Żbiku Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 (edytowane) Pytanie w imieniu mojego kolegi. Kupił ode mnie taki materiałowy cover na echosondę ale chciałby dokupić sobie taki pojemnik na akumulator / podstawkę pod echo jak jest na zdjęciu Czy jest szansa coś takiego kupić oddzielnie? Znalazłem dla niego takie pudełko w internecie ale tylko w zestawie z materiałowym coverem, który już ma Edytowane 9 Lutego 2015 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 janih Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 mam takie chyba wiec mogę odsprzedać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Żbiku Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Orientujesz się czy to są jakieś "uniwersalne" pudełka? Tzn czy wchodzi do środka każdy aku od echosondy i czy można używać tego pudełka jako podstawki pod każdą echo? Kolega ma Lowrance X-125 ale nie wiem jaki aku do tego (chyba taki standardowy). Napisz na priva ile byś chciał za to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Akurat do tego covvera wchodzi pudełko do którego można włożyć 1 akumulator 7Ah (czasami w tym rozmiarze występują też 9Ah) ale po usunięciu wklejonych ograniczników da radę upchnąć dwa takie akumulatory. Tylko jeszcze trzeba je tak połączyć aby na wyjściu było 12V a nie 24 V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 janih Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 u mnie byly spiete 2x7ah ktore zreszta tez moge opylic bo nie uzywam - kupilem komplet z elitą 7 2 lata temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esox1972 Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Witamja też chętnie jeśli ktoś wie chciałbym poznać namiar na takie pudełko i kupić , bo mam echosondę humminbird 898cx si i potrzebuję takie pudełeczko do drugiej łódki , może ktoś ma też zbędny czujnik do niej i uchwyt do ekranu .Jedna uwaga , podpowiedź od człowieka , który sprzedaje akumulatory żelowe od 30 lat i jestem jego wiernym klientem , też miałem dwa aku 7ah , ale wymieniłem na 18ah , bo w żelówkach nie powinno się ładować dwóch spiętych akumulatorów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Używam 4 sezon 2 akumulatorów żelowych 7ah spiętych w jednym pudełku i jak na razie nic szczególnego się nie dzieje. Ładuję ich normalną ładowarką z kompletu do echa. Jeśli wytrzymają ten sezon to nie jest to naprawdę problem , gdyż już dobry aku można kpić za 50 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 W sprzedaży bardzo rzadko występują akumulatory żelowe o pojemności 7Ah. Większość sprzedawanych 7Ah jako "żelowe" to akumulatory AGM a więc szczelne kwasowe wykonane w technologi szklanej maty. Z reguły są opisane jako Sealed Lead Battery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 janih Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 ja i tak je zawsze oddzielnie ładowałem, a spinałem dopiero przed wędkowaniem zeby nie zasysały sie nawzajem stojac w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 U mnie już kilka lat leżą spięte 2 x 7Ah i tak je ładuję. Dają radę cały czas. A jak sobie pomyślę, że trzeba by je było wyciagać do ładowania z tej ciasnej skrzyneczki to aż mnie ciarki przechodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 A czym ładujecie ta ładowarką co jest w zestawie? Ja w tym tygodniu w końcu dwa połączyłem i nie będę się mordował z tą ciasną skrzyneczką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 czymkolwiek co ma prąd ładowania około 1,5A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lokoko83 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Mógłby ktoś polecić jakieś zgrabne i solidne pudło na akumulator (12V7Ah) i jako podstawa pod echoNie chcę kupować covera ze względu na wymiary, to już jest spora torba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 czymkolwiek co ma prąd ładowania około 1,5AMoże być mniej. Po prostu ładowanie potrwa dłużej i tyle. Więcej raczej nie.Taką ładowarką 1,5 A można naładować aku 120 Ah ale trwa to wieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Może być mniej. Po prostu ładowanie potrwa dłużej i tyle. Więcej raczej nie.Taką ładowarką 1,5 A można naładować aku 120 Ah ale trwa to wieki. Jak komuś nie zależy na czasie to pewnie może, tylko po co ? Raczej większość użytkowników ( tak mi się wydaje ) chciałaby mieć naładowany zestaw na już, na wczoraj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sucks_one Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Warto pamiętać tez o długim czasie eksploatacji aku a taki zapewne będzie jeśli ładujemy relatywnie niskim A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zack Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Mógłby ktoś polecić jakieś zgrabne i solidne pudło na akumulator (12V7Ah) i jako podstawa pod echoNie chcę kupować covera ze względu na wymiary, to już jest spora torbaZerknij tu http://jerkbait.pl/topic/35797-tuning-przy-%C5%82%C3%B3dce-akcesoria-i-inne/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 espe Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 W sprzedaży bardzo rzadko występują akumulatory żelowe o pojemności 7Ah. Większość sprzedawanych 7Ah jako "żelowe" to akumulatory AGM a więc szczelne kwasowe wykonane w technologi szklanej maty. Z reguły są opisane jako Sealed Lead BatteryA który jest lepszy do echosondy? AGM czy żel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Oba są dobre przy czym AGM tańszy. Jeżeli zdecydujesz się na coś odrobinę markowego np. jakaś Yuasa ( pewnie są bardziej markowe ale te polecił dla mnie zaufany sprzedawca u którego zaopatruję się już parę lat) to powinieneś mieć spokój na lata. Ja przynajmniej mam a jak inni użytkownicy to się pewnie zaraz dowiemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 espe Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Lubię kupować dobre rzeczy, nie z próżności, po prostu lepeij na tym wychodzę (nie stać mnie na badziewie), poza tym ja pływam rzadko, ale prze 3 dni bez dostępu do prądu, chcę kupić 2szt. 9ah do standardowego pudełka, zasilać bedą elite 7hdi. Myślałem o toyama ale sprawdzę tez Yuasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Żbiku
Pytanie w imieniu mojego kolegi. Kupił ode mnie taki materiałowy cover na echosondę
ale chciałby dokupić sobie taki pojemnik na akumulator / podstawkę pod echo jak jest na zdjęciu
Czy jest szansa coś takiego kupić oddzielnie? Znalazłem dla niego takie pudełko w internecie ale tylko w zestawie z materiałowym coverem, który już ma
Edytowane przez ŻbikuOdnośnik do komentarza
19 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi