Artech Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 (edytowane) Gratuluję jesiennych bolków Panowie. @Forecast fajna klimatyczna fotka Inne łowisko, inna pora i pierwsza prawdziwie jesienna rapa w tym sezonie, nie za wielka ale jest. Łowisko ciężkie technicznie, bardzo daleko trzeba podać przynętę a blachy nie chciał zagryźć, dopiero za którymś razem udało się dobrze podać 13 gramowego woblera. Edytowane 26 Września 2015 przez Artech 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 (edytowane) Fajnie, że rapy łowicie. W górach od wczoraj leje i rzeki przybrały konkretnie, więc na Wiśle na pewno będzie większa mętna woda. Ja czekam na poprawę pogody, bo w taką jak dziś to nawet psa z domu nie wygonisz. Jakieś zdjęcie z szuflady, ryba nawet niezła była ale mi się łeb od aparatu obrócił, trudno. Wspomnienia zawsze bezcenne. Edytowane 26 Września 2015 przez Krisu23 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paco321 Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Gratulacje dla łowców torped! Jesienny gruby odrzański bolek z dzisiaj 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Kamil Z. Opublikowano 26 Września 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Brawo!Też dzisiaj wyskoczyłem, poszukać jakiś rybek. Siedząc na szczycie ostrogi, podaję Panica 8cm daleko, lekko pod prąd. Prowadzę z nurtem i kiedy przynęta jest mniej więcej na wprost mnie, wydaje mi się, że widzę niewielką falkę za woblerem. Na ułamek sekundy zawieszam zwijanie, dzięki czemu wobler nieznacznie zanurza się pod powierzchnię. Następnie szybkie 1-2 obroty korbą, wobler wyjeżdża pyskiem nad wodę i oczkuje. Ryba nie wytrzymała. Wir na wodzie, targnięcie kijem i odjazd w nurt. Chwila holu i czas na fotę z grubą, jesienną rybką. 55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Jest opis , jest i piękne zdjęcie , super Kamil ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paco321 Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Kamil fajna rybka, a i fota ekstra!A u mnie najpierw z napływu wyjechał mały ok 45,ale stwierdziłem że za dużo hałasu nie narobił, to rzuce jeszcze kilka razy, i w drugim życie bach.Pewnie jutro też gdzieś uderze! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Kamil super opis i ryba. Masz brachu talent i do pisania, i do focenia, i do łowienia Graty. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Brawo!Też dzisiaj wyskoczyłem, poszukać jakiś rybek. Siedząc na szczycie ostrogi, podaję Panica 8cm daleko, lekko pod prąd. Prowadzę z nurtem i kiedy przynęta jest mniej więcej na wprost mnie, wydaje mi się, że widzę niewielką falkę za woblerem. Na ułamek sekundy zawieszam zwijanie, dzięki czemu wobler nieznacznie zanurza się pod powierzchnię. Następnie szybkie 1-2 obroty korbą, wobler wyjeżdża pyskiem nad wodę i oczkuje. Ryba nie wytrzymała. Wir na wodzie, targnięcie kijem i odjazd w nurt. Chwila holu i czas na fotę z grubą, jesienną rybką. KAMIL JESTEŚ ZAJEKURWABISTY GOŚĆ -żadnego pałowania, skromnie acz bardzo kolorowo opisany moment. Do tego łowisz uniwersalnie "wielogatunkowo" - SZACUNECZEK i ... PZDRZanderix 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 (edytowane) Na odcinku 2 metrów atakował 3 razy za trzecim skutecznie branie na bezsterowca bezcenne Umiejętności fotograficzne do poprawy Edytowane 26 Września 2015 przez romeo7 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. tasiek321 Opublikowano 26 Września 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Gratulacje dla wszystkich raperów Rapa wieczorową porą 57 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Wreszcie i do mnie dotarły panici 8 - powiem szczerze, że w porówaniu do ich większych raciszków - jak dla mnie to zupełnie inne przynęty. Super lotność. Latwość prowadzenia. Na prawdę fajne wabiki. No ale tym razem rybę przyniosła przynęta tomy'ego Szybki pomiar na brzegu i wychodzi niewiele ponad 70 cm. Sprzęt: Kijoszek:Fishing Art - RAPTOR - 20lb / 35g / 8'6"Multik: Shimano Calais 201ALinka: unitika silver thread pe - 20lb + FC 0.33 na końcuPrzynęta - pokazana powyżej. Ryba cieszy podwójnie - bo trafiona na stojącej wodzie z bardzo (tego dnia) dużą przejrzystością... 41 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Panie Zanderix proszę zapoznać się z regulaminem, którego tutaj "pilnujecie" i skutecznie tępicie. Kolega Mifek kilka stron wcześniej opisał co Pan również zrobił źle wstawiając swój post. Ps. Rybki piękne, a Krisu w taki deszcz bolki też biorą o czym przekonał się dziś kolega, który pojechał na sandacze 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 To i ja sie dorzuce.Nocny lunatyk.Lubie lowic bolenie w nocy, zachowuja sie troche inaczej, sa bardziej wsciekle Wczoraj pelnia, tylko jedno branie, mozna rzec zszedlem o kiju .Dzisiaj mialem nie jechac, pelnia trwa, ochoty brak po wczorajszym.Wszedlem w watek "bolenie" i jade ! 4 sandacze w tyn dwa , ktore sandaczami beda za jakis czas.Sytuacja nad woda zmusila mnie do przeprowadzki w inne miejsce , ktos mnie chyba podgladal bo zarowno wczoraj jak i dzisiaj 4 wedkarzy obok mojego miejsca.Nie chcac zdradzac mozliwosci tej wody, poszedlem lowic gdzie indziej.Zly na ryby, zly na Ren postanowilem wracac, ale duch wody przemowil " idz w miejsce x, czeka cie niespodzianka", wiec poszedlem .Pierwszy rzut, jak najdalej w rzeke, powolutku wachlarzykiem i jeb! Kilka razy trzepnal lbem, mysle sandacz, po dobrym odjezdzie i przymurowaniu, pomyslalem ,ze bedzie dobrze Ryba naprawde silna, staje w nurcie , odjezdza.Bylem pewny ze ma 8 z przodu, gdy juz sie pokazala emocje opadly, standard czyli pod 80 .Ryba byla bardzo gruba, zdjecie tego nie oddaje i niesmowicie ciezka jak na swoj "wzrost" Godzina okolo 23.30Bezwietrznie, bezchmurne niebo, pelnia.Wobler spro "cykadopodobny" 7.5cm (bardzo ciekawa przyneta, dobrze dziala na inne drapiezniki)Wedka sportex BP cw20, zauber 4000, PP 0.13, Fc 0.33 . 41 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. patu Opublikowano 27 Września 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 ...zagryzł bezsterowego woblera od Tomka z Basuni ... 54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Gratulacje dla wszystkich raperów.Świetna fotka Patryk a u Taśka niesamowity zachód słońca. Fajny klimat. U mnie "dobra" passa trwa nadal. Wczoraj 3 atomowe brania , odjazdy, myki i na "0". Grania tylko na grubego Ryśka troszkę nietypowo bo na wodzie 1,5m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 (edytowane) Tym razem lepszy był wobler większy. Druga ryba nie chciała wziąć przez dłuższy czas, ale uparte rzuty w punkt spowodowały że w końcu wobler przeciął ścieżkę ryby w odpowiednim momencie. W tym roku pewnie już skończę łowić bolenie. Mimo że poświęciłem im niewiele czasu w tym roku, był to dobry sezon. Głównie skoncentrowałem się na sumach których padło 37 sztuk.. Bolenie łowiłem wiosną i we wrześniu przy okazji, sumy to jednak inny kaliber i jak się go złowi, bolenie już tak nie cieszą. pozdrawiam Edytowane 27 Września 2015 przez wujek 43 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Panie Zanderix proszę zapoznać się z regulaminem, którego tutaj "pilnujecie" i skutecznie tępicie. Kolega Mifek kilka stron wcześniej opisał co Pan również zrobił źle wstawiając swój post. Ps. Rybki piękne, a Krisu w taki deszcz bolki też biorą o czym przekonał się dziś kolega, który pojechał na sandacze panie redzi coś pan bredzi - proponuje stoperan i zmiane forum -fu - daj se na luz BEZ ODBIORU 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Gratulacje Koledzy za fajne rybki i fotki.Ja wreszcie znalazłem czas na ,krótki wypad nad wodę.Kilka brań zaliczyłem lecz tylko jedna ryba zechciała za pozować do zdjęcia.Przynęta jak na razie bez zmian,Panic.... 38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Coś tam zagryzało dzisiaj. 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiemnastak Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 W końcu odwiedziłem Odrę .Jeden z dzisiejszych czterech 68,2x 70 i z foto 72cm.Cisza nad wodą ale bolki żarły. 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Gratulacje Koledzy za fajne rybki i fotki.Ja wreszcie znalazłem czas na ,krótki wypad nad wodę.Kilka brań zaliczyłem lecz tylko jedna ryba zechciała za pozować do zdjęcia.Przynęta jak na razie bez zmian,Panic.... bo.JPG bol.JPG I tak sam mogłeś sobie pojechać My musimy tego naszego tarpona poszukać on daleko nie może mieć kryjówki zimowej.Kamil, Bartek , Rafał,Patryk, Jan świetne foty bardzo miło się je ogląda, bardzo motywują do tego aby jednak zabierać konkretne szkło nad wodę. Patryk , Bartek możecie coś przybliżyć sprzętowo czym focicie?? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 A prosiłem a dzwoniłem,a Ty nie,nie i nie... My to musimy w końcu zrealizować nasz plan na nockę boleniowo sandaczową... Miejscówka jest,ryby są a czasu nie ma. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Gratulacje Koledzy za fajne rybki i fotki.Ja wreszcie znalazłem czas na ,krótki wypad nad wodę.Kilka brań zaliczyłem lecz tylko jedna ryba zechciała za pozować do zdjęcia.Przynęta jak na razie bez zmian,Panic.... bo.JPG bol.JPG A prosiłem a dzwoniłem,a Ty nie,nie i nie... My to musimy w końcu zrealizować nasz plan na nockę boleniowo sandaczową... Miejscówka jest,ryby są a czasu nie ma. Ładny kaban Krystian. Z czasem to jakaś masakra w tym sezonie ale trzeba się jakoś przemęczyć. Przyszły sezon powinien być już luźniejszy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 seba bez przesadyW moim przypadku tym razem foty robione telefonem - w zasadzie to dwoma - oba Sony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Jeden z kilku jesiennych tym razem strzały z napływu ryby silne i urodziwe 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi