Skocz do zawartości

Bolenie 2015

krokkop

Rekomendowane odpowiedzi

"
KwaQ właśnie napisał odpowiedź w temacie, który obserwujesz zatytułowanym 'Bolenie 2015'.

Patu, zaniedbujesz wątek !!! proszę się poprawić :))))"

Wklejam cytat który zniknął bo wynika z niego, ze wystarczy Ci Patu wjechać na ambicję i od razu się bierzesz do roboty :D

A co do praw optyki to one wynikają jak wszystko z praw fizyki a te są stałe, niezmienne i obowiązują dla całego wszechświata z dolną Odrą włącznie. Wystarczy je znać. Kropka :)

Patryk, muszę z przykrością stwierdzić, że masz dużego minusa  :(

za brak skarpet do kapci.

teraz sandał i skarpeta to podstawa, to się lepiej komponuje, zwłaszcza taka do łydy z froty,

popracuj nad tym...

ale widzę , że forma dobra, pare kg zrzucone, chyba jednak czytałeś książkę, niespełna osiemnastoletniego Krzysia I.  :lol:

ryba pro, gratuluję

• Like 4

Robert,kręcę się miedzy 17-35mm bo lubię czasami przerysować kadr...z reszta jak Ty. Kropka :)

p.s. Życzę wszystkim powodzenia z 50mm na pływadle gdzie spędzam 99% czasu:)

Ziom,miałem tzw. antygwałty w kolorze cielistym. Cienka pończoszka lepiej oddycha i nie blokuje dopływu krwi do cohonesow;)

• Like 2

Patu, może być i 170mm. Nawiasem pisząc jedno najpiękniejszych zdjęć jakie posiadam to fota Krisa z bolkiem na muchę zrobiona GP. Ryba jest minimalnie powiększona.  Ale nie w tym rzecz, temat należy eksponować jak chce się mieć ładne zdjęcie. Chodzi o to aby nie dorabiać wymiaru do uzyskanego efektu co jest nagminne.  

• Like 2

Chodzi o to aby nie dorabiać wymiaru do uzyskanego efektu co jest nagminne.

Ta nagminna praktyka bierze się z biedy mentalnej i poczucia, ze jak juz sie Cos zlowilo to musi to być rekord galaktyki.

Bo nie wiadomo kiedy znow Cos sie zlowi.

Kwestia nie dotyczy patologicznych klamcow zmyslajacych w sposób niekontrolowany i permanentny.

Na tym forum mielismy wielokrotnie okazje doswiadczyc popisow jednych i drugich :(

• Like 6

Tak z mojego punktu widzenia, a wędkuje samotnie.

Mam 12 sekund, aby:
-ustawić na nierównym kamieniu aparat (myśląc o równości horyzontu),
-wyjąć delikatnie z podbieraka rybę i ładnie ją podnieść.
Nie ma tu czasu, aby kombinować, czy przypadkiem nie jestem za blisko aparatu i rybka nie będzie przeeksponowana.
To żywe szamoczące się stworzenie, a nie eksponat.

• Like 2

Patu, rapa 80 dobrze ujęta wygląda na 120. Twoja wygląda na 120 więc spoko. Nie chodzi o to, że sobie coś ktoś przyduża. To jest najzwyczajniej nieuczciwe nie tylko wobec tych którzy latami pracowali na swoje sukcesy ale nawet wobec tych którym się nadzwyczajnie fartneło.

Ładne rybki i tyle a jak pofocone to już drugorzędne znaczenie. Mi szkoda czasu na przykładanie do miarki i tym samym nie dodaje sobie centymetrów . Jeśli jestem sam to robię szybkie zdjęcie na podbieraku i tyle i w duszy mam czy on będzie wyglądał na tyle ile miał .

Lustrzanki nie zabieram na ryby bo strach aby czegoś nie uszkodzić w krzaczorach . Dziś zakupiłem sobie mini matę bo czasem rybka sie nie mieści na sporym podbieraku, a na kamieniu czy piach szkoda.

• Like 1

Patu, rapa 80 dobrze ujęta wygląda na 120. Twoja wygląda na 120 więc spoko. Nie chodzi o to, że sobie coś ktoś przyduża. To jest najzwyczajniej nieuczciwe nie tylko wobec tych którzy latami pracowali na swoje sukcesy ale nawet wobec tych którym się nadzwyczajnie fartneło.

Ja wolę żeby nadal wyglądała na 80,ale była dobrze wyeksponowana na 1szym planie a nie ginęła w kadrze :).

Ilu wędkarzy,tyle opini...i kontrowersji

• Like 2

Patu robisz piekne zdjecia, chyba najlepsze prezentacje na jerku.U @guza podoba mi sie naturalne pokazywanie wszytskich zlowionych  ryb, po jego wszytskich rybach widac  brak jakichkolwiek kompleksow.Sam sie zastanawiam dlaczego nie zalezy mu na lepszej eksponacji takich okazow.Coz jednym wystarczy to ze lowia inni jak juz cos maja pokazac to musza wyciagnac z ryby 100 % .Podziwiam tych pierwszych bo zaliczam sie do tych drugich.

• Like 5