zitan13 Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2019 (edytowane) Dzięki Panowie za odpowiedź Lukasz_c. co będzie ,,kosą na okonie" ?moje kolejne typy to:- DAM EFFZETT MICROFLEX 1,90m 1-7g- FAVORITE Balance NEW 2,13 m 2-7 g- FAVORITE White Bird NEW 0.5-5g 2.19m- JAXON WĘDKA GREY STREAM SPIN 2,28m 1-7 g Bardziej na ciężko mam mikado flash perch do 18g - kocham tą wędkę Łowię tylko z brzegu, zaporówka oraz starorzecza bugu. jigi, i małe obrotówki.Dajcie Swoje typy, coś do 250zł. wiosna blisko trzeba się zbroić Edytowane 30 Stycznia 2019 przez zitan13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lookasz Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2019 Jeżeli lubujesz się w x-fastach to proponuję zerknąć na Mikado Sicario. Z tych czterech przez Ciebie wymienionych chyba Microflex najszybszy. Nie wiem jak te kije Favorite, bo wprawdzie praktycznie wszystkie modele macałem, ale to było jakiś czas temu i już nie pamiętam co i jak.A Phoenix'a posiadam osobiście, ale ciężko mi się odnieść do modelu fabrycznego, ponieważ nim nie łowiłem. Mój egzemplarz jest przezbrojony, a po fabrycznym pozostał tylko blak i uchwyt kołowrotka. U mnie śmiga jako UL. Maksymanie pociągnie główkę 6g + wąskie 2 cale, ale przy takim obciążeniu już trochę szczyt siada. Ogólnie sam blank bardzo fajny, czuły, pod okoniem 30+ pracuje po samą rękę, ale żeby nie było - hol takiej rybki tym kijem to czysta poezja. Pomimo głębokiego ugięcia nie ma się poczucia, że kij się "skończył". Dla przykładu okoń 44 centy z odległości +/- 25 metrów od pontonu, na płytkiej i zarośniętej wodzie w mniej niż dwie minuty w podbieraku. Mam nadzieję, że pomogłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zitan13 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 (edytowane) Pomogłeś bardzo Dzięki Sicario poezja, kumpel ma do 15g. MAGIA ale jak to z Mikado, martwię się , że ten 1-7g. Realnie jest 4-12 i 100 trzeba dołożyć. Ale fakt jest faktem mam inazumki perch i zander, i dla mnie bajka microflex i Jaxon mają ten plus, że mogę je ,,pomacać" w sklepach.z Phoenixem i Favorite gorzej czeka mnie wizyty w sklepie, powrócę do Was z odczuciami Edytowane 31 Stycznia 2019 przez zitan13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zitan13 Opublikowano 8 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2019 (edytowane) Cześć Wszystkim.zamówiłem Phoenixa.dodatkowy plus: dożywotnia gwarancja na wędki zakupione od 01.01.2019r. za pośrednictwem ich sklepu, nie pośredników.rejestrujesz paragon na ich stronie (zdjęcie lepiej zachować dożywotnie ). w razie uszkodzenia wędki płacisz 70zł + zapewne koszty przesyłki i wymieniają na nową.info telefonicznie z Phoenixa w kolejny weekend lecę na okonki bo niby wiosna przyszła zdam relację jak pracuje wędeczka Pozdro Edytowane 8 Lutego 2019 przez zitan13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zitan13 Opublikowano 13 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 Cześć Wam dzisiaj dotarła pierwsze wrażenia, mega kluska (ale to zweryfikuje nad wodą). chwilę pomachałem i jedno co wiem, bałem się jej (krótkiej) długości ale na moje miejscówki: starorzecza, małe rzeczki, odnogi będzie idealna w ręku jak szabelka, machałem w pokoju i powiem Wam - przedłużenie ręki, jeszcze nigdy żadna wędka tak mi nie leżała, może to przez długość a może przez króciutki dolnik, a może przez jej LEKKOŚĆ.Wiem wiem to odczucia z przed chwili, resztę opiszę w najbliższy poniedziałek Narka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zitan13 Opublikowano 28 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 Cześć, Wybaczcie, że tak długo Byłem - pierwszy rzut dał niechcianego szczupaka +/- 30cm wędka bez problemu sobie z nim poradziła, widok brania na szczytówce oraz czucie w dłoni - MAGIA!główki 2-4g komfortowo z pięknym wyczuciem (gdzie łowiłem na żyłkę)pięknie pracuje pod obrotówkami 1, większych nie sprawdzałem, i na 1 strzelił okoń, bardziej usiadł bo branie było delikatne, niczym delikatny zaczep w postaci podwodnej roślinności.hol to magia, a zapas mocy potężny, uwaga przy wyrzutach! założyłem kołowrotek 1500 (z aliexpres , badziew ale najmniejszy jaki mam). łączna waga zestawu jakieś 250g, przy pierwszych rzutach bardzo się skupiałem aby nie wypuścić wędki z ręki, gdyż praktycznie jej tam nie czułem Wędkę polecam i służę radą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi