Skocz do zawartości

Bolenie 2015

krokkop

Rekomendowane odpowiedzi

@ guzu, sorry za to że nie miałem czasu na to aby zrobić fotkę jak z bajki...

bolen po wujęciu z wody nie dłużej jak po minucie wrócił do wody, wiec gdzie tu czas na zrobienie super foto... a jakoś nie należę do tych ci upiększają zdjęcia w fotoszpoach czy innych tego typu programach...

• Like 9

Uważam, że fajnie jest mieć super fotke z dobrą rybą, ale jeśli nie mamy jak to szybko zrobić to lepiej wykonać podglądowe zdjęcie i wypuścić rybę w jak najlepszej kondycji do wody. Wypuszczenie ryby w dobrym stanie, myśle że to jest priorytetem w j.pl.

Edytowane przez DAWIDspinn
  • Like 3

mniejsze też są ładne,

szczególnie te z krainy lodu  ;)

Ziom podobno małe jest piękne ;) . A druga teoria głosi, że nie ważne jaki długi, ważne jaki gruby :D

Odpasiony jesienny forumowy stykacz. W klimacie który na moim łowisku najbardziej lubię- mglistym:)

21c7e2s.jpg

• Like 17

Uważam, że fajnie jest mieć super fotke z dobrą rybą, ale jeśli nie mamy jak to szybko zrobić to lepiej wykonać podglądowe zdjęcie i wypuścić rybę w jak najlepszej kondycji do wody. Wypuszczenie ryby w dobrym stanie, myśle że to jest priorytetem w j.pl.

amen

dla nie dowiarków mam 100 kg wagi

Edytowane przez foxy77

..ee tam Krisu, odrzańskie maluchy ładniejsze ;)

Pasione na wzdręgach...

Aaaaaa to stąd ten kolor płetw :lol:

Piękna ryba Patryk, chociaż z tym zamkniętym pyskiem taka grzeczna :)

Edytowane przez Slavobeer

Ogólnie to nie ma to jak wywalić rybę do foto na wyprostwanych obu łapach, i to stwierdzenie ma się do większości zdjęć z okazami jb i to się tyczy w większości zdjęć z forum

Ogolnie w zdjeciach prezentujacych rybe chodzi o to zeby bylo widac rybe. Ta rybe, ktora jest obiektem fotografowanym :)

To ciekawsze niz podanie wagi ryby, ktorej jakbys nie zauwazyl nikt nie podaje. Bo wszyscy chca rybe szybko i w dobrej formie wypuscic...a nie wazyc :)

W kwestii zdjec mozesz przelamac konwenanse i wstawiac zdjecia z rybami lezacymi na wyprostowanych Twoich nogach. Na plasko na piszczelach.

Pozdrawiam i jestli bedziesz potrzebowal komentarz odnosnie Twojego zdjecia bardziej wprost to pewnie sie znajdzie ktos, kto to napisze :)

• Like 4

Ogólnie to nie ma to jak wywalić rybę do foto na wyprostwanych obu łapach, i to stwierdzenie ma się do większości zdjęć z okazami jb i to się tyczy w większości zdjęć z forum

..może jakbyś częściej łowił bolenie z premedytacją ,nie z przyłowu, i częściej z nimi obcował to potrafilbys oszacować wielkość ryby po pewnych proporcjach. To nie sumy;).

P.s. Po co ważyć bolenia?

• Like 1

foxy,

nie ma co się napinać :). Złowiłeś piękną, ogromną rybę. Troszkę szkoda, że nie udało się Tobie fotki zrobić, która by to piękno pokazała.

To forum było jednym z pierwszych (jeśli nie pierwszym), które propagowało wstawianie ryb pięknie "sfoconych". To one są tu priorytetem.

No i co by nie mówić, niektórzy wstawiają tu takie zdjęcia, że mi za każdym razem kopara opada... :)  Nie dość, że świetnie łowią to na dodatek pokazują prawdziwą klasę w fotografowaniu tych okazów.

Miło jest popatrzeć :)

Pozdro z Wrocławia

Sławozbir

• Like 1

Ja nie mam nic do super foto, ale niektóre gołym okiem widać że nie są naturalne/oryginalne, ja nigdy nie noszę aparatu ze sobą, niekiedy tylko tel, a tu wiadomo, jakość może być słaba co do porównania z innymi cyfrówkami i lustrzankami, a jak ktoś jest chętny na spore zedy i bolki i chce kilka km prżebyć i spróbować na wodzie nie kłutej to zapraszam na Wisełkę do siebie

• Like 2

@Guzu chyba lewą nogą wstałeś  ;)  

@foxy zrobił fotkę telefonem z samowyzwalacza, trudno oczekiwać efektów jak z lustrzanki. Mi czasami z lustra gorsze wychodzą...

Porównanie do zdjęć Bartka nasunęło mi się bo ktoś je zacytował zaraz nad zdjęciem @foxy77, a tu znowu burza z niczego... :wacko:

• Like 3

Ja nie mam nic do super foto, ale niektóre gołym okiem widać że nie są naturalne/oryginalne, ja nigdy nie noszę aparatu ze sobą, niekiedy tylko tel, a tu wiadomo, jakość może być słaba co do porównania z innymi cyfrówkami i lustrzankami, a jak ktoś jest chętny na spore zedy i bolki i chce kilka km prżebyć i spróbować na wodzie nie kłutej to zapraszam na Wisełkę do siebie

Foxy,

ostrożnie z tymi zaproszeniami :) Bo pozbędziesz się miejscówki z fajnymi rybami.

Pamiętaj:

tylko "wyselekcjonowani" Koledzy są warci tego żeby im pokazać miejscówkę :)

• Like 2

Ziom podobno małe jest piękne ;) . A druga teoria głosi, że nie ważne jaki długi, ważne jaki gruby :D

Krisu, ja słyszałem o teorii "mały, ale wariat"  :D

spokojnie, coś grubszego jesiennego się jeszcze na sd - ku znajdzie  ;)

lisowi77 pogratuluję fajnej piąteczki  :lol: mimo, że lipnie sfocona i przyłowiona  ;)

Lisie nie denerwuj się. Jeśli to ma jakiekolwiek znaczenie to ja Ci w 100% wierzę. A wiesz dlaczego? Bo nie łowisz boleni ;) .

Więc w myśl nowej panującej tu mody na zdjęcia i wedle rzyczenia Patu ósemeczka. Aha skoro nie mamy ciśnienia na miarę to ceraty nie zabierałem.

2z4bdbl.jpg

• Like 38