Olsztyniak Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Wiem że mają okres ochronny planuję wyjazd na czerwiec Sławku piszesz się na wyjazd ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Koniec maja i pierwszy tydzień czerwca mam już zaklepany wyjazd do Szwecji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsztyniak Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 wiem ale pod koniec wakacji możemy się wybrać do Holandii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekkor Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Witam planuję razem z kolegą wyjazd do Holandii i tu zwracam się z prośbą czy ma ktoś z was jakieś namiary na noclegi z możliwością wypożyczenia łodzi oraz gdzie najlepiej tam łowić sandacze ? Z góry dzięki za pomoc Jedziesz na raz, czy robisz przerwę w podróży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsztyniak Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Jedziesz na raz, czy robisz przerwę w podróży?Jadę na raz i dlatego wypytuję bo fajnie by było coś tam połapać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Jadę na raz i dlatego wypytuję bo fajnie by było coś tam połapaćKoledze wyżej chodziło chyba o to czy będziesz robił przystanek w czasie jazdy, w sumie ok 12h ale czego się nie robi dla przyjemności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Jeżeli kiedyś będziecie mieli wolne miejsce - dajcie znać. Spróbowałbym się dołączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsztyniak Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Sławku dokładnie 12h jazdy dam radę hehe nie no przystanek trzeba by było zrobić kolego analityk nie ma problemu damy znać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudy Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Witam wszystkich, i mam pytanie może ktoś się orientuje jakie opłaty mamy w holandii za wędkowanie. Przy kempingu są dwa stawy to raczej wędkowanie w cenie ale w pobliżu kanałów nie brakuje więc może i będzie tam okazja spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejaybialy Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Ok 30€ w kazdym sklepie wedkarskim i od reki mozesz lowic Sent from my AT-AS50Q using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Podejdz do najblizszego sklepu wedkarskiego ,ceny podstawowych oplat za wedkowanie sa niewielkie ;)to nie POLANDIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Nawet na ichniej placówce pocztowej kupisz . Podstawowa opłata niewielka kilkanaście euro chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejaybialy Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 (edytowane) Na poczcie i to nie każdej kupisz tylko tzw kleine vispas na który nie możesz spiningowac koszt ok 15€. Możesz tez kupić przez internet www.vispas.nl i od razu tez można iść łowić tylko wydrukować pokwitowanie Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Edytowane 7 Sierpnia 2015 przez deejaybialy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Jakie wody polecacie na łowienie z łodzi w Holandii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudy Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 ok dzięki już jade - pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejaybialy Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 (edytowane) Jakie wody polecacie na łowienie z łodzi w Holandii?Ja lowie gl.. na rzekach mas waal dommel Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Edytowane 8 Sierpnia 2015 przez deejaybialy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sensu Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 WitamWłaśnie przyjechałem na wakacje do Schiedam,niedaleko Rotterdamu i po dniu bezsensownego chodzenia po kanałach doszedłem do wniosku że lepiej zapytać gdzie warto wybrać się za drapieżnikiem w pobliżu Rotterdamu?Będę wdzięczny za jakiekolwiek namiary, a może ktoś z bardziej obeznanych kolegów mieszka w pobliżu i wybrałby się na wspólne wędkowanie? Pozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Byłem tydzień temu w Rotterdamie (niestety bez wędki) i miałem wrażenie ze w każdym kanale czeka metrówka:) W parku Kralingse Bos jest większe jeziorko, widziałem że ktoś tam łowił z łódki na spina, niestety tylko tyle mogę pomóc. Polecam wybrać się do Hoek van Holland, w porcie na smukłą wahadłówkę łowili ryby (nie mam pojęcia co to był za gatunek, wyglądało to jak gigantyczny śledź) ok 50cm średnio w co 10-15 rzucie więc zabawa przednia Połamania kija Jutro polecam wybrać się na targi sera do Goudy, są w czwartki od 9 w centrum, warto sie wybrać po sery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sensu Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Byłem dzisiaj na Parkhaven i Coolhaven...woda piękna, aż dziwiłem się że kompletnie żadnej ryby nie widziałem. Dzięki za rady na pewno zaglądnę na ten kanał o którym piszesz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Pozwolę sobie zapytać żeby nie tworzyć osobnego wątku. Dwa, trzy razy w roku bywam w Holandii. Dokładniej w miasteczku Werkhoven, które znajduje się pod Utrechtem. Kojarzy ktoś te okolice? Jest gdzie połowić sensownych szczupaków z brzegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejaybialy Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Jest, w każdym kanale są te ryby nawet w tych małych i płytkich... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 (edytowane) Dzięki za odpowiedź, orientujesz się może jak na tych węższych płytkich kanałach jest w grudniu? W tym roku będę tam na święta i zastanawiam się czy jest sens w tych kanałkach machać o tak późnej porze roku? Oprócz tego byłbym wdzięczny gdyby ktoś podpowiedział jak jest z licencjami na wędkowanie? Z tego co widziałem w necie zezwolenia można kupić na dany obszar. Nic jednak nie znalazłem na temat cen i punktów sprzedaży... Edytowane 17 Września 2015 przez Wędkarz87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel25 Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 W biurze inf turystycznej kupowałem kartę chyba na 10 dni za 12euro, nie wiem dokładnie czy w Holandii na poczcie też się kupi, w Belgii na pewno. Ryby są wszędzie, zimą (o ile będzie) jest duuużo mniej roślinności więc trzeba poszukać ryby, jest ich tu cała masa ale żeby dobrze połowić to trzeba górę szczęścia albo kogoś kto już rozszyfrował temat. Zimą często jest tak, że stan wody jest wyższy, też trzeba mieć na to poprawkę, doświadczyłem tego w zeszłym roku, bynajmniej na południu (Limburgia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ferret Opublikowano 19 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 Łowiłem co prawda tylko kilka dni w Rotterdamie, ale za to z dobrym przewodnikiem. Opisałem to tu: http://www.wcwi.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=2891&Itemid=128O opłaty zapytaj się w sklepie wędkarskim, ja za wody w mieście i okolicach zapłaciłem 5 euro w 2008 roku :-)Na tej stronie masz zasady i opłaty, jest tez po polsku: http://www.sportvisserijnederland.nl/vispas/Gdybym miał jeszcze okazje tam łowić to o tej porze roku zdecydowanie sandacz i okoń w portowych dokach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Dziękuję za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi