Skocz do zawartości

Bolenie 2015

krokkop

Rekomendowane odpowiedzi

Super foty zapodajecie :) Moje takie poligonowe przy waszych ale pogoda taka że nie miałem serca zabrać lustra. W sumie 2,5 h nad wodą z czego 2h konkretnego deszczu co widać po obiektywie. Zwinąłem się kiedy poczułem że gacie kapitulują :D

Ale do rzeczy dzisiaj udało się skusić 3 rybki jedna nie załapała się na forumowe minimum... jedna lekko powyżej a ostatnia chyba najgrubsza w tym roku jak na razie7+.

No i naprawdę zacna ryba spadła po kilkusekundowym holu...

Przynęty to "Spirytus" 9cm prowadzony baardzo wolno w poprzek nurtu i RH10 rocznik bieżący prowadzony jednostajnie średnim tempem...

3521475_15290010.jpg3521474_15290014.jpg

3521472_1.jpg3521473_2.jpg

Pozdr!

Edytowane przez Qcyk
  • Like 38

Super foty zapodajecie :) Moje takie poligonowe przy waszych ale pogoda taka że nie miałem serca zabrać lustra. W sumie 2,5 h nad wodą z czego 2h konkretnego deszczu co widać po obiektywie. Zwinąłem się kiedy poczułem że gacie kapitulują :D

Ale do rzeczy dzisiaj udało się skusić 3 rybki jedna nie załapała się na forumowe minimum... jedna lekko powyżej a ostatnia chyba najgrubsza w tym roku jak na razie7+.

No i naprawdę zacna ryba spadła po kilkusekundowym holu...

Przynęty to "Spirytus" 9cm prowadzony baardzo wolno w poprzek nurtu i RH10 rocznik bieżący prowadzony jednostajnie średnim tempem...

Pozdr!

Gratulacje!! W jakich miejscach staly bolki? Dzialo sie jeszcze cos przy powierzchni? :)

Nie cytujemy zdjęć

Edytowane przez milupa

Chcialem koniecznie zawitac dzisiaj jeszcze w sandaczowym watku ale musze tutaj [emoji16] Pojechalem na moja ulubiona stara opaske gdzie to przed laty lowilem swoje bolusie ale od 3 sezonow dobralem sie tam do sandaczy. Niski stan wody i zero aktywnosci przy brzegu sklonil mnie do oblowienia rynny. Po kilku rzutach juz mialem strzal ale nie trafiony. Podejrzenie ze bolek albo cos najechalem. Zaczalem oblawiac druga strone wachlarzem a tu nagle sru! Sam sie wystraszylem ale od razu bylo wiadomo ze to bolus. Troche mnie grubas powozil bo dosc daleko wzial a sprzetowo dosc lekko. Fotki SA jakie SA ale samemu nie zawsze sie uda COS fajnego cyknac.

Sprzetowo:

Evergreen Temujin the Firangi

Daiwa certate finesse custom 2004

Zyleczka nogalesa DoA 6lb

Illex squirrel 76sp

post-48077-14451980164302_thumb.jpg

post-48077-14451980276837_thumb.jpg

• Like 25

Chyba jedyny boluś który dał mi tak popalić i z ktorego jestem mega zadowolony. Przetestował kij,wobka no i aparat bo to screen z nagrania ;-) . Od początku do samego konca super hol i super rybka. Oczywiście podczas sandaczowania....;-) ale to już powtarza sie od paru sezonów także przywykłem ;-)
a02a8c3254f6.jpg tego pożarł.
27b198aef73b.png

Edytowane przez Bobex
  • Like 27

Nowe PB ni z gruchy ni z pietruchy. Na RH. Dobry był dzień lecz źle się zabrałem do nich. Poprawki uwzględnione ;) Ilościowo też było nad wyraz dobrze.

Pozdrawiam.

Szczere gratulacje. Poprawienie rekordu to zawsze powód do radości, tym bardziej w jednym z naszych ulubionych gatunków. Powodzenia w odkrywaniu kolejnych boleniowych tajemnic i nowego PB :)

• Like 1

Nieźle Kuba dajesz do pieca. Pozazdrościć. Szkoda, że przy PB ponton się bujnął i wyszło nieostro ale ryba fantastiko. Chyba trochę tam te mety rozpracowałeś ;) . Teraz może być tylko lepiej bo im dłużej poznajesz jakąś wodę tym mniej masz na wypłynięciu znaków zapytania. A to się będzie przekładać na zdjęcia pięknych ryb na które wszyscy tu czekamy :) .

Edytowane przez Krisu23
  • Like 1