LASOTA1974 Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 (edytowane) Witam!!!! Mam zamiar kupić w najbliższym czasie w/w elitkę z myślą o łowieniu okoni przynętami do 10g. Proszę użytkowników o opinie o w/w kijku...za wszelkie info z góry dziękuję !!!! Pozdr. Edytowane 10 Lutego 2015 przez LASOTA1974 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti-zander Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Witaj! Plusy:-bardzo szybki, praca wybitnie szczytowa-bardzo czuły, wręcz użyje ostatnio modnego słowa "elektryczny"-świetnie leży w dłoni (wg mnie uchwyt St Croix zastosowany w serii Elite jest jednym z najbardziej ergonomicznych)-parametry producenta mocno zaniżone,jest mocniejszy niż wynika z opisu. Minusy:-ze względu na bardzo szybką akcję lubi gubić okonie.-wg mnie cena na polskim rynku jest mocno zawyżona (za tą kasę można w pracowni naprawdę poszaleć). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Nie dawno miałem podobny dylemat między LES70LF a LXS70LF.Na Rybomani miałem oba w lapce,zbliżone parametrami,elitka patrząc po opisie lżejsza ale w lapce nie odczułem roznicy.Xtremka trochę szybsza ale z głębszym ugieciem.Wróciłem do domu z LXS70LF.Testować jeszcze nie testowalem ale zapowiada się dobrze.Macalem jeszcze phenixa FX701 ale dla mnie za delikatny.Co nie którym ten dolnik w xtreme nie odpowiada ale dla mnie super,przyzwyczaiłem się bo to juz kolejna xtremka w mojej szafie.Jeśli mówimy o okoniach a nie "palczakach" to swoją rolę na pewno spełni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 miales moze w rekach abu veritas? pewnie nie ta polka cenowa etc, ale mi sie zajebiscie podobuja dolniki extremow (korek to mz najgorsze dziadostwo jakie mozna bylo wsadzic na rekojesc wedki - juz bym wolal owijke jak w rakiecie tenisowej). moj veritas ML ogarnia przynety powiedzmy od 5cm+7g (przy czym opad wyraznie widac gdzies od 10g+ guma puki nie wieje mocno), ale ciagnie spokojnie w gore do 17g+ 10cm/slidera 7 na delikatnie "spod jajek" da sie tez rzucic soft 4 playem 19cm (60g). myslalem o czyms podobnie uniwersalnym. ps myslalem tez o wyzszej polce abu, ale nigdzie ich nie widzialem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi