Skocz do zawartości

wędka Phoenix W01-S602UL

tomaszn1996

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Poszukuje informacji na temat wędki Phoenix W01-S602UL BALISTIC lub W02-S602UL WHITE CROW . Miałem wędkę w rękach na Rybomani i zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie, jednak chciałbym się dowiedzieć jak sprawdziłaby się na okonia z opadu na główkach 1-4.5g z gumką do 5cm, mini woblerki do 4cm i wirówki 00-1. Bardzo proszę o pomoc. 

Pozdrawiam Tomek

Edytowane przez TomaszN.

Te kijki mają potężną moc tylko jestem ciekawy jak z czułością brań i opadu oraz zasięgiem rzutu.

Co do opisów ze sklepów to czytałem jednak wolałbym dowiedzieć się od kogoś kto łowią tą wędką, bo jak wiadomo w sklepach mają wszystko co potrzebujemy, choć mieliby 1 wędkę na stanie.

Edytowane przez TomaszN.

Balistic - kijek wart swojej ceny, pięknie się ugina, dobrze trzyma rybę, jedyną rzeczą do której mogę się przyczepić to lotność przynęty, mogła by być trochę lepsza. Wędką w tych parametrach cenowych która może się z nią równać jest Parebellum 190 i 215 cm z SG. Posiadam Phoenixa i parabelkę 215cm i muszę przyznać że odpowiednio się uzupełniają.

• Like 1

Wędką w tych parametrach cenowych która może się z nią równać jest Parebellum 190 i 215 cm z SG. Posiadam Phoenixa i parabelkę 215cm i muszę przyznać że odpowiednio się uzupełniają.

To jak w końcu? Mogą się równać parametrami (czyli de facto pokrywać w zakresie obsługiwanych wabików), czy uzupełniać, czyli wypełniać nieobslugiwane obszary przez tego drugiego? ;)

Parabellum jest sztywniejsze i bardziej pasuje do szybszego prowadzenia/łowienia np jaskółkami, za to Balistic jest lepszy jeśli rybki nie są chętne do wcinania agresywnie prowadzonych przynęt, czyli pasuje do tego kijka łowienie bardziej finezyjne, wolniejsze na kapryśne rybki - mniej więcej o to mi chodziło pisząc że się uzupełniają. Co do Balistic-a dobrze się też sprawdza przy łowieniu dropem :)

Odnośnie główek  to wszystko od 1,5 grama + guma będzie mu pasować, oczywiście do górnej granicy cw.

Edytowane przez rybspinn
  • Like 1

• 1 rok później...
  • 3 miesiące temu...

Witam czy ktoś z Państwa posiada podany kij? Chciałbym go zakupić na następny sezon pod delikatny opad. Pozdrawiam

Ja posiadam white crowa i tak go używam. Nie lubię wklejek, czyli coś dla mnie. Kij szybki, dobrze zacina i trzyma rybki na plecionce. Używam pletki 0,06 daiwa j-braid i przynęty 2,5g + 5cm guma latają około 25m. Max próbowałem 5g+3 cale ale już traci na komforcie. jest jakiś tam zapas mocy. hol bolenia ok 45 cm trwał może minutę, półtorej. Idzie jak burza ;) Polecam serdecznie dla lubiących krótkie i szybkie kije.

Już leci do mnie prosto z Chin . 17$ .......aliexpres....tam ich zrobili więcej niż 100 szt w wersji limitowanej hahahahah

daj linka

• 4 tygodnie później...
  • 5 miesięcy temu...
  • 1 rok później...

też chętnie bym się czegoś dowiedział :) szukam budżetowego kija na okonia z łódki o cw do ok 7-10 o długości ok 1,90 bez wklejki i chodzi po głowie ten kijek lub microflex. Pytanie jak one się do siebie mają. Microflexa mam i zastanawiam się nad drugim, bo kijek super...