Guzu Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 Witam, Mam jakos tak ze lubie sobie czasem poogladac dobrze wykonany sprzet wedkarski.Niekoniecznie przymierzajac sie do niego. Jakby ktos byl zainteresowany i chcial rzucic okiem - to warto. Radze ogladac na siedzaco http://s289.photobucket.com/albums/ll212/ARMBREAKERRODS/Blac k%20Crocodile%20Grip%20Big%20Game%20Spinning%20Rod/?albumvie w=slideshow Wedka z wbudowanymi elementami skory krokodyla. Blank umieszczony w wypreparowanym grzechotniku : http://outdoors.webshots.com/slideshow/573343311GLHRAe Sa jeszcze inne wedziska wykonane przez : Arm Braker Custom Rods.Pomijajac zastosowane materialy - dla mnie absolutny kosmos. To gustownosc i jakosc wykonania poraza http://s289.photobucket.com/albums/ll212/ARMBREAKERRODS/Blue %20Water%20Calstar%20Grafighter%2050%20100%20lb/?albumview=s lideshow Calosc do wgladu (jakby ktos zamawial cos, to niech pokaza potem na forum ) : http://armbreakercustomrods.com/ Pozdrawiam Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 Powiem krootko.......Maja rozmach sk........!!... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 Wędki wyglądają jak miecze z gier komputerowych Taki kij tylko na ścianie można powiesić, bo bym się nie odważył na niego łowić PozdrawiamMaciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 znajac naszych celników ,to zarekwirowali by kija ,bo ze zwierza sa robione <_< <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzio Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 A ja przypomnę tylko potencjalnym naśladowcom, że w Polsce wszystkie gady są pod ochroną i zasuszonego grzechotnika to trzeba sobie zaimportować (jeśli handel takim za przeproszeniem komponentem jest w danym kraju legalny) . A tak na serio - nieprzeciętny rozmach na granicy sztuki i utylitaryzmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 23 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 Ja mysle ze celnicy w PL, przy calym moim szacunku dla nich i ich ciezkiej i wytezonej pracy, mogliby sobie nie moc wyobrazic ze to jest prawdziwy gad na wedce Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 Gdzie jest Friko?Powinien zamknąć wątek jak z woblerami oklejanymi rybią skórą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 23 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 Taps, Moze spi ? Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 Nie śpi, nie śpi <_< jestem tu, z palcem na spuście - jak dyskusja zacznie przypominać tą o oklejanych woblerach to pociągnę - spokojna głowa. A co do samych kijów, osobiście nigdy bym się na coś takiego nie zdecydował... brrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Wg. mnie jakość wykonania bdb. ale sama koncepcja to totalna pomyłka.Padlina na wędce jak i na woblerach,to nie dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Ten niebieski jeszcze jako tako wygląda, ale grzechotnik jak dla mnie trochę kiczem zalatuje. Wędki raczej dla ludzi którzy chcą się pokazać niż dla koneserów. Przynajmniej ja tak to widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flls Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Ciekawe jeszcze jak z ergonomią tych wędek, trzymał ktoś kiedyś w ręce spreparowanego grzechotnika ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 A może by tak owinąć skórką ze spoconego renifera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maroni Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 wygląd mają bardzo fajny ale weź tu człowieku zabierz taką wędkę na kamienną opaskę, zaraz się grzechotnikowi zęby połamią, takie dzieło to sobie można nad kominkiem powiesić pod warunkiem że się nie wie co z nadmiarem gotówki zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Estetyka w stylu nocnika w kwiatki z pozytywką brrr...fujU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Niesmaczne moim zdaniem, ale pewni się znajdą amatorzy. Jako rozwinięcie działalności powinni zacząć szyć pokrowce na kołowrotki z mysich piczek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Dupa, dupa, dupa .... Nie podoba się - Wasze prawo. ALE O GUSTACH SIĘ NIE DYSKUTUJE. <_< Byliście w Stanach, w Teksasie, New Mexico lub Arizonie (tylko tyle wymienię). Poznaliście ludzi, którzy tam żyją, poznaliście ich zwyczaje?My dla nich, ze swoimi obyczajami też jesteśmy dziwni, dzikusy nawet. Potraktujcie to jako ciekawostkę, nic więcej i nie piszcie nic więcej, PROSZĘ! Dodam tylko: który z was miał w swoich rękach lub na nogach wyrób z wężowej skóry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 24 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Kryst, Bo to jest ciekawostka rodbuildingowa. Chcialem pokazac cos innego - sam bylem w szoku.Nie trzeba od razu osadzac - przynajmniej ja takie mam podejscie. Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Guzu, Znam Twoje intencje, lecz spójrz na ton wypowiedzi. Ja proszę tylko o chwilę refleksji, nic więcej. Szacunek dla innych, nawet odmiennych ludzi i ich upodobań jest podstawą współistnienia (jak komuś mało, to niech poczyta Nowy Testament - tolerancja, tolerancja, tolerancja - bardzo trudna rzecz). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszche Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Skóra na kiju, nowy testament, szacunek- nie łapię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Dupa, dupa, dupa .... Nie podoba się - Wasze prawo. ALE O GUSTACH SIĘ NIE DYSKUTUJE. <_< Byliście w Stanach, w Teksasie, New Mexico lub Arizonie (tylko tyle wymienię). Poznaliście ludzi, którzy tam żyją, poznaliście ich zwyczaje?My dla nich, ze swoimi obyczajami też jesteśmy dziwni, dzikusy nawet. Potraktujcie to jako ciekawostkę, nic więcej i nie piszcie nic więcej, PROSZĘ! Dodam tylko: który z was miał w swoich rękach lub na nogach wyrób z wężowej skóry? Irytuje mnie to stwierdzenie! Właśnie, że o gustach należy dyskutować! Dyskusja takowa ma na celu edukacje estetyczną. Należy pokazywać przykłady godne naśladowania i, oczywiście, te naganne też, lecz z odpowiednim komentarzem. Może właśnie dlatego, że mamy stosunkowo niski poziom poczucia estetycznego w Polsce jest tak mało ładnych domów chociażby. Pomijając względy estetyczne to dla sporządzenia tych kuriozalnych wyrobów zabito (niepotrzebnie)zwierzęta! Wydaje mi się, że wytwórcom i uzytkownikom blisko do tego pana ze zdjęcia z 16 kilogramowym szczupakiem z Kogutomanii czy niejakiego Cezatora czy jak mu tam było. U. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Otóż to. Ja rozumiem @kryst że odwołujesz się do tradycji obowiązującej w określonym miejscu i czasie ale moim zdaniem ta tadycja - wypchanych ryb, poroży na ścianie i takich oto artefaktów oprawionych w skórę - jest po prostu anachronizmem. Nie namawiam nikogo do przejścia na wegetarianizm, oczywiście możesz powiedzieć że jedząc parówki na śniadanie i wkładajac skórzane buty przed wyjściem z domu wiele się nie różnimy od tych garbarzy jednak jest w tych wyrobach pewna ostentacja, przekonanie o pozycji człowieka jako pana i władcy wszelkiego stworzenia - nie uważasz? I zgadzam się z przedmówcą, że nadziany na blank przez dupę wąż niewiele różni się od zasuszonego szczupaczego łaba na ścianie w tym względzie Przy tym - doceniając i oddając honor kunsztowi rzemieślnika, bo to trzeba zrobić - czy te wyroby nie zaczynają być już karykaturą wędki, formą oderwaną od treści jakim jest w końcu proste narzędzie do łowienia ryb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2009 OKi, rozumiem Wasz punkt widzenia.Lecz przyznaję, że niewiele wiecie o pozyskiwaniu cennych skór w Ameryce. Nie będę przytaczał dokładnych danych statystycznych (nie mam ich pod ręką), lecz to, co pamiętam to 70% skór (padliny) węży to działanie człowieka - zabite są przy przekraczaniu dróg (jest taka jedna interstate, na której ginie więcej węży pod kołami samochodów niż łapacze mogą złapać w ciągu 3 lat, ot, taki paradoks).A teraz do meritum: Kolega pokazał inność, dziwaczność, ostentatyzm wyrobu. Pojawiło się to w oficjalnej sprzedaży, więc sprzedawca działa legalnie (przynajmniej w stanie, w którym ma business), jest to skierowane na rynek amerykański (może nawet tylko na rynek teksański), gówno ich obchodzi nasza obraza. Amerykanie, generalnie mają w dupie to, co inni o nich myślą. A łby na ścianach - @Friko bardzo, bardzo zdziwiłbyś się kto to wiesza i po co.Reasumując: Tolenacja, tolerancja, tolerancja.Dobrze, dla Waszej satysfakcji dodam: EDUKACJA. A z drugiej strony: ciekawostka zamieszczona przez Kolegę znowu pozwoliła na bicie PIANY, PIANY, PIANY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2009 @Kryst!Nię rozmiem dlaczego wymianę poglądów, przedstawienie własnego punktu widzenia, dyskusję nazywasz biciem piany? Gdzie ktokolwiek okazał nietolerancje - wyrażliśmy swoją opinię o produkcie nie zaś ludziach, którzy owe produkty wykonują czy używają. Z pewnością jest ten produkt osadzony w innej kulturze i tam jest akceptowany i podziwany być może. To, ze wyrażam swoją negatywną opinię o jego estetyce nie znaczy, że nie jestem nietolerancyjny wobec tych co go używają. Człowiek idący po Warszawie w teksańskim kapeluszu, kurtce z frendzlami i kowbojkach z wężowej skóry też nie wzbudzi mojego estetycznego entuzjazmu, niemniej jednak nie rzucę sie do linczu. Odnosze wrażenie, że ostatnio nadużywamy tego słowa tolerancja które to słowo stało sie wytrchem do politycznej czy jakiej tam innej poprawności. Na koniec wreszcie jeśli zakwalifikujesz mnie jako nietoleracyjnego to pozwolę sobie przypomnieć Ci, że w kraju z którego pochodzą owe wędki działa organizacja American Civil Liberties Union, która m.in. broni praw ludzi nietolerancyjnych U. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2009 Dla podgrzania dyskusji i bicia PIANY <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi