Sinopapużasty Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Ponieważ sezon mi się przedłużył i coś mnie podkusiło, żeby w grudniu latać za rybami, to dorzucę swoje trzy grosze do tematu. Od kilku lat moimi podstawowymi butami na wyjścia wędkarskie były GROMY od Protektora, to postanowiłem je sparować z grubą skarpetą. Niestety, nie dają rady. W marszu jest ok, natomiast jeśli się stoi, to zaczyna być w nich zimno, nawet w skarpecie z wełny merynosa. Już zacząłem się rozglądać za butami lub kaloszami, które zapewnią mi komfort. Ale doznałem olśnienia. Przecież państwo polskie w postaci armii zapewniło mi buty:-) Na ćwiczeniach rezerwy dostałem trzewiki zimowe WZ 933/MON czyli popularne Termosy. Dałem im szansę i przekonałem się, że warto. Gruba skóra, wyściółka, perforowana wkładka plastikowa zapewniająca ruch powietrza w bucie. Może chodzenie w nich nie jest jakieś superkomfortowe bo są dość sztywne, ale stopa nie marznie i wody też za bardzo się boją. Nie ślizgają się, mają bardzo grubą podeszwę. Z wad na pewno należy wymienić to, że nie nadają się do prowadzenia samochodu. Są dość szerokie, mało pracują na zgięciu stopy. Nie są też lekkie. Ale były darmowe:-) Na portalach aukcyjnych cena oscyluje w okolicach 160 zł za parę. Dodam jeszcze, że firmy robiące ciuchy na złą pogodę powinny wynajmować takich ludzi jak ja, marznących prawie zawsze i prawie we wszystkim. Skoro nie zmarzłem w Termosach, to mogę je z czystym sumieniem polecić. Z tym prowadzeniem samochodu to tak nie do końca prawda. Osobiście bez problemu prowadzę w nich auto i to nawet na kilkudziesięciokilometrowych dystansach. Może są trochę sztywne ale bez przesady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 13 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2021 Cześć. Testowa ktoś buty Savage Gear Performance ?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasazer Opublikowano 14 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2021 Cześć. Testowa ktoś buty Savage Gear Performance ?pozdrawiamZamówione, pierwsze testy w przyszły weekend Wyglądają ciekawie, mam nadzieję, że z rozmiarem trafiłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 14 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2021 Daj znać. Tez pewnie zamówię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasazer Opublikowano 16 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2021 Daj znać. Tez pewnie zamówię.Dzisiaj doszły, rozmiar ok. Rozmiarówka typowo europejska. But wygląda solidnie, jest wygodny. Jedynie mam wątpliwość co do tej ,,gumo-siateczki,, na cholewce, mam nadzieję, że nie zacznie pękać od zginania... W sobotę pierwsze testy nad wodą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasazer Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 Buciory mniej więcej przetestowane, 5 dni nad wodą. Jak już pisałem wygodne, dopasowane, można spokojnie wejść do wody, do kostek, nie przemakają, bardzo dobrze zaimpregnowane, woda spływa jak z gumiaka. Przy temperaturze powietrza 2 stopnie na plusie ciągle zapewniają komfort termiczny. Sznurowadła dobrze trzymają, nie rozwiązują się przez kilka godzin chodzenia. Po tych kilku dniach jak najbardziej polecam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi