grunwald1980 Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Ja tam nic do prostych łokci nie mam, sam prostuje dopóki nie ugna się pod ciężarem ryby 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jopek1971 Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 " W następnym sezonie ryba (ogólnie bolenie) będzie trzymał się tego rejonu, czy ciąg tarłowy i wysoka woda przemieszczają bolenie?" Jak go nikt w łeb nie walnie, to będzie w pobliżu. Po 2 latach ponownie złowiłem bolaska,oddalił się nieznacznie, jakieś 300-400m,wiem że był ten sam bo był znaczny,może jeszcze pływa i czeka na pancia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Jak go nikt w łeb nie walnie, to będzie w pobliżu. Po 2 latach ponownie złowiłem bolaska,oddalił się nieznacznie, jakieś 300-400m,wiem że był ten sam bo był znaczny,może jeszcze pływa i czeka na pancia Zdaje sobie sprawę że nawet natura może już się o niego upomnieć.Ale bardziej obawiałem się ciągu tarłowego i powodziowej wody. Sprawdzę w przyszłym sezonie Ten rok był specyficzny przez poziom wody, a tylko dzięki temu że często lubię łowić z wysokich skarp dane było mi go obserwować przy głównym nurcie i z góry nie muszę się ukrywać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalek87 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Witam wszystkich!Po długiej rozłące z Odrą wreszcie nastąpił ten dzień. Szkoda tylko, że do końca sezonu tak mało czasu. Co tam norweskie trocie i łososie Piękna pogoda, słońce, prawie bezwietrznie, tylko ludzi jakoś tak dużo. Na szczęście po południu udało się znaleźć spokojniejszy odcinek, co zaowocowało takim oto przyjemniaczkiem. Kolega trafił też jednego tych samych rozmiarów, a przynęta był wobler ok. 9 cm prowadzony pod powierzchnią raczej średnim tempem. 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Ludzi dużo, bo non stop filmowe "reklamy w internetach" się pojawiają.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Kamilu chyba nie pijesz teraz co filmów Radka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Grzesiu, ja nic nie piję, bo dziecka pilnuję 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Kamil żłobek albo przedszkole to dobra inwestycja ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Kamil żłobek albo przedszkole to dobra inwestycja Ale nie podczas zapalenia oskrzeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skagit Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 To ja bede pierwszy w tym roku 5h stania w korkach, prawie 40h bez snu, ale opłacało sie nie spać po powrocie do domu i iść nad rzekę Teraz czas na sen i regeneracje, bo jutro tez walczymy:) Był jeszcze na kiju większy, ale niestety spadł. Ten połknął 7cm woba tak głęboko, że był problem z wyjęciem mimo długiego przyrządu. Sprzęt destiny cast do 28g zylka 0.20 i curado 101d PozdrawiamJakich to CODO bylo rozmiarow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomus Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Opowiem Wam moją dzisiejszą przygodę .... - Nie wiem czy wybrałem odpowiedni wątek...Dziś miałem chwilkę by zajechać na średniej wielkości rzeczkę.. Nastawienie = Jazie !!!!!Była to rynna głębokości 1,5m, długi zewnętrzy zakręt rzeki o dość silnym nurcie. Od radu było widać że coś ostro gania drobnicę !!! Po chwili już wiem że to bolenie !!! No nic ale szukam jazika.... Kilka rzutów i kij w pół !!!! Myślę sobie to już chyba "po mnie" (wobek 1.5cm żyłeczka 0.12) .... no ale powoli, powoli idzie .... Okazuje się to to bolo około 60cm.... Po chwili znów atomowy strzał jednak ryba się nie zapięła (podejrzewam że tez bolo) No i za chwilkę jelec około 30cm ..... Byłem tam z godzinkę a momentami to się gotowało, jak latem !!!!! Pierwszy raz w życiu natrafiłem na tek ostro żerujące bolenie w tym okresie. a Wy, natrafiliście kiedyś na takie zjawisko ?? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Kilka lat temu widziałem nad małą rzeką jak boleń ostro ganiał drobnicę przy powierzchni . Był to 8 marca, ale pogoda taka jak przez ostanie kilka dni. Wtedy była normalna zima do drugiej połowy lutego. Podejrzewałem, że to ostatnia wyżerka przed tarłem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Tomus to zjawisko wystąpiło w Polsce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomus Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Tomus to zjawisko wystąpiło w Polsce ? Tak jest :D południe Polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciejK Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 (edytowane) To ja jeszcze skleiłem kilka nagrań z 2015 Edytowane 10 Lutego 2016 przez MaciejK 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinn76 Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 U mnie sezon 2015r był bardzo udany w bolenie.Jeden z wielu. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyjec Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 (edytowane) W tym roku będzie trudniej bo Ci je wyłowie hehehehe Edytowane 19 Lutego 2016 przez wyjec 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek#LPU Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 (edytowane) Wieprz 2015 sierpień urlop 82 cm Edytowane 19 Lutego 2016 przez Friko 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Wsadze kij w mrowisko. Widzialem fote bolka z Soliny 90+ z miarka. Co prawda nie pamietam dokladnego rozmiaru ale moge zapytac. Kumpel zlowil takich kilka, nigdzie nie wrzuca swoich fotek, nawet rekordowych ale ryby ladne lowi. Z tego co pamietam to byly przylowy. Co do jego wiarygodnosci - ja mu wierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Temat był już poruszany kilka stron wcześniej... Poproś kumpla o przesłanie chociaż jednej fotki z taką rybą bo podejrzewam, że wszyscy chętnie popatrzą Ja bardzo bym chciał zobaczyć taki okaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 No co ty. Kolega nie pokazuje bo takie ryby łowią tylko osoby nie mające parcia na bolki. Robią to od niechcenia, same przyłowy. Na Solinie panuje istna plaga niefotogenicznych 90tek. Wystarczy od lokalesa domek wynająć i się tyle o nich nasłuchasz, ze głowa puchnie. Raz z Robertem Hamerem kończyliśmy wędkowanie i spływając do domu zastanawialiśmy się co dzisiaj zrobiliśmy nie tak, Bo złowiliśmy na prawdę sporo boleni tylko jak na złość te magiczne 90 nie chciały brać. Żeby chociaż jedna się pokazała... A tu nic. Łowią tylko Ci co się im nie chce. Taki co się szlaja po różnych jeziorach w różnych krajach i sporo ryb przerzucił nie ma szans na 90tke z Soliny.A sztandarowe tłumaczenie jest jedno, bo takie ryby biorą z trola jako przyłów. Niby jakaś logika w tym jest, tylko, że zdjęć tych 90tek z Soliny jak na lekarstwo. To mi dopiero tajemnica, ryba złowiona jako przyłów w trollu. Rozumiem z ręki ale w trolu? Przecież to jak zdrapka w markecie wygrywasz albo nie. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Myślę, że mogą być osoby które złowiły magiczną 90-tkę i nie wie o tym nikt poza samym łowcą i bankowo mają fotki ale zachowują je tylko dla siebie . A Ci którzy mówią że złowili ale nie zrobili zdjęcia bo bateria padła film się skończył itp. Zwyczajnie nie mówią prawdy. To jak z tym gościem który opowiada historię przybycia afroamerykan do Ameryki Północnej która opowiedział mu ktoś kto zna kogoś kto był w stanach :-D Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Jest jeszcze coś takiego jak pech. Zarówno przy PB klenia, jak i jazia zapomniałem aparatu i zdjęcia musiałem zrobić telefonem komórkowym. Przez to są słabszej jakości, niż być powinny.Przy arapaimie padł mi najpierw aparat wędkarski, a za chwilę po dosłownie kilku zdjęciach i lustrzanka.Nie sfotografowałem swojego największego karpia (108cm). Zostałem sam po zmroku i nie było możliwości w bawienie się samowyzwalaczem na wąskiej i śliskiej od gliny półce skalnej (obok 6m głębokości).Na pewno padają bolenie ponad 90 i prędzej, czy później takie zdjęcia zobaczymy. Zresztą, o ile pamiętam, to takiego zgłosił do WŚ Janusz Wideł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 ...prawda jest taka, że dobra wypracowana 75tka jest bardziej "wartościowa wędkarsko" niż przyłowiona, przypadkowa 90tka... 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 90 nie widziałem, ale 88 przy miarce tak. Ryba ważyła 6,72kg, została zabita... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi