zetika16 Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Witam w jaki sposób łączycie taki zestaw... Ja próbowałem za pomocą kółka łącznikowego jednak jest problem bo hak jest wtedy obrócony o 90 stopni względem osi linki... Z tej przyczyny stosuje dwa kółka łącznikowe. Coś łatwiejszego i łatwego "to do" stojąc po pas w silnym nurcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Agrafka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Tego nie brałem pod uwagę... Idę sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radar-lubin Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Ja jedno oczko przekręcam o 90 stopni i łączę kółkiem, są też główki rozbierane na ktoś sprzedawał na forum 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 No niestety agrafka odpada... Wygodna wymiana haka jednak ten jest pod kątem 90 stopni nadal... Musiało by htc z kółkiem łączników znowu... Czyli dalej kombinować trzeba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Ja jedno oczko przekręcam o 90 stopni i łączę kółkiem, są też główki rozbierane na ktoś sprzedawał na forumWolałbym nie przekręcać żeby nie osłabiać. Sprawdzałeś po przekroczeniu czy nie jest słabsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Zmień haki na takie, jakie stosuje się do woblerów, one mają inaczej uszko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 No racja mam takie przy wobkach pstrągowych tylko ze małe są... Trzeba mi do gum 5 do 7 cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Mefisto pewnie znajdzie i takie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radar-lubin Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 (edytowane) Wolałbym nie przekręcać żeby nie osłabiać. Sprawdzałeś po przekroczeniu czy nie jest słabsze?Staram się wyginać delikatnie, Cały poprzedni sezon łowiłem na takich główkach i nic złego się z nimi nie działo Edytowane 9 Lutego 2015 przez radar-lubin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Witam w jaki sposób łączycie taki zestaw... Ja próbowałem za pomocą kółka łącznikowego jednak jest problem bo hak jest wtedy obrócony o 90 stopni względem osi linki... Z tej przyczyny stosuje dwa kółka łącznikowe. Coś łatwiejszego i łatwego "to do" stojąc po pas w silnym nurcie?Robi się specjalna agrafke obróconą o 90 stopni i działa . Nie mam już ich ale jak zrobię to pokażę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pingvinas Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 (edytowane) Dwa kółka łącznikowe.Ja zawsze przekręcam uszko i nigdy jeszcze nie wypadło. Edytowane 9 Lutego 2015 przez pingvinas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Nie lepiej kupić na giełdzie czeburaszki ze spinkami ? i żelastwa będzie mnie ucho + dwa kółka łącznikowe hehe trochę nie ciekawie się to prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczysławS Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Kupuje się czeburaszki z uszkami leżącymi nie w jednej płaszczyźnie a w płaszczyznach ustawionych do siebie pod kątem 90 stopni. Bardzo praktyczne są także rozbieralne czeburaszki, co pozwala w warunkach łowiska szybko wymienić hak.Stosowanie do zbrojenia czeburaszek haków przeznaczonych do zbrojenia woblerów, to kompletne nieporozumienie, ze względu na geometrię tych haków (krótkie o szerokim łuku kolankowym). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Właśnie tym razem zamówię pewnie te rozbierane. Ale już mam mały zapas tych standardowych.... I muszę sobie jakoś z nimi poradzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robal12 Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 (edytowane) Dzisiaj właśnie pomyślałem ,czy nie używać krętlików z zaciskiem ,łatwo można byłoby zmieniać haki i oczywiście swobodniej pracowałaby gumka ,-ale to tak teoretycznie ;)ale tylko rozbierane czeburaszki ,próbowałem z małymi haczykami ale gumka nie pracuje swobodnie /.haczyk 16 knapek/ Edytowane 9 Lutego 2015 przez robal12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczysławS Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Trzeba zastosować właściwy haczyk, najlepiej z dużym uszkiem, albo na haczyk z małym uszkiem założyć maleńkie kółeczko łącznikowe starego typu tzn. bez przegięcia i z trochę niedowiniętym (15-2,5mm w zależności od wielkości haka) drutem.To rozwiąże sprawę idealnego przegubowego połączenia haka i obciążenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MALIN. Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 (edytowane) Spróbuj połączyć kolejno hak-agrafka-krętlik-kółko agrafka schowana w gumie na mniejszych gumach się sprawdziło. Edytowane 9 Lutego 2015 przez MALIN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 A cuś takiego nie wystarczy, tj. agrafka no 22 z linka poniżej, wystarczy obrócić jedno oczko o 90 stopni w stosunku do drugiego. http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/spinwal-agrafki-g5-a56-p106-k580.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 10 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Temat rozwiązałem inaczej... Zamówiłem u kolegi na forum rozbieralny model. A tamte będę montował dalej na podwójnym kółku łącznikowym... Do wyczerpania zapasów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Podwójne kółko daje rede, ja też stosuje z powodzeniem. Najlepiej na podwójnym haku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi