Krisu23 Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 (edytowane) CTS Elite 2.4m w jednym kawałku, wyrzut do 28gr. Ale nie pamiętam numeru blanku bo nie przywiązuję do takich rzeczy uwagi. Edytowane 6 Września 2015 przez Krisu23 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Nie do wiary ale dwóch gości z pojęciem jest w stanie do tego stopnia przesiepać kilkukilometrowej długości zaporówkę, że ryby przestają brać.Jak byś się dzielił wiedzą to byście się dużo szybciej z nimi uporali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Wspominając upały..Wizualnie i gabarytowo nie wyróżnia się niczym szczególnym..Ale w pamięci zapadnie mi na długo, jako pierwszy połakomił się na jiga którego kiedyś tam sobie ukręciłem z myślą o boleniach.Przynęta zrobiona w parę minut.. a tyle radości.Fajny epizod.. 38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Mansik, widzę że Krisu się wypowiadał o Twoim wędkarskim potencjale pozytywnie nie bez powodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Gratulecje Mansik za piękne ujęcie jak dla mnie jesteś królem tegorocznego wątku bolenie 2015. Super ryby w pięknych ujęciach. Cieszy fakt, że jest ktoś kto też potrafi tym bardziej, źe łowisz z brzegu a to dużo trudniejsza sztuka. A to, że będziesz łowił to wiedziałem, mam nosa do wędkarzy kreatywnych. Jeszcze raz graty!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Jak byś się dzielił wiedzą to byście się dużo szybciej z nimi uporali Mój wkład merytoryczny uważam za pełny. W sezonie 2013 testowaliśmy nowum czyli Twoją blachę. Wstawiłem pełny materiał z tych testów na JB. 10min czarno na białym jak łowić na spinerbaita nikt przedemną nie pokazał takiego filmu nawet Ty. Nie miałeś takiego materiału.Co do głupot typu opis połwu itd to nie zamierzam na to reagować. To są moje tajemnice i niech tak zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 (edytowane) Mansik, widzę że Krisu się wypowiadał o Twoim wędkarskim potencjale pozytywnie nie bez powodu A dziś właśnie rozmyślałem o potencjale, progresie, wytrwałości wędkarskiej.. powiew melancholii zza okna Gratulecje Mansik za piękne ujęcie jak dla mnie jesteś królem tegorocznego wątku bolenie 2015. Super ryby w pięknych ujęciach. Cieszy fakt, że jest ktoś kto też potrafi tym bardziej, źe łowisz z brzegu a to dużo trudniejsza sztuka. A to, że będziesz łowił to wiedziałem, mam nosa do wędkarzy kreatywnych. Jeszcze raz graty!!!Dzieki, naiwnie myślałem że to wszystko to może tylko prolog do tego co może się jeszcze wydarzyć w tym sezonie, ale po wczorajszym rekonesansie..Jednak nie będzie chyba to tak długi sezon jak poprzedni.A co do królowania, to daleko moim skromnym torpedką do twoich bydlaków z ceratki czy do zdjęć Roberta z nad "jego" jeziora i do paru osób które pewnie w miesiąc wyciągają wiecej niż ja przez cały sezon Edytowane 6 Września 2015 przez mansik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Ważne żeby znać swoją wartość a skromność też jest w cenie. Podnosisz poziom tego forum i przyjemnie ogląda się Twoje foty. Łowisz dobre ryby które potrafisz nieźle sfotografować. Nikt oprócz Ciebie nie pokazuje tu nic nowego, więc co do królowania, na razie masz monopol. Bo posucha jest straszna i to widać. Zauważ, że większość osławionych prezenterów siedzi cicho...Bo nie łowią i taka jest prawda. Przyjdzie jesień i miejmy nadzieję, że się zmieni na lepsze. Wszystkim raperom tego życzę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Bo posucha jest straszna i to widać. Zauważ, że większość osławionych prezenterów siedzi cicho...Bo nie łowią i taka jest prawda.Redzi wczoraj 18 szt. Moja szkoła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 ......... Nikt oprócz Ciebie nie pokazuje tu nic nowego, ........ My łowimy ale niestety te za 50% bo z rzeki więc po co pokazywać ciągle to samo 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 W rzekach jest ciut inna sytuacja hydrologiczna ...niektórzy o tym zapomnieli kotwicząc na stojącej .Oby do mokrej jesionki.Pozdrawiam raperów .P.s. Kolejna świetna Rapa mannsik! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 (edytowane) A dziś właśnie rozmyślałem o potencjale, progresie, wytrwałości wędkarskiej.. powiew melancholii zza okna Dzieki, naiwnie myślałem że to wszystko to może tylko prolog do tego co może się jeszcze wydarzyć w tym sezonie, ale po wczorajszym rekonesansie..Jednak nie będzie chyba to tak długi sezon jak poprzedni.A co do królowania, to daleko moim skromnym torpedką do twoich bydlaków z ceratki czy do zdjęć Roberta z nad "jego" jeziora i do paru osób które pewnie w miesiąc wyciągają wiecej niż ja przez cały sezon Patrzac na ryby z dwóch ostatnich miesiecy to niewiele zdjęć sie pokazało, mi zapadłeś w pamieci tylko Ty i Krisu wiec jego słowa mozna w pełni potwierdzic.Co do fotek to chyba każdy wie, są naprawde fajne,i nawet ledwo styka broniąTak trzymać! Edytowane 6 Września 2015 przez Miro 85 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 W rzekach jest ciut inna sytuacja hydrologicznaInna nie znaczy zła bo u nas niżówka to warunek połowienia. Woda pow. 1,5 m kończy zabawę. Tak więc niech żyje niżówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 My łowimy ale niestety te za 50% bo z rzeki więc po co pokazywać ciągle to samo Proszę Cię oszczędź złośliwości chodziło mi o to, że Mansik pokazał parę ciekawych zdjęć które z przyjemnością się ogląda przynajmniej mi się podobają.Nie ma gorszych czy lepszych boleni, wszystkie są zajebiste. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 (edytowane) Proszę Cię oszczędź złośliwości chodziło mi o to, że Mansik pokazał parę ciekawych zdjęć które z przyjemnością się ogląda przynajmniej mi się podobają.Nie ma gorszych czy lepszych boleni, wszystkie są zajebiste.W moim wpisie nie ma nic a nic złośliwości I mylne jest Twoje stwierdzenie że inni nie łowią bo łowią tyle że po ostatnich sytuacjach i wpisach dziwnej treści o większej lub mniejszej wartości Bolenia z Rzeki vs Wody Stojącej , wolą nie publikować swoich rybek. Zdjęcia fakt super @mansik robi i ogląda je się naprawdę przyjemnie, u nas sytuacja wygląda troszkę inaczej po pierwsze primo szkoda sprzętu za kilka tysięcy bo warunki ekstremalna (niski stan wody ,błoto ślisko , krzaki i kilometry rzeki do przebycia), i o uszkodzenia aparatu nie trudno, druga sprawa bardzo ciepła woda i szkoda czasu , wiele rybek focimy w wodzie. Miejmy nadzieje że jesień przyniesie większą wodę i będzie można spokojniej łowić to i fotki będą lepszej jakości Edytowane 7 Września 2015 przez Sebo0707 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Sytuacja hydrologiczna wszystkim daje w dupę nie tylko na rzekach. Z jeziora została kałuża. Żeby się zwodować też ciągnę sprzęt po błocie. Woda w zeszłym roku o tej porze miała 18st teraz 22.5st w sobotę jak mierzyłem. Ryby są zupełnie gdzie indziej i nie chcą współpracować. We wrześniu zeszłego roku robiłem z nimi co chciałem teraz muszę się nacharować na każde branie. Nigdy nie dawałem komentarzy, że ze stojącej ryba jest lepsza. Fakt są tu takie wpisy ale nie z moich ust one padły. Ja bardzo szanuję ludzi którzy łowią na rzekach bo sam tego nie umiem robić co już kilka razy pisałem. Niech moc będzie z Wami i oby do poprawy. W górach pada deszcz i ma padać cały tydzień. Woda się podniesie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Czytam ten wątek i jakoś nie zauważyłem aby ktoś dyskryminował ryby łowione w rzece. To gdzie łatwiej a gdzie trudniej, abstrahując od umiejętności, decyduje ilość ryb w wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Nie no są takie wpisy typu "Podwóje gratki bo ze stojącej" itd. Może kolegom o to chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Ważne żeby znać swoją wartość a skromność też jest w cenie. Podnosisz poziom tego forum i przyjemnie ogląda się Twoje foty. Łowisz dobre ryby które potrafisz nieźle sfotografować. Nikt oprócz Ciebie nie pokazuje tu nic nowego, więc co do królowania, na razie masz monopol. Bo posucha jest straszna i to widać. Zauważ, że większość osławionych prezenterów siedzi cicho...Bo nie łowią i taka jest prawda. Przyjdzie jesień i miejmy nadzieję, że się zmieni na lepsze. Wszystkim raperom tego życzę.Krisu, niektórzy siedzą cicho bo nie mają ciśnienia żeby wstawiać każdego 70-taka. Im mniej się pokazuje tym lepiej dla ryb. Te bolenie ze stojącej też wam w końcu przetrzepią jak się tak będziecie pucować. Postęp w wędkarstwie jest nieunikniony i prędzej czy później ludzie nauczą się łowić bolenie ze stojącej. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Dla mnie powód jest oczywisty , zjedli sumy , zjedli sandacze , to i poradzą sobie z boleniami takie jest moje przekonanie i dlatego sporo osób które łowią w kameralnych miejscach nie wstawia fotek 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomason Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Dla kogoś kto nie łowi na rzece bedzie trudno o Bolenia, z kolei ten co wychowany na rzekach może mieć problem ze złowieniem tej ryby na stojącej wodzie. Główną role tutaj może grać dośiadczenie łowcy na danych akwenach, bo reguły tutaj raczej brak.Te ryby mają swe chimery, nie jest to też zbyt łatwa zdobycz i zazwyczaj cieszy każdy złowiony okaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Dla mnie powód jest oczywisty , zjedli sumy , zjedli sandacze , to i poradzą sobie z boleniami takie jest moje przekonanie i dlatego sporo osób które łowią w kameralnych miejscach nie wstawia fotek Z pierwszą częścią wypowiedzi się zgadzam ale druga do mnie nie trafia. Wystarczy ustawić aparat wysoko lub nisko i zrobić sobie fotkę na tle wody lub nieba i po problemie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 (edytowane) Dla mnie powód jest oczywisty , zjedli sumy , zjedli sandacze , to i poradzą sobie z boleniami takie jest moje przekonanie i dlatego sporo osób które łowią w kameralnych miejscach nie wstawia fotek Będąc nad Odrą ,ostatnio słyszałem ,że najlepsze bolenie są w cieście A temu się udało bo nie miałem mąki na ciasto . Edytowane 7 Września 2015 przez miramar69 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Wujek ja na szczęście jestem w tej fajnej sytuacji, że 5km od domu mam granicę państwa w którym będę się spokojnie dobrze bawił przez następne 20lat bo stopień przetrzepania wód jest taki jak u nas w latach 90. Na bolenie nikt uwagi nie zwraca bo są ciekawsze ryby do przeżarcia.Pewnie odnosisz wrażenie, że wszystko co złowię pokazuję tutaj na ceracie żeby zabłyszczeć. Wolno Ci tak uważać a ja mam o Tobie podobne zdanie więc wiadomo jak Ci idzie . Wracając do tego, że się w końcu dobiorą do bolków z wód stojących, może i to nastąpi ale z Twojej strony się tego nie obawiam bo całe życie będziesz łowił jak w artykule który napisałeś. Na dwa woblery krótszy i dłuższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 (edytowane) Wujek ja na szczęście jestem w tej fajnej sytuacji, że 5km od domu mam granicę państwa w którym będę się spokojnie dobrze bawił przez następne 20lat bo stopień przetrzepania wód jest taki jak u nas w latach 90. Na bolenie nikt uwagi nie zwraca bo są ciekawsze ryby do przeżarcia.Pewnie odnosisz wrażenie, że wszystko co złowię pokazuję tutaj na ceracie żeby zabłyszczeć. Wolno Ci tak uważać a ja mam o Tobie podobne zdanie więc wiadomo jak Ci idzie . Wracając do tego, że się w końcu dobiorą do bolków z wód stojących, może i to nastąpi ale z Twojej strony się tego nie obawiam bo całe życie będziesz łowił jak w artykule który napisałeś. Na dwa woblery krótszy i dłuższy.Ale mi dosrałeś, a ja nie miałem nic złego na myśli. Generalnie to pisałem ogólnie o zdjęciach ryb zamieszczanych w necie, że nie wychodzi im to na dobre i żebyście z Robertem w pewnym momencie nie zaczęli pisać, że miejscowi rozgryźli wasze bolki i je wynoszą z wody. To co myślisz o mnie i czy łowię czy nie mam głęboko w nosie, mogę być nawet cieniasem który łowi na dwa woblery . Błyszczeć nie błyszczę bo zamieściłem w tym roku zdjęcia trzech boleni między 75-80cm, mniejszych uważam że nie warto pokazywać bo inni łowią mnóstwo takich, ty również. Z tymi większymi już tak różowo nie jest.pozdrawiam i więcej luzu p.s tak sobie myślę i rzeczywiście uświadomiłeś mi Krisu że w tym roku łowię dokładnie na dwa woblery (mniejszy i większy), czyli mój tekst sprzed kilku lat jest jak najbardziej aktualny . Dopóki ryby będą mi brały to pewnie masz rację nic w tym temacie się nie zmieni. Edytowane 7 Września 2015 przez wujek 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi