Skocz do zawartości

St.Croix Elite Legend 70LF2 ( 2-7g, 213cm)

LASOTA1974

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!!!

Mam zamiar kupić  w najbliższym czasie w/w elitkę z myślą o łowieniu okoni przynętami do 10g.

Proszę użytkowników o opinie o w/w kijku...za wszelkie info z góry dziękuję !!!!

Pozdr. ;)

Edytowane przez LASOTA1974

Witaj!

Plusy:

-bardzo szybki, praca wybitnie szczytowa

-bardzo czuły, wręcz użyje ostatnio modnego słowa "elektryczny"

-świetnie leży w dłoni (wg mnie uchwyt St Croix zastosowany w serii Elite jest jednym z najbardziej ergonomicznych)

-parametry producenta mocno zaniżone,jest mocniejszy niż wynika z opisu.

Minusy:

-ze względu na bardzo szybką akcję lubi gubić okonie.

-wg mnie cena na polskim rynku jest mocno zawyżona (za tą kasę można w pracowni naprawdę poszaleć).

• Like 1

Nie dawno miałem podobny dylemat między LES70LF a LXS70LF.Na Rybomani miałem oba w lapce,zbliżone parametrami,elitka patrząc po opisie lżejsza ale w lapce nie odczułem roznicy.Xtremka trochę szybsza ale z głębszym ugieciem.Wróciłem do domu z LXS70LF.Testować jeszcze nie testowalem ale zapowiada się dobrze.Macalem jeszcze phenixa FX701 ale dla mnie za delikatny.

Co nie którym ten dolnik w xtreme nie odpowiada ale dla mnie super,przyzwyczaiłem się bo to juz kolejna xtremka w mojej szafie.

Jeśli mówimy o okoniach a nie "palczakach" to swoją rolę na pewno spełni :)

miales moze w rekach abu veritas? pewnie nie ta polka cenowa etc, ale mi sie zajebiscie podobuja dolniki extremow (korek to mz najgorsze dziadostwo jakie mozna bylo wsadzic na rekojesc wedki - juz bym wolal owijke jak w rakiecie tenisowej). moj veritas ML ogarnia przynety powiedzmy od 5cm+7g (przy czym opad wyraznie widac gdzies od 10g+ guma puki nie wieje mocno), ale ciagnie spokojnie w gore do 17g+ 10cm/slidera 7 na delikatnie "spod jajek" da sie tez rzucic soft 4 playem 19cm (60g). myslalem o czyms podobnie uniwersalnym. ps myslalem tez o wyzszej polce abu, ale nigdzie ich nie widzialem.