tomaszn1996 Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 (edytowane) Witam. Poszukuje informacji na temat wędki Phoenix W01-S602UL BALISTIC lub W02-S602UL WHITE CROW . Miałem wędkę w rękach na Rybomani i zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie, jednak chciałbym się dowiedzieć jak sprawdziłaby się na okonia z opadu na główkach 1-4.5g z gumką do 5cm, mini woblerki do 4cm i wirówki 00-1. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam Tomek Edytowane 10 Lutego 2015 przez TomaszN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 jakieś nowe tajemnicze oznaczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okonilowca Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 http://dobrywedkarz.pl/product/330-wyczynowa-wedka-spiningowa-phoenix-balistic-1-81-m-2-6-gr-waga-tylko-76-gr-nowosc.html W01-S602ULhttp://dobrywedkarz.pl/product/332-wyczynowa-wedka-spiningowa-phoenix-white-crow-1-81-m-1-7-gr-waga-tylko-78-gr-nowosc.html W02-S602UL Też je oglądałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1979 Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 http://dobrywedkarz.pl/product/330-wyczynowa-wedka-spiningowa-phoenix-balistic-1-81-m-2-6-gr-waga-tylko-76-gr-nowosc.html W01-S602ULhttp://dobrywedkarz.pl/product/332-wyczynowa-wedka-spiningowa-phoenix-white-crow-1-81-m-1-7-gr-waga-tylko-78-gr-nowosc.html W02-S602UL Też je oglądałem I jakie wrażenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszn1996 Opublikowano 10 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 (edytowane) Te kijki mają potężną moc tylko jestem ciekawy jak z czułością brań i opadu oraz zasięgiem rzutu. Co do opisów ze sklepów to czytałem jednak wolałbym dowiedzieć się od kogoś kto łowią tą wędką, bo jak wiadomo w sklepach mają wszystko co potrzebujemy, choć mieliby 1 wędkę na stanie. Edytowane 10 Lutego 2015 przez TomaszN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokosz77 Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 jakieś nowe tajemnicze oznaczenia?Bo to Phoenix a nie Phenix :Ot i cala historyja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrufa8 Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 http://www.sklep.phoenix-fishing.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myku1987 Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Na filmie coś widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1979 Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Ano widać z lekka kwadratowe ugięcie tego patyka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszn1996 Opublikowano 10 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Jak na targach w uginałem Balistica to ugięcie było naprawdę płynne więc raczej jest to przekłamanie z kamery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybspinn Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Balistic - kijek wart swojej ceny, pięknie się ugina, dobrze trzyma rybę, jedyną rzeczą do której mogę się przyczepić to lotność przynęty, mogła by być trochę lepsza. Wędką w tych parametrach cenowych która może się z nią równać jest Parebellum 190 i 215 cm z SG. Posiadam Phoenixa i parabelkę 215cm i muszę przyznać że odpowiednio się uzupełniają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszn1996 Opublikowano 13 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Dzięki za odpowiedzi. A możesz podać dolny komfortowy zakres główek plus gumka do 5cm? I jaka jest czułość brań w porównaniu do parabelum ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Wędką w tych parametrach cenowych która może się z nią równać jest Parebellum 190 i 215 cm z SG. Posiadam Phoenixa i parabelkę 215cm i muszę przyznać że odpowiednio się uzupełniają.To jak w końcu? Mogą się równać parametrami (czyli de facto pokrywać w zakresie obsługiwanych wabików), czy uzupełniać, czyli wypełniać nieobslugiwane obszary przez tego drugiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybspinn Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 (edytowane) Parabellum jest sztywniejsze i bardziej pasuje do szybszego prowadzenia/łowienia np jaskółkami, za to Balistic jest lepszy jeśli rybki nie są chętne do wcinania agresywnie prowadzonych przynęt, czyli pasuje do tego kijka łowienie bardziej finezyjne, wolniejsze na kapryśne rybki - mniej więcej o to mi chodziło pisząc że się uzupełniają. Co do Balistic-a dobrze się też sprawdza przy łowieniu dropem Odnośnie główek to wszystko od 1,5 grama + guma będzie mu pasować, oczywiście do górnej granicy cw. Edytowane 13 Lutego 2015 przez rybspinn 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszn1996 Opublikowano 14 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 A mógłbyś podać jakie odległości osiągałeś główką 2-3g z najmniejszymi gumkami ? I jeśli możesz to podaj wielkość kręciołka i grubość żyłki jaką używałeś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybspinn Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Ciężko określić ile można nim rzucić, miarki w oku nie mam, ale w porównaniu tych dwóch wędek co do lotności lepiej wypada parebelka przy zastosowaniu żyłek 0,12-0,14. Co do wielkości kołowrotka to mam załązoną okumę impact 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuR89 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Witam czy ktoś z Państwa posiada podany kij? Chciałbym go zakupić na następny sezon pod delikatny opad. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo89 Opublikowano 31 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Już leci do mnie prosto z Chin . 17$ .......aliexpres....tam ich zrobili więcej niż 100 szt w wersji limitowanej hahahahah 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 31 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Witam czy ktoś z Państwa posiada podany kij? Chciałbym go zakupić na następny sezon pod delikatny opad. PozdrawiamJa posiadam white crowa i tak go używam. Nie lubię wklejek, czyli coś dla mnie. Kij szybki, dobrze zacina i trzyma rybki na plecionce. Używam pletki 0,06 daiwa j-braid i przynęty 2,5g + 5cm guma latają około 25m. Max próbowałem 5g+3 cale ale już traci na komforcie. jest jakiś tam zapas mocy. hol bolenia ok 45 cm trwał może minutę, półtorej. Idzie jak burza Polecam serdecznie dla lubiących krótkie i szybkie kije. Już leci do mnie prosto z Chin . 17$ .......aliexpres....tam ich zrobili więcej niż 100 szt w wersji limitowanej hahahahahdaj linka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Jakieś nowe opinie co do White Crow ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 Up. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fkuzi555 Opublikowano 22 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2019 też chętnie bym się czegoś dowiedział szukam budżetowego kija na okonia z łódki o cw do ok 7-10 o długości ok 1,90 bez wklejki i chodzi po głowie ten kijek lub microflex. Pytanie jak one się do siebie mają. Microflexa mam i zastanawiam się nad drugim, bo kijek super... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zitan13 Opublikowano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Witam,Podbijam temat jak kolega wyżej szukam ,,szybkiej wędki"pod okonia, główki 1-5g.po głowie chodził mi microflex ale kolega polecił mi phoenixa. zastanawiam się też na favorite balance.czekamy na recenzję Phoenixa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lookasz Opublikowano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Jeżeli szukacie Panowie "szybkiej kosy" to nie tędy droga. Tytułowy Phoenix do takich zdecydowanie nie należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox34 Opublikowano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Łowiłem tytułowym phoenixem kilka miesięcy białoryb i nieduże okonie. Główki między 1 a 3 gramy + 1-2 calowa gumka i było ok. Wg mnie główka 5 gram + guma to będzie za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi