Skocz do zawartości

Bolenie 2015

krokkop

Rekomendowane odpowiedzi

Tegoroczne PB:

post-50427-0-84478700-1446575217_thumb.jpg

Pogoda lux, ale łowienie ciężkie. Obławiany "głęboki" odcinek. A głęboki tzn. od 1 do 1,5m. Woda bardzo niska, czysta, prześwietlona. Ryby się nie pokazywały, ale brały. Wcześniej jeszcze cztery brania, ale bez efektu. W wolnej, płytkiej wodzie wyglądało to tak, że albo najpierw było uszczypanie gumy i  widać było odbijającą od przynęty falę, albo najpierw było widać falę i kończyło się na skubnięciu. Przerzuciłem sporo z tego co boleniowego miałem, ale robotę prawie wyłącznie robił średni Rysio (jedno branie na śmiesznego Jaxona, na którego póki co nie miałem jeszcze nigdy brania). I wcale nie orałem dna. Jak chodzi o ten sezon, dziś miało być boleniowe pożegnanie, ale trudno było by tam jeszcze 2-3 razy nie zaglądnąć ;)

SG Titanium Spinning 2,7 10-32g, Arctika 400, P-Line TCB8 0,15 + 1,m FC Techron 0,25. To był test niedawno kupionej plecionki (od kol. @psulka).

Na razie ok. Miękka, cicha. Co prawda pięknie się sprała po 3h łowienia, ale trzymanie koloru to dla mnie najmniej ważna cecha.

• Like 34

P-Line TCB8 0,15

Na razie ok. Miękka, cicha. Co prawda pięknie się sprała po 3h łowienia, ale trzymanie koloru to dla mnie najmniej ważna cecha.

Używam 0,18.  Oprócz tego, że się szybko spiera to się szybko siepie. Początkowo trzymała niezłą moc, na zaczepach pękał wolfram ale wraz utratą koloru zaczęła się siepać i tracić na wytrzymałości. Zacząłem ją używać w połowie września. Dzisiaj ją przewinąłem.  A już myślałem, że to jest to czego szukam.

Bug o tej porze roku darzy to prawda, rapa jak na ten tajfun który był nad wodą powiedzmy satysfakcjonująca... i rzeka no cóż nie znam piękniejszej. Każdy powinien odwiedzić chociarz raz a zrozumie jaką ta rzeka ma moc :) A teraz zdaje się to wam autostrady pobudowali to znowu tak daleko nie ma raptem 5h i na miejscu ;)

• Like 1

Gratuluje jesiennych Rap Chlopaki.

Okonie i sandacze nie chcialy zbytnio dzisiaj ale Rapiszonek uratowali dupe. Mialem juz konczyc na dzisiaj a TU taki strzal i odjazd na srodek ze myslalem ze Barke zaczepilem [emoji16]

post-48077-14470171379437_thumb.jpg

Sprzetowo jak zwykle.

Evergreen Temujin the Firangi

Daiwa Certate finesse custom 2004

Linka varivas PE high grade PE # 0,8 z przyponem z fluo 8lb.

Wabik stary poczciwy Squirrel 76sp illexa.

• Like 42

Kurna,

sami Koledzy z naszej okolicy łowią, a ja z rodziną po rodzinie wyprawy uskuteczniam... Ehhhhh

Miałem tam być z Wami Maciek i Ziom !!!

Gratuluję pięknej rybki zarówno Wam jak i Kacprowi i Kamilowi :)

W weekend ja zaatakuję Oderkę :)

Slavo