzyl okolo 01.30 w tym samym miejscu.Nie mam 100% pewnosci ze to ta sama ryba , jednak jak byl pod nogami to dostrzeglem kilka charakterystycznych cech.Zdradzic to tez mogl sposob walki tej ryba.wczesniej ryba morowala odchodzila, ta pozniejsza uderzyla pod powierzchnia i dwa razy chlapnela sie mocniej na powierzchni, pozniej dala sie grzecznie podholowac pod nogi, i dopiero wtedy po kilku mlynkach rozwalila wobler.Przyjrzalem sie jej dobrze , z jednej strony ciesze sie ze ryba wrocila do siebie, z drugiej strony szkoda ze w ciagu kilku godzin musiala tyle przejsc. 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Chlopaki jak sie dobrac do tych najwiekszych ? Narazie takie to max co moge wyciagnac z miejscowki, brania sa zazwyczaj w pol wody.Opaska na Renie, woda ma potencjal, napewno musza byc wieksze sztuki.Te sa w okolicach 80cm ale wyzarte , kwadratowe, zamiast mierzyc dlugosc zaczne chyba mierzyc obwod Jeden z nich wczorajszy uderzyl kolo 21.30 , z mojej winy przebywal troche za dlugo na powierzchni, reanimacja trwala kilka minut, bilem sie w piers i bylem wsciakly na siebie.Bolen jednak odplynal, jakie bylo moje zdziwienie jak uderzyl okolo 01.30 w tym samym miejscu.Nie mam 100% pewnosci ze to ta sama ryba , jednak jak byl pod nogami to dostrzeglem kilka charakterystycznych cech.Zdradzic to tez mogl sposob walki tej ryba.wczesniej ryba morowala odchodzila, ta pozniejsza uderzyla pod powierzchnia i dwa razy chlapnela sie mocniej na powierzchni, pozniej dala sie grzecznie podholowac pod nogi, i dopiero wtedy po kilku mlynkach rozwalila wobler.Przyjrzalem sie jej dobrze , z jednej strony ciesze sie ze ryba wrocila do siebie, z drugiej strony szkoda ze w ciagu kilku godzin musiala tyle przejsc.Piękne krawężniki!! Gratulacje:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 (edytowane) Wiślana solidna 7-mka Edytowane 12 Sierpnia 2015 przez mansik 36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Solidna, kabaniasta Gratulki ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 (edytowane) Zmieszczona w kadr na milimetry Gratulacje!! Aaa zapomniałem dodać, że fota super!! Przy okazji jakiego obiektywu używasz?? Pozdro Qcyk!! Edytowane 12 Sierpnia 2015 przez Qcyk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vince83 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 (edytowane) Piękny boleń. Ale czy ten chwytak na prawdę potrzebny?Może potrzebny, a może i nie. Problem tkwił w tym jak był zapiety, a ja już kiedyś miałem kotwicę wbitą w rękę przy podbieraniu, dlatego teraz w takich sytuacjach nie ryzykuje i tyle ) Edytowane 12 Sierpnia 2015 przez vince83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Może potrzebny, a może i nie. Problem tkwił w tym jak był zapiety, a ja już kiedyś miałem kotwicę wbitą w rękę przy podbieraniu, dlatego teraz w takich sytuacjach nie ryzykuje i tyle )Miałem napisać, że najlepiej siedzieć w domu to kupa zagrożeń odpada. Jednak bardziej konstruktywnie będzie jak napisze, że jeśli już... to chwytakiem się tylko przytrzymuje rybę w wodzie i odpina te wszystkie kotwiczki a potem już tylko rękami swyjmuje. Jak się podnosi rybę nim, a ta się frygnie to ma w szczęce dziurę na wylot. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Tak na moment dziś samemu....Jeden konkretny i kilka 50-takow.Oczywiście na Panica. 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Solidna, kabaniasta Gratulki ! Dzieki Dawid Zmieszczona w kadr na milimetry Gratulacje!! Aaa zapomniałem dodać, że fota super!! Przy okazji jakiego obiektywu używasz?? Pozdro Qcyk!!Dzieki, 50 1.8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 (edytowane) Po wakacyjno-urlopowej przerwie udało się wyskoczyć na wieczorny urban fishing. Branie nie zapowiadało nic szczególnego ale już pierwszy odjazd pokazał, że to fajny bolek... Już myślałem, że mam nową życiówkę, jednak do wyrównania zabrakło 2 cm a do magicznej osiemdziesiątki musiałbym go centymetr naciągnąć Sprzętowo:Team Dragon 2,7m 10-35gShimano Rarenium 4000 fbP-Line 10 lbBolek skusił się na mojego Green Line 6, 12 g Po za nim były jeszcze dwa około 60-taki Edytowane 13 Sierpnia 2015 przez Artech 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 (edytowane) Dzieki, 50 1.8Tak się spodziewałem. Mam identyczny tylko jego los jest niepewny bo spadł mi na urlopie i trochę się rozłożył. Ale staram się go zreanimować Super Rapiszon Artech!! Graty! Edytowane 13 Sierpnia 2015 przez Qcyk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 (edytowane) Piękny klocek!! Edytowane 13 Sierpnia 2015 przez malcz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Witam Po wielu kilku miesiacach rozlaki znow mialem okazje zapolowac na boleniki. Zupa zwana zwykle "Odra" dostarczyla wielu nowych doswiadczen i niespotykanych wrazen.Tydzien plywania na super niskiej rzece to niesamowita okazja zapoznania sie z woda . W swoim optymizmie wierze, ze pozyskana wiedza przelozy sie na ryby w nastepnych sezonach.Tymczasem bylo naprawde ciezko i pracowicie. Kilka ryb udalo sie wypracowac (doslownie). Ponizej dwa bolenie, ktore udalo sie przechytrzyc na przynety marki RH. 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 (edytowane) Raptor, który dał fajny popis - branie na wręcz smużącego w warkoczu bezterowca od Tomek1988 z pięknym gejzerem i odjazdem po powierzchni.Sorrki za foto ale tak to jest jak się samemu łowi i nie ma komu zdjęcia zrobić bo wędkarze dookoła patrzą jak na poje....go gdy wypuszcza się rybona do wody... Były jeszcze 2 brania w tym jedno też z powierzchni i tutaj przyznam szczerze spanikowałem Po nietrafionym uderzeniu zamiast podszarpnąć i przyspieszyć prowadzenie zatrzymałem woblera praktycznie w miejscu. No ale człowiek uczy się całe życie Sprzętowo inaczej niż zwykle bo kijaszek TD zastąpił na chwilę RT Trout Mania. Pozdrawiam Qcyk!! Edytowane 18 Sierpnia 2015 przez Qcyk 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Raptor, który dał fajny popis - branie na wręcz smużącego w warkoczu bezterowca od Tomek1988 z pięknym gejzerem i odjazdem po powierzchni.Sorrki za foto ale tak to jest jak się samemu łowi i nie ma komu zdjęcia zrobić bo wędkarze dookoła patrzą jak na poje....go gdy wypuszcza się rybona do wody... bol1.jpgbol2.jpg Były jeszcze 2 brania w tym jedno też z powierzchni i tutaj przyznam szczerze spanikowałem Po nietrafionym uderzeniu zamiast podszarpnąć i przyspieszyć prowadzenie zatrzymałem woblera praktycznie w miejscu. No ale człowiek uczy się całe życie Sprzętowo inaczej niż zwykle bo kijaszek TD zastąpił na chwilę RT Trout Mania. Pozdrawiam Qcyk!! Ale wyszły mu oczy masakrycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 To drugie wystające to nie oko tylko liść Także spokojnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Wyszedł sobie na brzeg bolen z liściem na głowie... To drugie wystające to nie oko tylko liść Także spokojnie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 ..letni 80taczek..oby do jesieni po pogoda niszczy system... 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Mam wrażenie, że nadmierne wpychanie ryby w obiektyw sprawia, że nasza zdobycz zamiast wyglądać okazalej na fotografii, wygląda na mniejszą. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz998 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 ..letni 80taczek..oby do jesieni po pogoda niszczy system... Denny czy powierzchniowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 ..przy tym stanie wody cięzko to okreslić .Może koledze Apioo inna ogniskowa przypasi...a tak serio, wystarczy rozkminić pewne proporcje... 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr 75 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Albo usiąść ciut dalej od monitora ... Gratulacje chłopaku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Piękny Patryk. Gratulacje U mnie bolenie pokazują się dopiero na pograniczu dnia i nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi