wujek Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Z pierwszą częścią wypowiedzi się zgadzam ale druga do mnie nie trafia. Wystarczy ustawić aparat wysoko lub nisko i zrobić sobie fotkę na tle wody lub nieba i po problemie Robert, nie wystarczy, presję nakręcają zdjęcia samych ryb a nie szczegóły miejscówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Naprawde przykro mi to pisac ale nie potrafie ugryzc sie w jezyk.Cenie ludzi za ich dokonania i wklad w to co robia, ba nawet mozna zaryzykowac stwierdzenie ze ich podziwiam.Ale temat niedlugo zabrzmi " o dwoch takich co ukradli watek". 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Dlatego peace&love ja się już zamykam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Wujek ja na szczęście jestem w tej fajnej sytuacji, że 5km od domu mam granicę państwa w którym będę się spokojnie dobrze bawił przez następne 20lat bo stopień przetrzepania wód jest taki jak u nas w latach 90. Na bolenie nikt uwagi nie zwraca bo są ciekawsze ryby do przeżarcia.Pewnie odnosisz wrażenie, że wszystko co złowię pokazuję tutaj na ceracie żeby zabłyszczeć. Wolno Ci tak uważać a ja mam o Tobie podobne zdanie więc wiadomo jak Ci idzie . Wracając do tego, że się w końcu dobiorą do bolków z wód stojących, może i to nastąpi ale z Twojej strony się tego nie obawiam bo całe życie będziesz łowił jak w artykule który napisałeś. Na dwa woblery krótszy i dłuższy.A co z dwoma zaporówkami i kanałem na których łowią inni np.Mansik?Już nieważne bo jest Słowacka alternatywa?Sporo było powiedziane o rybności obu zbiorników a niepotrzebnie.Niestety forum przeglądają również nieetyczni wędkarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Peace & love po raz drugi. Mansik sobie poradzi dalej będziemy łowić nasze rodzime bolenie. Słowacja dopiero się dla mnie zaczyna ledwo parę razy byłem za wcześnie żeby coś prognozować. Ale kraj ma potencjał niesamowity. A łowisko w PL jest zawsze na pierwszym miejscu bo tam się zaczęła przygoda z boleniami. Będziemy pływać, łazić z brzegu i nękać bolki na wszelkie możliwe sposoby. Im więcej złowionych i wypuszczonych tym trudniej będzie się do nich dobrać tym nieetycznym wędkarzom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Zatem połamania i do zobaczenia nad Naszymi zaporówkami.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Robert, nie wystarczy, presję nakręcają zdjęcia samych ryb a nie szczegóły miejscówki. Trzeba by pozamykać rybne bo jak taki mięsiarz zwącha rybę to od razu poleci nad wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Robert pamietaj ze jestes na wrunkowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 (edytowane) . Edytowane 7 Września 2015 przez romeo7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Ważne żeby znać swoją wartość a skromność też jest w cenie. Podnosisz poziom tego forum i przyjemnie ogląda się Twoje foty. Łowisz dobre ryby które potrafisz nieźle sfotografować. Nikt oprócz Ciebie nie pokazuje tu nic nowego, więc co do królowania, na razie masz monopol. Bo posucha jest straszna i to widać. Zauważ, że większość osławionych prezenterów siedzi cicho...Bo nie łowią i taka jest prawda. Przyjdzie jesień i miejmy nadzieję, że się zmieni na lepsze. Wszystkim raperom tego życzę.Ciekawa hipoteza robocza Krisu. Myślę jednak, że są wędkarze którzy mają wyniki i łowią, a swoje statystyki poprawiają nad wodą, a nie na forum wklejając zdjęcia. Każdy ma swoje priorytety i czasem nie ma potrzeby afiszować się z rybą na forum. Sam robisz zdjęcia na macie by nie pokazywać gdzie i na co. Dlatego też lepiej czasem nie wyciągać szkła bo szkoda ryby. Nie jest to atak na Twoją osobę, gdyż jesteś dla mnie specem w połowach tego gatunku na stojącej wodzie. Nie będę polemizował czy takie łowienie jest łatwiejsze czy trudniejsze od rzecznego. O tym jak łowi się w Toruniu wiedzą koledzy którzy mnie odwiedzają. Czasem trzeba zrobić kilkanaście kilkometrów by złowić kilka sztuk. Bywają też dni, takie o których wspominał Patryk w wątku o połowach "frontowych", gdzie w 2-3 godziny łowi się kilkanaście grubych rap. Taka specyfika czy to łowiska czy warunków, jak i samej ryby. I to w niej jest najciekawsze. Połamania i z niecierpliwością będę czekał na ujęcia boleni którymi zachwycałeś w poprzednich sezonach. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Nie chwalą się bo się boją hejtu za meblościankę w tle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Robert bez aluzji .... nie wszyscy trzymają trupa za szafą 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 To nie aluzja tylko stwierdzenie faktu. Co jak co ale tu taka „kameralna” fotka dostała by łupina więc ich bohaterowie się nimi tu nie chwalą.No cóż, namawiałem do nie rezygnowania z pokazywana fotek. Ta wypowiedz została usunięta. Mniemam z tego, że decydenci są za nie pokazywaniem. To nie pokazujcie, będzie ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Proponuję wróćmy do tematu wątku czyli tegorocznych boleni. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 8 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Widzę, że ostatnio wstawianie zdjęć w tym wątku jest już passe...Ale co tam, ja nigdy nie byłem na topie.A i wszelkie lajki i gratulki chętnie przyjmę, co by swoją próżność zaspokoić i zalansować się na Dżerku Jego szerokość boleń z wczorajszego wieczoraNawiało trochę wody ( od niedzieli podskoczyła o jakieś 30 cm) to i rybki się obudziłyChyba czeka nas ciężka zima, bo strasznie się obżerają te rybskaSprzętowo i przynętowo bez zmian. 38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 8 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Widzę, że ostatnio wstawianie zdjęć w tym wątku jest już passe...Ale co tam, ja nigdy nie byłem na topie.A i wszelkie lajki i gratulki chętnie przyjmę, co by swoją próżność zaspokoić i zalansować się na Dżerku Jego szerokość boleń z wczorajszego wieczorabolen0709.jpgNawiało trochę wody ( od niedzieli podskoczyła o jakieś 30 cm) to i rybki się obudziłyChyba czeka nas ciężka zima, bo strasznie się obżerają te rybskaSprzętowo i przynętowo bez zmian.Ładny. Powoli zmienia się w okonia ...nilowego 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 8 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Ryby są takie nabite od początku sezonu. Łagodna ostatnia zima pozwoliła im przetrwać w dobrej formie i już od wiosny łowiliśmy bolenie w świetnej kondycji. Teraz w trakcie holu dają jak morskie trocie. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 8 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Dobry grubas. @Siwypike dziękuję za miłe słowa. Zdjęcia jakieś powstawiam tych biednych 70tek jak przyjdzie na to czas. Teraz nie chcę tego robić bo mamy na karku w PL "konkurencję" są daleko w lesie ale pory dnia i miejsca też bardzo ważne więc najlepiej odpuścić i nic nie podpowiadać-stąd mata. Byłem dzisiaj na Słowacji. Na mecie stały już dwie załogi miejscowych speców . Połowiliśmy sobie tak z dwie godzinki. Ja wyciągnąłem coś koło 20 bolków. Miejscowi o dziwo nic . Ani jednego... Strasznie się dziwili jak ja to robię ale jak jeden w końcu nie wyrobił i podpłynął coś wywąchać to powrzucałem przynęty do pudełek i otworzyłem śniadanie:) Wody stojące są niestety okrutne pod tym względem. Jak się nie wie na co i jak łowić to dobra meta może nie wystarczyć. A ja nie mam zamiaru nikomu nic mówić. Dalej będę łowił te marne 70taki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 8 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 To u mnie zima będzie łagodna bo ryby chude Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 (edytowane) Krisu ryba z dzisiejszego dnia [woda stojąca] z miejscówki gdzie wyjarałeś dwie paczki fajek.Ja z resztą też.Potem oszukaliśmy samych siebie że to jazie i pojechaliśmy do domu .Ja tam kombinowałem pół roku w tym sezonie i dopiero dziś mnie olśniło,zaliczyłem 3sztuki takie forumowe stykowce.Wobek Raptor6BS i tu mamy potwierdzenie tezy że dobry wędkarz to i na byle gówno bolków połowi Fakt faktem że rapy są tam uznane za nie do złowienia.Sam juz miałem chwile zwątpienia.Największą rybę z 2015 wstawię na koniec sezonu. Edytowane 11 Września 2015 przez Tomy 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 (edytowane) A jednak stara miłość ............. nie rdzewieje Super Tomek że udało się połowić , no i będzie szansa że wobki ''boleniowe'' wrócą do łaski Edytowane 11 Września 2015 przez Karol Krause Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 A jednak stara miłość ............. nie rdzewieje Super Tomek że udało się połowić , no i będzie szansa że wobki ''boleniowe'' wrócą do łaski Dla stałych klientów zawsze będą woblery boleniowe.Zawsze!Myślę że to kwestia czasu i namówię Zelldo żeby to razem robić na większą skalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 .Wobek Raptor6BS i tu mamy potwierdzenie tezy że dobry wędkarz to i na byle gówno bolków połowi Nie bawię się w lajkowanie ale tym razem zrobię wyjątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkujacymarcin Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 U Was też już bolki zeszły niżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 U Was też już bolki zeszły niżej?Na razie nie mają gdzie, bo nadal nie ma wody ostatnio jeszcze były brania na topwatery... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi