Iwan krk Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Niesamowite te wasze bolesławy Panowie. Szacun.Ciężko opanować uczucie głębokiej zazdrości ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr 75 Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 (edytowane) Nieźle Patryk dajesz do pieca. Pozazdrościć. Chyba trochę tam te mety rozpracowałeś . Teraz może być tylko lepiej bo im dłużej poznajesz jakąś wodę tym mniej masz na spacerach znaków zapytania. A to się będzie przekładać na zdjęcia pięknych ryb na które wszyscy tu czekamy Pozdrawiam Edytowane 28 Października 2015 przez Piotr 75 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Miło jest klasykiem zostać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. grunwald1980 Opublikowano 28 Października 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 To i ja sie pochwale moim nowym rekordem 50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 To i ja sie pochwale moim nowym rekordem Nieźle rozpracowałeś te bolki. Biorą tylko po ciemaku, czy tylko wtedy łowisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 W dzien bylem kilka razy ale nie bylem zadowolony z wynikow.Ostatnie w niedziele, ani jednego brania.Moja zabawa z nocnymi boleniami zaczela sie gdy zaczalem je lowic jako przylow przy sandaczach.Sandaczy lowie bardzo duzo, ale sa to ryby do 70cm, nawet ich nie wyciagam z wody, nie daja takiej frajdy jak bolenie.Sandacz jest pstryk kilka szarpniec, troche murowania jak wieksza ryba, delikatny odjazd.Bolenie jest moc, biora z rozpedu, jest takie walniecie ze malo kija z reki nie wyrwie i dluuugi odjazd.Jest fajnie.Standard to 2-3 sztuki na wyjazd.Ostatnio mniej mam czasu.Wczoraj ustawilem sie tam gdzie sa sandacze, poniewaz obok tego miejsca przechodze jak ide na bolki (bolki tez tu lowilem ale w innej porze roku i przy innym stanie wody).Skusilem 4 sztuki, nawet odpasione.Ale przyjechalem polowic bolki wiec miejsce opuscilem.Troche zabawy, gora dol, wolniej szybciej, zmiana przynet.Zalozylem malego rysia poczekalem az opadnie i prowadzilem delikatnymi skokami wachlarzem.Nagle pieprzniecie i odjazd uwielbiam to, szczerze myslalem ze bedzie mniejszy, troche poszalal przy powierzchni.Jak go mialem pod nogami i poswiecilem latarka to nogi mi sie ugiely, byl potezny.Naprawde zdjecie nie oddaje ogromu tej ryby.Z trudem zmiescilem go w podbieraku, zassal przynete idealnie (zastanawiam sie skad ta krew bo w skrzela nie dostal) zrobilem tylko jedno zdjecie, nie moglem pozwolic na to aby tak piekna ryba za bardzo sie meczyla.Chwila w podbieraku i odplynal.Naprawde byl piekny,gruby i ogromny, ale mial bardzo maly leb .Ostatnio zlowilem kilka sztuk w okolicach 70cm moze troche ponad, odhaczam w podbieraku nie robiac nawet zdjec.Jak sie czlowiek wylowi tych "mniejszych" to nie robia juz takiego wrazenia, ten zrobil na mnie ogromne.Pzdr 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 (edytowane) Pomyśl nad karpiowym na krótkiej sztycy bo z takim progresem "metr" może być zaliczony przed Gwiazdką Jeszcze raz gratuluję.Pięknie rozpracowałeś metę. Edytowane 29 Października 2015 przez Mariano Italiano 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 W dzien bylem kilka razy ale nie bylem zadowolony z wynikow.Ostatnie w niedziele, ani jednego brania.Moja zabawa z nocnymi boleniami zaczela sie gdy zaczalem je lowic jako przylow przy sandaczach.Sandaczy lowie bardzo duzo, ale sa to ryby do 70cm, nawet ich nie wyciagam z wody, nie daja takiej frajdy jak bolenie.Sandacz jest pstryk kilka szarpniec, troche murowania jak wieksza ryba, delikatny odjazd.Bolenie jest moc, biora z rozpedu, jest takie walniecie ze malo kija z reki nie wyrwie i dluuugi odjazd.Jest fajnie.Standard to 2-3 sztuki na wyjazd.Ostatnio mniej mam czasu.Wczoraj ustawilem sie tam gdzie sa sandacze, poniewaz obok tego miejsca przechodze jak ide na bolki (bolki tez tu lowilem ale w innej porze roku i przy innym stanie wody).Skusilem 4 sztuki, nawet odpasione.Ale przyjechalem polowic bolki wiec miejsce opuscilem.Troche zabawy, gora dol, wolniej szybciej, zmiana przynet.Zalozylem malego rysia poczekalem az opadnie i prowadzilem delikatnymi skokami wachlarzem.Nagle pieprzniecie i odjazd uwielbiam to, szczerze myslalem ze bedzie mniejszy, troche poszalal przy powierzchni.Jak go mialem pod nogami i poswiecilem latarka to nogi mi sie ugiely, byl potezny.Naprawde zdjecie nie oddaje ogromu tej ryby.Z trudem zmiescilem go w podbieraku, zassal przynete idealnie (zastanawiam sie skad ta krew bo w skrzela nie dostal) zrobilem tylko jedno zdjecie, nie moglem pozwolic na to aby tak piekna ryba za bardzo sie meczyla.Chwila w podbieraku i odplynal.Naprawde byl piekny,gruby i ogromny, ale mial bardzo maly leb .Ostatnio zlowilem kilka sztuk w okolicach 70cm moze troche ponad, odhaczam w podbieraku nie robiac nawet zdjec.Jak sie czlowiek wylowi tych "mniejszych" to nie robia juz takiego wrazenia, ten zrobil na mnie ogromne.Pzdr Super sprawa.Szczere GRATULACJE.Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 (edytowane) .Ostatnio zlowilem kilka sztuk w okolicach 70cm moze troche ponad, odhaczam w podbieraku nie robiac nawet zdjec.Jak sie czlowiek wylowi tych "mniejszych" to nie robia juz takiego wrazenia, ten zrobil na mnie ogromne.PMiazga ryba, piękna. Śledzę poczynania przez cały sezon-wątek, należało Ci się. I masz rację jak sie wyłowisz 70taków to odhaczasz i wypuszczasz. Ja co prawda w tym sezonie tak nie mam, chociaż i tak narzekać nie ma na co, ale dwa poprzednie lata właśnie tak łowiłem. Nie było sensu wszystkiego focić bo za dużo. Wpis który świadczy o dużej ilości konkretnych wyciągniętych ryb. Thumbs up. Łów dalej i graty. Edytowane 30 Października 2015 przez Krisu23 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. tasiek321 Opublikowano 30 Października 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 @grunwald1980 gratuluje życiówki Nie życiowy, ale fajnie pobujał kijem 57 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr 75 Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Bujanie kijem...bezcenne Graty Tasior 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Chyba trzeba w przyszłym roku uderzyć na Odrę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 @grunwald Ta ryba powala. Piekielnie wysoka, taki kloc ze hej! Niesamowita sztuka. Opisz hol i dokladniej nocne lowienie. Tez mam zyciowke z nocy na wobka. Chetnie sie doszkole 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Pogoda sprzyja połowom rap Sprzętowo: M1 2,6m 17lb; TP4000PG; PP 15lb 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 (edytowane) @tasiek321 Imponująca regularność i świetne foty. Czym pstrykasz te bolki? Możesz podać ogniskową i parametry ekspozycji? Dopalasz to lampą? @patu Jak zwykle pięknie wyeksponowana ryba. Gratki. Muszę w końcu do Ciebie przyjechać i się poduczyć - tylko nie wiem czy łowienia czy focenia Edytowane 31 Października 2015 przez ictus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 (edytowane) @tasiek321 Imponująca regularność i świetne foty. Czym pstrykasz te bolki? Możesz podać ogniskową i parametry ekspozycji? Dopalasz to lampą? Dzięki za słowa uznaniaPstrykam Nikosiem D90, tu Cię zaskoczę z kitowym szkłem 18-55. Najczęściej łowie z pontonu (odległości małe), więc pokrętło oscyluje pomiędzy 18-24mm.Z uwagi na mało czasu na ustawienia (co by ryb nie stresowa za bardzo) pstrykam w A- preselekcji przysłony, dopalam raczej rzadko.W domu troszkę zabawy w LR i PS Edytowane 31 Października 2015 przez tasiek321 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 @tasiek321 Dzięki za info. Obiektyw stawiasz na statywie? Mógłbyś jeszcze spojrzeć jakie przysłony stosujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Przysłony od 4,5(4,0) do 7,1 (8) w zależności od zamierzonego efektu oraz światła. Jak łowie solo z brzegu statywu nie taszczę, korzystam z naturalnych podwyższeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amon28 Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Dzisiejszy fajny bolen z Warty okolice Sremu. Przyneta wobler 9cm Dorado. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Jak się nie ma co się lubi... 41 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Dzisiejszy fajny bolen z Warty okolice Sremu. Przyneta wobler 9cm Dorado. Łowisz kolego regularnie te boki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amon28 Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 @Kozi od trzech lat nastawilem sie na bolki, bo na Warcie sporo tej pieknej ryby. Efekty coraz lepsze. Maj w tym roku byl bardzo dobry. Jesien ciezka, ale trafiaja sie ladne rybki. Mam problem niestety z tym, ze duzo ryb spada z haka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 To pogratulować, ja niestety nie potrafię ich przechytrzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amon28 Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Tak szczerze to na Warcie duzo latwiej o bolenia niz szczupaka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi