Skocz do zawartości

Odra w okolicach Szlichtyngowej

fishbartek1

Rekomendowane odpowiedzi

Skoro o tych zakątkach mowa, to chętnie się podepnę. Gdy zacząłem tam bywać i robiłem research, to polecano mi rejon Kluczy lub Serbów. Nikt z rozmówców nie proponował udania się w przeciwną mańkę, czyli np. w okolice huty i dalej w dół rzeki. A ja, bywając tam raz, dwa razy do roku i nie chcąc marnotrawić czasu na jeżdżenie, łażenie i poznawanie, miętoliłem wodę w tych Kluczach i Serbach. Czy poniżej Głogowa są jakieś odcinki warte odwiedzenia? Dziękuję i pozdrawiam.

Hej.

Ja parokrotnie odwiedziłem Odrę w okolicach Wilkowa.

Widać, ze jest tam ryba :D, choć tubylcy mówią, że najlepsz teraz wyniki można mieć przy hucie ( muszę dowiedzieć się jak tam dojechać ).

Przy normalnej wodzie udało mi się przechytrzyć parę ładnych sandałów i szczupłego ok. 70 cm. i to tego samego dnia :mellow:

Przy niskiej wodzie, moje wyniki były adekwatne do poziomu wody :( , parę szczupłych takich po 50 cm.

Po pierwszej wizycie zabrałem aparat foto i przy niskim stanie wody utrwaliłem wszystkie wypłycenia na tym odcinku, na którym wędkowałem ( jeśli jesteś zainteresowany to proszę o info ).

W Głogowie tubylcy łowią przy moście ( wlot od Leszna ) sandały na trupka, brrrr... i to skutecznie :(

Pozdrawiam

Czaro 73

Że łowia na trupka to nie słyszałem, ale wiem ze na gume mozna złowić zebatego i mętnookiego.

Ale starczy już tych miejscówek, sa tez miejsca gdzie mozna połowic, mała presja i trudny teren. Czasami siedza tam tyczkarze, dobra sprawa bo zanęcą i ryba podchodzi - kleń, jaź, brzana, szczupły za drobiazgiem, boleń pod brzeg za drobnica i sandał wieczorem ale to jest tajemnica.

pozdrawiam