Piotr 75 Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 W błoto?...mogłeś paniery Mu oszczędzić... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szu23 Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 a co mu tam błoto kolego przeszkodzi jak mu ryj się hakiem poszarpało? ... normalnie czasami się zastanawiam czy my nie przesadzamy z tym animalsowym podejściem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Animalsem nie jestem, ale utrata śluzu i otarcia są chyba dla ryby grozniejsze od rany po haku... Poza tym kwestia szacunku do przeciwnika i estetyki samego zdjecia.. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr 75 Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Nie widzę poszarpanego ryja,za to fajną rapę walniętą na glebę do zdjęcia...Fota na pamiątkę żadna...a ryba oprócz ukłucia w pysku ma zafundowany jeszcze piling...Moje podejście do złowionych ryb wydaje mi się normalneOgraniczam do minimum działania prowadzące do uszkodzenia wypuszczanej ryby... 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Panowie, absolutnie nikogo nie bronię i sam też staram się unikać panierowania ryby...Ale wiecie doskonale, że są takie sytuacje w których po prostu nie ma możliwości ułożenia ryby np na trawie bo w promieniu 100m takowej nie ma. Więc moim skromnym zdaniem lepiej delikatnie ułożyć rybę cyknąć szybko fotkę i wypuścić niż latać z nią jak żyd po pustym sklepie w poszukiwaniu skrawka trawy Oczywiście, najlepiej mieć ze sobą rozłożony już statyw z aparatem/kamerką gotową do strzału ale nie każdy lubi dźwigać to całe tałatajstwo 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Cześć, a bez zdjęcia się nie da żyć ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Oczywiście, że się da ale na swoim przykładzie powiem, że jak już taszczę ze sobą statyw i aparat przez kilka km po krzakach to lubię wrócić ze zdjęciem (nie za wszelką cenę rzecz jasna) co by sobie powspominać w zimie jak to się fajnie Bolki łowiło. A to czy ktoś ma takie czy inne podejście do robienia fotek złowionym rybom z całym szacunkiem mam na końcu kręgosłupa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Panowie bardzo proszę wracamy do tematu boleni 2015.Sebo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Wprawdzie prędkość ucieczki już nie ta ale cieszy podwójnie. Chyba było 8 z przodu choć mogę się mylić bo kto by mierzył dokładnie tak zacną Rapę w takich warunkach. 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Randka z małym czy dużym Ryszardem ?? Gratulejszyn!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ziom7 Opublikowano 15 Listopada 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 (edytowane) nie chcesz w pape, to wypuszczaj każdą rape Edytowane 15 Listopada 2015 przez ziom7 74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c1esla Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Świetna fota pzdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedrek115 Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Troche z moich boleniowych podbojów ...Dobre 70taczki + 65tka 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybak44 Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 (edytowane) idzie zima, najadają sie chłopaki 75cm Edytowane 24 Listopada 2015 przez rybak44 39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Racja Kacper! Pierwsze przymrozki za nami, więc rapki jedzą przed zimą Fanatic 7cm/10g, prowadzony nieco głębiej.... P.S.Przepraszam za tą plamkę- kropiło przelotnie i przeoczyłem.... 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapek Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Ostatnio pod Wrockiem Fanatic szał ,ładne rapki panowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Ostatnio pod Wrockiem Fanatic szał ,ładne rapki panowie.Bez marketingu sprzedaż marna a i moda (na nowe) ma znaczenie - jakoś amatorów łowiących na fanatica i wklejajacych zdjecia brak - Panowie co fotki wklejają mogliby na (niemal) dowolnego wobka bolki łowić - mistrzowie. Tak to widzę.Mega gratki dla łowiących bolki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 No, to Jacku teraz pojechałeś Z jednej strony dzięki ogromne za miłe słowa, z drugiej strony- to żaden marketing. Chciałem spróbować tej przynęty, dałem jej szansę i efekty są na razie więcej, niż zadowalające. Zresztą znam Andrzeja i jeśli już tworzy jakąś przynętę, to najwyraźniej brakowało mu czegoś o tej charakterystyce pracy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadziu12 Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 (edytowane) To może i ja coś pokaże Witaj na forum, gratuluję połowu jednak zdjęcie nie spełnia zasad jakie obowiązują, zachęcam do lektury i czekamy na kolejne jednak już regulaminowe http://jerkbait.pl/forum/13-regulaminy-uwagi-i-spostrze%C5%BCenia-na-temat-jerkbaitpl/ Edytowane 27 Listopada 2015 przez milupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 nie chcesz w pape, to wypuszczaj każdą rape Nie chcesz w tryby, to wypuszczaj wszystkie ryby 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 (edytowane) No, to Jacku teraz pojechałeś Z jednej strony dzięki ogromne za miłe słowa, z drugiej strony- to żaden marketing. Chciałem spróbować tej przynęty, dałem jej szansę i efekty są na razie więcej, niż zadowalające. Zresztą znam Andrzeja i jeśli już tworzy jakąś przynętę, to najwyraźniej brakowało mu czegoś o tej charakterystyce pracy. Takie mody nadchodzą i przechodzą (często wspierane darmowymi wobkami od producentów lub inną podwyższoną aktywnością producenta na forum). Mieliśmy Jazy, RH, Tomy, Oleixy, wobki z jajem, Paniki, Huntery i pewno sporo innych których nie pomnę. Te wcześniejsze nie utraciły na atrakcyności tylko już głębiej w pudełkach leżą. Tacy wędkarze jak i inni ludzie - nowości budzą zainteresowanie - na wiosnę pewno bedzie nowa moda i "5min" kolejnego, nowego modelu, a może i nowego producenta. Edytowane 28 Listopada 2015 przez analityk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Takie mody nadchodzą i przechodzą (często wspierane darmowymi wobkami od producentów lub inną podwyższoną aktywnością producenta na forum). Mieliśmy Jazy, RH, Tomy, Oleixy, wobki z jajem, Paniki, Huntery i pewno sporo innych których nie pomnę. Te wcześniejsze nie utraciły na atrakcyności tylko już głębiej w pudełkach leżą. Tacy wędkarze jak i inni ludzie - nowości budzą zainteresowanie - na wiosnę pewno bedzie nowa moda i "5min" kolejnego, nowego modelu, a może i nowego producenta.Nie zgodzę się z Tobą. Fakt faktem, że czasami kilku cwaniaków nagłośni i zareklamuj bubel i trochę naiwnych, zwykle nie doświadczonych wędkarzy to kupi zanim zorientują się, że przynętą przynętą nie jest. Podobnie jest z " producentami" modnych ostatnimi czasy jerków. Zaczęli robić je ludzie nie mający pojęcia o ich budowie, nigdy na nie nie łowiący, ba nie zajmujący się nawet połowem szczupaków. Zrobienie woblera ze sterem jest o tyle nie komfortowe, że jak ktoś nie wie co i jak, to istnieje ryzyko, że wobler nie będzie pracował, przy jerku tego ryzyka jakby nie ma, bo zawsze można powiedzieć, że moje właśnie tak a nie inaczej pracują tylko ktoś nie potrafi skutecznie poprowadzić. Ludzie kupują bo tanie, bo ładne a później są pretensje, że moda, że ręczna robota gorsza od masówki itd. Musi trochę czasu upłynąć zanim ludzie zorientują się, że ktoś wciska im shit. Są Twórcy i nie koniecznie z tego forum którzy w lure siedzą już po kilkadziesiąt lat robiąc stale te same modele które rozbierane są na tzw. pniu. Ci bardziej doświadczeni kupują właśnie u nich pomimo, że droższe i mniej kolorowe. Cześć im za to 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 (edytowane) Nikogo nie reklamując jeżeli chodzi o tego konkretnego woblera to nigdy na niego nie łowiłem więc się na jego temat nie wypowiem ale jest 1 wobler Pana Andrzeja Lipińskiego który zawsze jest w moim pudełku na samej górze więc nie zgodzę się z tym, że to moda. Niektóre woblery mimo standardowego wyglądu są naprawdę skuteczne bo są efektem wielu miesięcy/lat testów...z resztą o czym tu dyskutować każdy łowi na to na co ma efekty Edytowane 28 Listopada 2015 przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Takie mody nadchodzą i przechodzą (często wspierane darmowymi wobkami od producentów lub inną podwyższoną aktywnością producenta na forum). Mieliśmy Jazy, RH, Tomy, Oleixy, wobki z jajem, Paniki, Huntery i pewno sporo innych których nie pomnę. Te wcześniejsze nie utraciły na atrakcyności tylko już głębiej w pudełkach leżą. Tacy wędkarze jak i inni ludzie - nowości budzą zainteresowanie - na wiosnę pewno bedzie nowa moda i "5min" kolejnego, nowego modelu, a może i nowego producenta.Nie wiem Jacku, co Cię boli i uwiera. Sam złowiłeś masę boleni na wobki Huntera, a teraz doszukujesz się jakiegoś drugiego dna. Osobiście przerobiłem masę wobków przeróżnych twórców. Jednak w pudełku zostawiłem sobie te, które zrobiły robotę i w które najbardziej wierzę + niewielki margines na testy nowości. I spośród nich zostają tylko te, które pozytywnie zweryfikują ryby. Bo to najlepsi testerzy. I tak po tym sezonie stałe miejsce w pudełku otrzymają Fanatic i Panic. I to nie przez modę, czy Ty jakieś inne Twoje wymysły, tylko dzięki skuteczności( i w przypadku Panica dodatkowo widowiskowości- uwielbiam topwatery ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiemnastak Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Analityk po części się z Tobą zgadzam, lubię czasem sam wrzucić zdjęcie, i się pochwalić.Dostałem jakiś czas temu od Andrzeja surówkę Fanatica.Dałem córce ,a żeby pomazała wabik lakierem do paznokci.Przynęta kosi bolki ,jest lotna i pracuje w każdych warunkach.Reklamować jej nie trzeba, bo broni się sama, i trzeba talentu żeby na nią nic nie złowić.Foto ostatni bolo 71cm na Fanatica jeden z kilku. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi