MAĆKO21 Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Witam wszystkich!Nazywam się Maciek i lubię sobie pokręcić muszki. Pochodzę z Beskidu Śląskiego a moim ulubionym rywalem jest pstrąg potokowy i tej rybie poświęcam najwięcej czasu. Będę wrzucał tu fotki swoich prac od czasu do czasu:)Na początek takie robactwo... a może i jeden gryzoń;P 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Piękne! Jestem pod wrażeniem Te główki to są wolframy czy jakieś koraliki?Dało by się tym łowić białoryb na spinning czy to typowe pod muchówkę? PozdrawiamMaciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 (edytowane) Żuki i myszka to mistrzostwo, myślę że na spinning dało by radę poprowadzić je przy połowie klenia Ja chętnie bym taką myszkę zamówił żeby kobite postrzaszyc na cienkiej żyłeczce Edytowane 10 Lutego 2015 przez Gofer2005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Większość z tych muszek sam bym wodował. A po myszce zgaduję, że byłeś na ostatnich warsztatach "krętaczy" w Węgierskiej Górce?Witaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Piękna mysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAĆKO21 Opublikowano 10 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Heh, bardzo się cieszę na tak pozytywny odzew.W Węgierskiej byłem ja i moje myszy:PGłówki jakie stosuje to wolfram lub mosiądz w zależności od bojowego zastosowania muszki. W 80% są jednak mosiężne ponieważ łowię głównie w płytkich rzekach i lepiej się prezentuje lżejszą nimfę. Białorybu na spining nimfami nigdy nie łowiłem, ale nie powinien to być problem. Trzeba się jedynie zastanowić nad tym jak "wystrzelić" tak lekki zestaw bez sznura. Pewnie jakiś boczny trok czy inna kula wodna dadzą rade:)PozdrawiamMaciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Muchówki jeszcze nie posiadam, ale bardzo lubie pooglądać te przynęty bardzo fajne wykonanie i bardzo fajne muszki ! Napewno będę tu zaglądał! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Estetycznie wykonane graty ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Nie znam się kompletnie na muszkarstwie, ale powiedzieć, że piękne to chyba mogę Starczy jeden rzut oka.Od razu człowiek kombinuje, jak by tak tymi cudakami można pospinningować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Nimfą można rzucić - podobnie jak i innymi lekkimi przynętami. Kij UL (np do 3,5 grama) + bardzo cienka plecionka, spokojnie daje radę. A że nie są to rzuty pod drugi brzeg jeziora? Bardziej trzeba się postarać przy podchodzeniu ryb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 (edytowane) Nimfą można rzucić - podobnie jak i innymi lekkimi przynętami. Kij UL (np do 3,5 grama) + bardzo cienka plecionka, spokojnie daje radę. A że nie są to rzuty pod drugi brzeg jeziora? Bardziej trzeba się postarać przy podchodzeniu ryb Albo popłynąć bezszelestnie pontonem w pobliże lawicy... ????PS. Lepiej żyłka 0.10 Edytowane 10 Lutego 2015 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lajcik Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 gryzoń mistrzostwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAĆKO21 Opublikowano 15 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 SEZON MUSZKARSKI CZAS ZACZĄĆJeden z weekendowych pstrągów 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAĆKO21 Opublikowano 22 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 (edytowane) Hej!Postanowiłem sprzedać powyższe pudełko z muchami, ponieważ już mam dwa kolejne i sam tego nie przerobie...ktoś wie co zrobić żeby móc wrzucić ogłoszenie na forum? Edytowane 22 Lutego 2015 przez MAĆKO21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Hej!Postanowiłem sprzedać powyższe pudełko z muchami, ponieważ już mam dwa kolejne i sam tego nie przerobie...ktoś wie co zrobić żeby móc wrzucić ogłoszenie na forum?Pisać, dużo pisać. I czytać. Pisać najlepiej w swoim wątku, jeszcze lepiej, gdy dodatkowo są zdjęcia. Czytać. Np. regulaminy:http://jerkbait.pl/topic/21453-regulamin-gie%C5%82dy-jerkbaitpl/Szczególnej uwadze polecam pkt 1. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAĆKO21 Opublikowano 22 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Dzięki;) Już rozumiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAĆKO21 Opublikowano 3 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 (edytowane) Hej!Po przerwie mam kilka fotek nowych muszek:) Prawie klasyka:D A tutaj jedno z wielu ostatnich maleństw PozdrawiamMaciek Edytowane 3 Maja 2015 przez MAĆKO21 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 A masz jakieś streamery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAĆKO21 Opublikowano 3 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Osobiście nie lubię łowić na streamery ale coś tam czasami robie:) Napisz co by to miało być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Pheasant tail.Po naszemu bażanci ogon. Klasyczna muszka, niezwykle prosta w doborze materiałów i w konstrukcji, modyfikowana na tysiące sposobów, wiązana przez początkujących i "starych wyjadaczy". Magiczna. Gdybym musiał wybrać jedną muszkę, którą mam zawiązać do przyponu i łowić na nią do końca swoich dni, wybrałbym właśnie pheasant tail. Nie znam innej aż tak uniwersalnej, jak ta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAĆKO21 Opublikowano 3 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 To prawda. Przyznam że te konkretne kilkanaście sztuk bażanta zrobiłem całkiem bez obciążenia na haku 16 do połowu razem z mokrą muszką na płaniach. Czekają nas bardzo niskie stany prześwietlonej wody i obawiam się że będzie to jeden z nielicznych sposobów połowu:) Zrobię jeszcze parę sztuk na haku 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Mega podobają mi się Twoje prace! Nie mogę się napatrzeć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAĆKO21 Opublikowano 12 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Takie mokradła sobie na wieczór nakreciłem;) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi