bouli Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Na rybach nie byłem od 5 lat. Od wiosny chciałbym wrócić do hobby :-).Wczoraj przejrzałem sprzęt i na kilku kołowrotkach mam nawiniętą plecionkę. O ile z żyłką sprawa jest oczywista - do kosza, to zastanawiam czy 5-6 letnia plecionka która była przez ten czas nawinięta na szpulę będzie się nadawała do używania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Jak nie była na šwietle, to nic jej nie powinno się stać. Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Ja na morskim mam nawiniętą Tuff Line od 5 lat w tym czasie była używana 4x po 2 tygodnie w Norwegii i kilka razy w roku na Bałtyku i nic się z nią nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Trza wziąć w ręce, trochę się poszarpać (na różnych, oddalonych od siebie odcinkach) i sprawa się wyjaśni...Jak potnie paluchy, to znaczy, że jeszcze dobra... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Trza wziąć w ręce, trochę się poszarpać (na różnych, oddalonych od siebie odcinkach) i sprawa się wyjaśni...Jak potnie paluchy, to znaczy, że jeszcze dobra...Dodatkowo warto przewinąć ją na lewą stronę, coby w użyciu był odcinek wcześniej nie eksploatowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Mam jeszcze gdzieś 20-letniego Corastronga (chyba pierwsza plećka na naszym rynku,wtedy jeszcze na metry sprzedawana na Twardej) i jakoś jej zerwać nie mogłem,więc 5-latka dopiero wkracza w dorosłe życie .Aha,na Fedeerku mam żyłkę Strofta GTM,ze 3 latka ma i kilkukilowych karpików się nie boi,choć nie jest nadmiernie eksploatowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bouli Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 to chyba parę złotych zostanie w kieszeni dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marianosum Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 to chyba parę złotych zostanie w kieszeni dziękujęAle paluchy pocieło? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex62 Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Moja pierwsza plecionka to morski Rainbow chyba od Dragona , mam ją od 7 lat , parę razy Bałtyk + 1 raz Norwegia no i jeszcze bez problemu daje radę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David72 Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Kiedyś nie byłem przekonany do plecionek, tylko żyłka, a traf chciał, że dostałem w prezencie plecionkę. Przeleżała w pudełku ponad 5 lat, w końcu postanowiłem ją wypróbować, łowiłem cały sezon, nie było z nią żadnych kłopotów. Przekonałem się również do plecionek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Myślicie, że w sklepach i magazynach te wszystkie plecionki wymieniają niczym bułki w piekarni ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Sprawę załatwiła by data produkcji na opakowaniu no ale z wiadomych przyczyn nie jest to praktykowane (ja się nie spotkałem z tym). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfaiomega Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 (edytowane) Predzej plecionka siadzie po intensywnym sezonie w naszych krystalicznie czystych wodach niz po 5 latach w szafie. Edytowane 9 Lutego 2015 przez alfaiomega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi