osiemnastak Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 (edytowane) Zanim zaczniesz czarować naucz się kadrować. Zajmujesz z rybą 1/3 kadru. Marnotrawisz pixele. Im więcej ich opisuje detal tym dokładniejsze odwzorowanie. Masz ładną rybę, świetne światło i zmarnowałeś okazję na super zdjęcie Dla jasności fote zrobiło mi dwóch przypadkowych gości ,którzy pytali się dlaczego ją wytpuszczam, a do zdjęć nie przywiązuję dużej wagi.Żadna tam okazja, bo podobne rybki łowię na szczęście w miarę systematycznie. Dzięki za wskazówki Robert i Kris23 może będzie poprawa, postaram się Edytowane 21 Sierpnia 2015 przez osiemnastak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 przywalił z opadu w toni No to ładnie przywalił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andego Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Ucieszył. Z nastawienia miał być sandaczem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laserro Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Odwiedziny w Rzeszowie zaowocowały w ostatnim rzucie takim boleniem z Wisłoka... na pewno jeszcze tam wrócę, świetna rzeka pomimo płynącego syfu 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Bilans z wczoraj 16 szt w 3h po pracy wielkościowo szału nie było.I jeszcze raz tyle brań nie trafionych. 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Sebo- zorganizuj panicowy zlot połączony z warsztatami gratuluję regularnosci! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Słownie: Szesnaście??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Dobry wynik:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Sebo- zorganizuj panicowy zlot połączony z warsztatami gratuluję regularnosci!Też chętnie bym się wybrał nad Odrę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz998 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Sebo- zorganizuj panicowy zlot połączony z warsztatami gratuluję regularnosci!Dla dobra boleni i miejscówek lepiej, żeby tego nie robił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Słownie: Szesnaście??? Tak Rozmiarowo w przedziale od 50 do 65 cm.Ryby były bardzo aktywne lecz bardzo delikatnie brały,.Postaram się opisać kilka spostrzeżeń z ostatniej wyprawy bo jest co opisać ( w sumie przeszedłem z 4 km a ryby łowiłem w specyficznych miejscach ) Raczej z Krystianem łowimy samotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 (edytowane) Bilans z wczoraj 16 szt w 3h po pracy wielkościowo szału nie było.I jeszcze raz tyle brań nie trafionych.To żeś pojechał Graty!Jak biły? Na chlapiącego czy niżej? Edytowane 26 Sierpnia 2015 przez spinnerman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Postaram się opisać kilka spostrzeżeń z ostatniej wyprawy bo jest co opisać ( w sumie przeszedłem z 4 km a ryby łowiłem w specyficznych miejscach ) OK chętnie przeczytam, bo póki co nie mogę się totalnie dobrać Panikiem do bolków na moich metach a ryby są i to przy powierzchni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 To żeś pojechał Graty!Jak biły? Na chlapiącego czy niżej? Na chlapiącego na pograniczu spokojnej wody z nurtem i na szczytach główek w prowadzonego w ekspresie z prądem (i tu miałem wiele pustych brań)Nie zabrałem gopro a tam mogłem się ustawić tak aby nie zdradzić za wiele miejscówki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 (edytowane) Zmarzło się rano..Jeziorowy. Edytowane 26 Sierpnia 2015 przez mansik 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayo Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 (edytowane) Sebo0707 piękny wynik:) odra? wisla? Edytowane 26 Sierpnia 2015 przez grayo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Sebo0707 piękny wynik:) odra? wisla?Odra a raczej teraz Ciek Odry bo wody jak na lekarstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayo Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Wody malo ale rybka jest,i to sporo:) jak widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 OK chętnie przeczytam, bo póki co nie mogę się totalnie dobrać Panikiem do bolków na moich metach a ryby są i to przy powierzchni...Na Wiśle Panic najlepiej sprawdza się wiosną na podwyższonej wodzie. Na niżówce już tak niekoniecznie. Trzeba będzie tu chyba popracować nad kolorem w kierunku mocnego stonowania barw woblera. Odnoszę wrażenie, że ten jasny brzuch w niskiej, czystej wodzie może je zniechęcać do ataku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Na Wiśle Panic najlepiej sprawdza się wiosną na podwyższonej wodzie. Na niżówce już tak niekoniecznie. Trzeba będzie tu chyba popracować nad kolorem w kierunku mocnego stonowania barw woblera. Odnoszę wrażenie, że ten jasny brzuch w niskiej, czystej wodzie może je zniechęcać do ataku.Adam, próbowałem kilka razy nim łowić i na pusto, a na sterowe biorą. Bezstery na Wiśle jakoś mi się nie sprawdzają, miałem jednego własnej roboty który łowił ryby, ale był bardzo stabilny, akcja była w kształcie litery s, ale wobler nie przewalał się na boki jak Twój panic. Myślę że na Wiśle jest zbyt agresywny, robi za dużo szumu i może płoszyć bolenie. Może jeszcze jesienią jak bolki będą bardziej agresywne coś połowi, ale trzeba by trafić w duże stado boleni i uklei, wtedy przy łomocie może by połowił. Problem w tym że na Wiśle już nie ma takich spędów i poluje się na pojedyncze ryby w miejscówce, byłeś sam widziałeś. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Za "jeziorowego" podwojne gratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Na Wiśle Panic najlepiej sprawdza się wiosną na podwyższonej wodzie. Na niżówce już tak niekoniecznie. Trzeba będzie tu chyba popracować nad kolorem w kierunku mocnego stonowania barw woblera. Odnoszę wrażenie, że ten jasny brzuch w niskiej, czystej wodzie może je zniechęcać do ataku. Prędzej przyczyny upatrywałbym w za ostrej pracy Adam, próbowałem kilka razy nim łowić i na pusto, a na sterowe biorą. Bezstery na Wiśle jakoś mi się nie sprawdzają, miałem jednego własnej roboty który łowił ryby, ale był bardzo stabilny, akcja była w kształcie litery s, ale wobler nie przewalał się na boki jak Twój panic. Myślę że na Wiśle jest zbyt agresywny, robi za dużo szumu i może płoszyć bolenie. Może jeszcze jesienią jak bolki będą bardziej agresywne coś połowi, ale trzeba by trafić w duże stado boleni i uklei, wtedy przy łomocie może by połowił. Problem w tym że na Wiśle już nie ma takich spędów i poluje się na pojedyncze ryby w miejscówce, byłeś sam widziałeś.i do tej teorii mi blizej... ja zaczalem Panic-iem łowić z bardzo dobrymi efektami dopiero po stłumieniu jego pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 (edytowane) Adam, próbowałem kilka razy nim łowić i na pusto, a na sterowe biorą. Bezstery na Wiśle jakoś mi się nie sprawdzają, miałem jednego własnej roboty który łowił ryby, ale był bardzo stabilny, akcja była w kształcie litery s, ale wobler nie przewalał się na boki jak Twój panic. Myślę że na Wiśle jest zbyt agresywny, robi za dużo szumu i może płoszyć bolenie. Może jeszcze jesienią jak bolki będą bardziej agresywne coś połowi, ale trzeba by trafić w duże stado boleni i uklei, wtedy przy łomocie może by połowił. Problem w tym że na Wiśle już nie ma takich spędów i poluje się na pojedyncze ryby w miejscówce, byłeś sam widziałeś.Ogólnie bezstery sprawdzały mi się zwykle wiosną na podwyższonej wodzie. Później jak piszesz lepsze były woblery ciche i mniej mieszające wodę dlatego trochę zaskoczony jestem, że chłopaki na Odrze ciągle mają tak doskonałe wyniki. Poza tym ciągle mam doniesienia o koszeniu na Panici na wszelkich zaporówkach itp. Powiem Ci Janek, że jednak Wisła jak przystało na Królową rządzi się swoimi prawami i za to cenię ją coraz bardziej. Na przyszły sezon szykuję już fajne sterowce i wertykale to se połowimy Edytowane 27 Sierpnia 2015 przez spinnerman 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Odnoszę wrażenie, że ten jasny brzuch w niskiej, czystej wodzie może je zniechęcać do ataku.Jak by bolenie zniechęcał biały brzuch to musiały by się przerzucić na kartofle i kukurydze 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Dzisiejszy wiślany bolesław siedemdziesiątak. Wziął na łomżyńskiego bezsterowca z kilkudziesięciu metrów, na śródrzecznej przykosie. Hol z takiej odległości, w nurcie, na kij 12 lb to sama przyjemność. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi