rapek Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 U mnie jutro pierwsze testy Fanatica,dzisiaj kumpel dowiózł mi pięć szt. Testy na wodzie stojącej,zobaczymy czy coś trafię. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Praca fanatica podobna do fantoma? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_sz Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 A ja jestem zdania, że nie każda przynęta sprawdza się na wszystkich wodach. Jeśli chodzi o przynęty Hunter na moich wodach to totalna porażka (tyczy to się również innych poszczególnych producentów), nie sprawdzają się a jednak inni na nie łowią i mają dobre/znakomite wyniki. Dla mnie numerem jeden na bolka jest Gloog Hermes i mam ich duży zapas w różnych w kolorach. Jest to na tyle uniwersalna przynęta, że mam na nią wyniki na wielu łowiskach. Nie ma co się kłócić na wyższości przynęty nad innymi bo jak wiemy woda wodzie nie równa a i ryby mają inne charaktery 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Nie ma co się kłócić na wyższości przynęty nad innymi bo jak wiemy woda wodzie nie równa a i ryby mają inne charaktery To po pierwsze, a po drugie wabik musi "leżeć" wędkarzowi. Bez wiary w przynętę trudno liczyć na jakiekolwiek wyniki na nią. Mi np. nigdy nie udało się złowić bolka na ukleję RH. I odsprzedałem je dalej, bo po prostu zupełnie straciłem w nią wiarę. Czy to znaczy, że to zła przynęta? Absolutnie tak nie twierdzę i nigdy tak nie napiszę, bo najlepszą rekomendacją są wyniki ogółu wędkarzy. Wiele osób łowi na nią piękne ryby, nie tylko bolenie, więc to kwestia "operatora", a nie "maszyny". Nie czuję jej i tyle 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapek Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Miałem poćwiczyć dzisiaj na zaporówce Fanaticiem ale niestety pogoda nie dopisała,zmokłem ,zmarzłem i tyle ,jedno uderzenie niestety niezapięte. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 (edytowane) Zamiast głowacicy na 14 cm gumę Kij do 60g i żyłka 0,28 Edytowane 4 Grudnia 2015 przez tpe 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek1981 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Coś na ocieplenie klimatu. Fotka jeszcze z lata - dopiero zgrałem zdjęcia na kompa. Ryba kolegi. Nie pamiętam kiedy widziałem tak pięknego, silnego i wypasionego bolenia. Długości nie podaję celowo. Zwróćcie tylko uwagę, gdzie kolega trzyma ręce 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Sylwek, ja też mogę zgadywać ile miał cm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VisniowY Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Piękne ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek1981 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Sylwek, ja też mogę zgadywać ile miał cm ? Ty za dużo wiesz... odpadasz już na starcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budzikbdg991 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 Boleń 68 z Brdy w Bydgoszczy, walka na kiju do 8g Było pięknie 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Mateusz.Super łowisz ryby.Proszę podziel się proszę odrobiną informacji jak i czym w jakich okolicznościach je łowisz.Nie mam tu na myśli konkretnych miejsc. PozdrawiamSebo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Boleń 68 z Brdy w Bydgoszczy, walka na kiju do 8g Było pięknieA już z czystej ciekawości ...wrócił do domu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budzikbdg991 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Oczywiście że tak. Chociaż było zdziwienie dziadków no ale.. nie ta liga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 @budzikbdg991jak już offtop się pojawił, to go będę kontynuował w tym, zamiast wzniecać go w kolejnym. Z mojej strony mała uwaga techniczna- prawie na każdym Twoim zdjęciu, trzymając rybę, masz wepchnięte palce pod pokrywy skrzelowe.Świetnie, że wypuszczasz ryby, ale zwracam uwagę na takie wydawałoby się drobiazgi, ale bardzo istotne dla naszych przeciwników. Pozdrawiam i kolejnych okazów życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budzikbdg991 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Myślisz że może im to zaszkodzić? Staram się to robić bardzo delikatnie ale może i masz rację zwrócę na to uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Spróbuj złapać za płetwami piersiowymi, boleń jest wtedy bardzo spokojny, wręcz nieruchomieje i taki chwyt mu nie szkodzi. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Myślisz że może im to zaszkodzić? Staram się to robić bardzo delikatnie ale może i masz rację zwrócę na to uwagę.Jak ryba wierzgnie, to palcami bardzo łatwo uszkodzić delikatne listki skrzelowe- taki chwyt, gdzie i kciuk i reszta palców wkładane są pod pokrywy kojarzy mi się bardzo źle..Bardzo pewnym chwytem będzie chwyt pod pokrywę skrzelową z dodatkowym podparciem drugą ręką w okolicach płetwy odbytowej, albo ten, który zaproponował @wujek. Warto dopilnować wtedy, by rybę w miarę możliwości trzymać nad wodą, lub jej bliskiej okolicy, a na pewno nisko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Dokładnie tak jak pisze Kamil, można zrobić rybie krzywdę przez takie trzymanie rybki. Niestety wiem to po sobie jak bolek pod 70cm "rzucił" się przy robieniu fotki i chyba niestety nie przeżył tego. Został wypuszczony ale miał problemy z normalnym odpłynięciem. Było to dawno temu i od tamtej pory powiedziałem sobie że nie będę robił zdjęć małym rybą a tym większym cykam szybkie fotki z uszykowanym wcześniej na samowyzwalacz aparatem i pa Dla przykładu fajowy bolek na nieestetycznym zdjęciu, są paluchy jest skrzynka która robi za statyw ale mam pamiątkę po ładnym późnonocnym boleniu który wrócił do wody w doskonałej formie 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 (edytowane) jeszcze kopią Edytowane 8 Grudnia 2015 przez szpiegu 41 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomibdg Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 @szpiegu taką bliznę miał z boku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Tak znamie bardzo charakterystyczne mam nadzieje ze jeszcze kiedyś się z nim spotkam ponownie, zastanawiam się po czym to może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 P.S.Imienniku, budziku Jak na 68cm to bardzo napakierowany ten bolek, fajna rybka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Tak znamie bardzo charakterystyczne mam nadzieje ze jeszcze kiedyś się z nim spotkam ponownie, zastanawiam się po czym to może byćOj , @ szpiegu,to po mnie,"najechałem" go kiedyś przy trollu za sumem . Niejednego "kabanka" i w związku z tym jest mi przykro, Takie rzeczy się niestety zdarzają przy połowie innych ryb,choć nie zawsze przy trollingu, ( to tez świadczy o potencjale jaki jest w Odrze, 80-90 plus to nie rzadkość . Ale wszystkie wracają do swojego królestwa w pełnej kondycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiemnastak Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Oj , @ szpiegu,to po mnie,"najechałem" go kiedyś przy trollu za sumem . Niejednego "kabanka" i w związku z tym jest mi przykro, Takie rzeczy się niestety zdarzają przy połowie innych ryb,choć nie zawsze przy trollingu, ( to tez świadczy o potencjale jaki jest w Odrze, 80-90 plus to nie rzadkość . Ale wszystkie wracają do swojego królestwa w pełnej kondycji.Łowię w Odrze od 1990r, głównie spin a od 10lat niemal tylko bolki, i rapy 80+ to jest spora i nie częsta ryba.90+nie rzadkość ? no chyba trochę Ciebie poniosło.Gdzie te odrzańskie foty tych 90+? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi