fishbartek1 Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 Witam wybieram sie w okolicy Szlichtyngowej na kilka dni a wiem że przepływa tam Odra wiec chetnie połowie wiec jesli ktos z was tam łowi lub łowił i może sie podzielic informacjami byłbym wdzieczny pozdrawiam Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 Blisko Szlichtyngowej masz trzy super miejsca.1. Wpływ baryczy do Odry w miejscowości Wyszanów.2. Prostka w Wilkowie - długi odcinek warte uwagi pierwsze głowki przed prostką oraz sama prostka.3. Klucze jw ale głębsza woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałR Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 dodałbym jeszcze główki za prostką w Wilkowie - czyli jedziesz z koksem przez cały odcinek pozdrMichał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superKRYSTEK1 Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 Fajny temat Proponuje odcinek od ujścia Baryczy aż do mostu kolejowego w Głogowie. Jeśli jesteś zmotoryzowany i masz kilka dni wolnego to warto posprawdzać te miejsca co piszą koledzy z forum. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fishbartek1 Opublikowano 23 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 dzieki panowie za info powłucze sie i połowie mam nadzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papoot Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 Skoro o tych zakątkach mowa, to chętnie się podepnę. Gdy zacząłem tam bywać i robiłem research, to polecano mi rejon Kluczy lub Serbów. Nikt z rozmówców nie proponował udania się w przeciwną mańkę, czyli np. w okolice huty i dalej w dół rzeki. A ja, bywając tam raz, dwa razy do roku i nie chcąc marnotrawić czasu na jeżdżenie, łażenie i poznawanie, miętoliłem wodę w tych Kluczach i Serbach. Czy poniżej Głogowa są jakieś odcinki warte odwiedzenia? Dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaro73 Opublikowano 1 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 Hej.Ja parokrotnie odwiedziłem Odrę w okolicach Wilkowa.Widać, ze jest tam ryba , choć tubylcy mówią, że najlepsz teraz wyniki można mieć przy hucie ( muszę dowiedzieć się jak tam dojechać ).Przy normalnej wodzie udało mi się przechytrzyć parę ładnych sandałów i szczupłego ok. 70 cm. i to tego samego dnia Przy niskiej wodzie, moje wyniki były adekwatne do poziomu wody , parę szczupłych takich po 50 cm.Po pierwszej wizycie zabrałem aparat foto i przy niskim stanie wody utrwaliłem wszystkie wypłycenia na tym odcinku, na którym wędkowałem ( jeśli jesteś zainteresowany to proszę o info ).W Głogowie tubylcy łowią przy moście ( wlot od Leszna ) sandały na trupka, brrrr... i to skutecznie Pozdrawiam Czaro 73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superKRYSTEK1 Opublikowano 1 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 Że łowia na trupka to nie słyszałem, ale wiem ze na gume mozna złowić zebatego i mętnookiego. Ale starczy już tych miejscówek, sa tez miejsca gdzie mozna połowic, mała presja i trudny teren. Czasami siedza tam tyczkarze, dobra sprawa bo zanęcą i ryba podchodzi - kleń, jaź, brzana, szczupły za drobiazgiem, boleń pod brzeg za drobnica i sandał wieczorem ale to jest tajemnica. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi