Skocz do zawartości

Bolenie 2015

krokkop

Rekomendowane odpowiedzi

W najśmielszych oczekiwaniach nie sadziłem , że będzie mi dane coś wstawić w boleniowym tegorocznym wątku , który namiętnie śledzę i łowców z rybkami podziwiam  :) ...

Wczoraj padł mój boleniowy PB , więc jestem mega szczęśliwy  :D . I to zaporóweczka  :D .

Po południu wypływam na wodę , wiaterek lekko duje , przelotny opad deszczu , ciepło . Bolki szaleją niemal wszędzie . Jak zwykle staram się nie zwracać na to zbytniej uwagi , bo x-razy próby ich skuszenia kończyły się fiaskiem . Ale oczywiście nie wytrzymałem , bo rybki zacne pokazują się raz po raz . Płytki blat , który przy tym stanie wody jest ... mega płytki . Staję w dryfie , wiatr mnie lekko przesuwa w stronę ataków . Rzucam po skosie z wiatrem . W połowie dystansu , po jednym z rzutów , delikatne drgnięcie plecionki , kolejna sekwencja ruchów , opad woba , drgnięcie plećki , zacięcie w tempo , gejzery wody , odjazd - wszystko , co najlepsze  :D . Przepiękna ryba , szeroka i spasiona . Szkoda , że łowię je tak rzadko . Łyknął strasznie łapczywie , ale operacja przebiegła w miarę bezboleśnie . Odpłynął dziarsko  :) . Szkoda , że znowu zdjęcia typu sam ...

Sprzętowo MXS72L made by Dąbek111 ( brawo ON ) - kijek , który nie przestaje mnie zadziwiać ,

Exsence Ci4+ C3000M

Daiwa Tournament 8braid sprzed lat kilku , ok.0,12

Tonący bezsterowiec Marka Wieczorka w rozmiarze okoniowym i kolorze mocno naturalnym  ;)

div><div>dsc03432.jpg
  • Like 34

Taki trochę upaćkany koneser "spirytusu"  ale pierdzielę...wstawiam ;) Było jeszcze 2 starszych braci na kiju (zareagowali na RH10 z dna) ale niestety nie chcieli pozować 1 naprawdę zacny...no trzeba będzie jeszcze po niego wrócić :)

Ryba bardzoo silna dała dużo przyjemności i satysfakcji bo presja bardzo duża, ryb sporo w łowisku ale bardzo kapryśne.

post-54784-0-14793500-1442761954_thumb.jpg

Pozdr !!

Edytowane przez Qcyk
  • Like 17

Wczorajszy najgrubszy na szpiegusa 7(dzięki Krystiano za wymianę :D ).

Proszę bardzo. :)

Na szczęścia Grzegorz zaopatrzył mnie dobrze i jeszcze "kilka" czeka na swoje pięć minut.. ;)

tym razem Warciany mikser ukleji strzelony pod domem ;)

Pięknie szpiegu. :)

Przy okazji,dzięki za cenne info... ;) :ph34r:

Nocny Rap. Na takie branie czekałem cały rok.

Fot. Mariola

Świetna ryba Kuba. :)

Szkoda tylko,że jednego wstawiasz z tych "nastu" które złowiłeś... ;)

Pzdr