Artech Opublikowano 1 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Dzięki Patryk. Gdyby tylko czasu na wędkowanie było więcej to może częściej bym coś w tym wątku wstawił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 1 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 43 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 1 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Ale spasiony okrutnie... Musiał dać popalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 1 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Dał dał. Jeszcze z brzegu to trudniej niż z pontonu. Im bliżej jesieni tym grubsze, chociaż GoPro bardzo przekłamuje bo środek ryby wychodzi jak balon a łeb i ogon malutki. No ale nic innego nie miałem do zdjęć. Artech ta mata to karpiarska? Chętnie bym sobie taką sprawił bo na mojej ceratce słabo widać szczególnie w słońcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 1 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 @Krisu ta "mata" to własny wynalazek - kawałek plandeki plus naklejka na łódkę z miarką. Bolek jest na niej tylko przez chwilę więc wygodnie i miękko mieć nie musi. Zawsze moczę ją przed łowieniem, ryby leżą na nie j spokojnie i krzywdy sobie nie robią. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 1 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Ja robię jak widzisz dokładnie to samo tylko, że ten mój centymetr od krawca słabo widać. Chyba mazakiem poprawię na 10tkach i będzie git. Już sobie nie wyobrażam łowienia bez maty bo tak się przyzwyczaiłem. W terenie jest trochę trudniej niż na pomponie gdzie są proste deski do rozłożenia ale i tak daje radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek17_mi Opublikowano 1 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Boleń z przed paru dni na BS 6 cm Tomy.Widowiskowe branie z powiechrzni niecelne sekundę później opad wobka i bach!Sprzęt Phenix M1 10 lb ,TP MG 2500, na koncu Raptor BS 6 cm 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 1 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Chyba kluchy z omastą wpierdzielał przez całe życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Jest grubasem ale efekt rybiego oka potęguję jego nadwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Widziałem tą rybę na innym foto i określiłby ją jako masywną Gdyby miała takie proporce jak na tym foto to z tak małym ogonem dogoniła by co najwyżej pijawkę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Dokładnie ale pisałem już wyżej, że zdjęcie z GoPro zrobione w ten sposób przekłamuje sprawę. Co nie zmienia faktu, że ryby w moim łowisku są spasione. Mają to chyba w genach bo zazwyczaj pokrój ciała jest taki, że są wysokie w karku z grubym ale krótkim trzonem ogona. Nawet gluty które u mnie się łowi tak właśnie wyglądają. Zupełnie inne bolenie są np na Domasie i Oravie. Chude przecinaki z długimi płetwami i smukłym ogonem. Inne u Roberta na JTgdzie mają wrzecionowaty kształt ciała jak trocie. Z tego co pamiętam Robertowe foty sprzed kilku lat to najbardziej podobne bolki do tych u mnie były(niestety były ) w Rożnowie. U mnie jeszcze dochodzi taki czynnik, że nie są zbyt liczne bo przez lata etyczni boleniarze dali im radę, za to na brak żarcia nie narzekają. Pływają dosłownie w uklejowej zupie. Przez to są zmanierowane i niełatwe do złowienia co mnie osobiście bardzo cieszy chociaż czasem doprowadzają człowieka na skraj nerwowego załamania. Ale to jest piękno boleniowania:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Dwa przekleństwa węglarstwa to jak ryby nie chcą brać i jak biorą jedna za drugą Krisu, a jak się ma waleczność takich grubych bolków do tych chudych z dużymi ogonami? Mam wrażenie, że te chude gorsze nie są ale za mało złowiłem tych grubych aby mieć pewność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Ciężko mi porównać, bo nigdy nie złowiłem żadnego na prawdę konkretnego z tych torpedowatych słowackich. Przy Tobie raz złowiłem znośną rybę co pamiętasz. Spaślaki ode mnie są silniejsze, może dla tego, że idą masą i mają często szerokie ogony, im ten ogon szerszy tym ma więcej poweru. Z kolei słowackie takie sportowe to mam wrażenie, że piłują bardziej niż u mnie w tym samym rozmiarze ale tak na szarpanego linka jedzie w jedną za sekundę w drugą stronę, trzepią łbem itd. Ten z fotki powyżej to mi spod nóg zrobił taki wyjazd w jezioro, że miałem obawę że się w kotwę od żaglówki wpakuje a to było dobre 40m od brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysocki1 Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Witam. Jeden z czterech zawieszonych na gume RH. Pogoda deszczowa ale brania atomowe, jeden cały na powieszchnie wyskoczył ..Pozdrawiam 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Ładna ryba Piotr. Tu takie na wyciągniętych rękach za 80+ robią Krisu, właśnie mi przypomniałeś, że rapy z Rożnowa uciekały w dno. Teraz mam to samo tylko przejrzystość wody dużo większa więc uczta dla oczu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Dał dał. Jeszcze z brzegu to trudniej niż z pontonu. Im bliżej jesieni tym grubsze, chociaż GoPro bardzo przekłamuje bo środek ryby wychodzi jak balon a łeb i ogon malutki. No ale nic innego nie miałem do zdjęć. Artech ta mata to karpiarska? Chętnie bym sobie taką sprawił bo na mojej ceratce słabo widać szczególnie w słońcu. Kup sobie taką, jaka w tym roku w Szwecji robiła nam za chodnik przed namiotem. Rozmiary są różne, pod bolenia coś znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 A ty co już wróciłeś? Ta sprzed namiotu nie zmieści się do kieszeni w bojówkach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Wróciłem wczoraj w nocy.A ty co już wróciłeś? Ta sprzed namiotu nie zmieści się do kieszeni w bojówkach:)Kup sobie większe portki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 WitamPo długiej nieobecności spowodowanej brakiem czasu w wędkowaniu krótki wypad nad wodę zaowocował taką rybką. Pozdrawiam. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Mam nadzieję, że nie zanudzam tą ceratą 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 ... Mam nadzieję, że nie zanudzam tą ceratą Póki cerata pełna, nie zanudzasz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Do tej pory myślałem, ze masz taka duża cerate ale kurde jednak to te bolasy takie duże są Jakieś stawy hodowlane namierzyles, gdzie rybę pelletem tuczą? Piękne cielsko! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Stawy hodowlane mam swoje . A ryby łoić lubię i w tym celu jeżdżę na zaporówkę gdzie są bolki spasione jak prosięta. Ale coraz trudniej się łowi bo zaczynają się uodparniać na przynęty. Po dzisiejszej sesji jestem tego 100% pewien. To nie jest jedyna ryba jaka dzisiaj gościła na kiju. Wszystkie wyciągnięte oraz kontakty z rybami były na cudaki o których rok, dwa lata temu bym nawet nie pomyślał. Pewniaki zerowały. Trzeba ostro wytężać umysł, żeby coś złowić. Nie do wiary ale dwóch gości z pojęciem jest w stanie do tego stopnia przesiepać kilkukilometrowej długości zaporówkę, że ryby przestają brać. Ciężki sezon łoj ciężki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Sieja też by niezła była z tej certy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Krisu jakim sprzętem poławiasz te swoje bolki z pływadła? ...chodzi mi o kij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi