Gość Kwinto Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Dziekuje, to bardzo milo z Twojej strony. Mysle, ze mozna to bedzie dograc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel25 Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Adam kupowałem pozwolenie kikudniowe w informacji turystycznej i mówiłem, że chcę tylko na spinning łowić, kobitka pytała rzeki czy jeziora? w jeden tydzień brałem na jeziora drugi na rzeki, potem kupiłem w wędkarskim VISpas. Dostałem broszurki po polsku co mogę itd. miałem kontrole i wszystko było ok.Może warto by było podejść do informacji i zapytać. Ja mogę pokazać kilka miejsc w okolicach Roermond. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Ja moge w zamian pokazac kilka miejsc w New Jersey (jak juz tam wroce). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejaybialy Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 (edytowane) Adam kupowałem pozwolenie kikudniowe w informacji turystycznej i mówiłem, że chcę tylko na spinning łowić, kobitka pytała rzeki czy jeziora? w jeden tydzień brałem na jeziora drugi na rzeki, potem kupiłem w wędkarskim VISpas. Dostałem broszurki po polsku co mogę itd. miałem kontrole i wszystko było ok.Może warto by było podejść do informacji i zapytać. Ja mogę pokazać kilka miejsc w okolicach Roermond. tu jest info który vispas wybrać, https://www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjj38Cwz8rMAhVROMAKHXEHAqQQFggdMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.sportvisserijnederland.nl%2Ffiles%2Fvispas-pools_4570.pdf&usg=AFQjCNFf2gjW9ISOpQ5s_HGPdCN8hC6DWA&sig2=WzPYnyJmCL2liiLutuMB7Q zwróć uwagę na * przy kleine vispas i będzie wszystko jasne, wychodzi na to, że pani w informacji niewiele wiedziała ale że strażnicy nic nie powiedzieli to dziwne, może łowiłeś na jakies mikruski ;-) Edytowane 8 Maja 2016 przez deejaybialy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 Z racji juz rozpoczetego wątku zapytam i ja może, ktorys z kolegów ma doswiadczenie. Wybieram sie we wrzesniu na kilka dni Rotterdam lub Amsterdam. Czy jest szansa polowic w kanałach/kanalikach w centrum miasta?. Mam na mysli typowy street bez biegania po krzakach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejaybialy Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 Z racji juz rozpoczetego wątku zapytam i ja może, ktorys z kolegów ma doswiadczenie. Wybieram sie we wrzesniu na kilka dni Rotterdam lub Amsterdam. Czy jest szansa polowic w kanałach/kanalikach w centrum miasta?. Mam na mysli typowy street bez biegania po krzakach. Jest szansa i to duża, powodzenia! ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raist Opublikowano 15 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 W Holandii jest bardzo duzo tzw wod krajowych. Posiadajac vispas mozna na nich wedkowac. Nie ma znaczenia gdzie wykupiony. Mozna smialo zalozyc ze wszystkie rzeki po ktorych plywaja duze barki to wody krajowe. Jak pisali koledzy wyzej sa odcinki na tych rzekach na ktorych gospodaruje jakies kolo wedkarskie I by tam lowic trzeba nalezec do tego kola. Ale to sa krotkie odcinki I powiedzmy 10km dalej woda znowu jest ogolnie dostepna. Jesli juz sie zdarzy kontrola I okaze sie ze nie mamy pozwolenia na wedkowanie na tym odcinku ale mamy wazny vispas to raczej kary nie bedzie tylko upomnienie. Mi zdazylo sie wedkowac przez jakis czas na leku bez odpowiedniego zezwolenia. Nie mialem pojecia ze musi byc. Kontrolowala mnie wtedy policja 2 razy. Ani razu nie zwrocili mi uwagi ze cos nie tak. Sprawdzili vispas I tyle. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keram Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 Dokładne informacje dotyczące vispas gdzie i na jakich odcinkach można wędkować jest aplikacja- którą można pobrać: www.visplanner.nl jesli masz w telefonie tą aplikację-nie musisz wozić ze sobą wszystkich papierów-tylko plastik (karte vispas). Po wprowadzeniu w aplikacji nr.karty i wybraniu obszaru wody;mapa wszystko wyrysuje(bardzo dokładnie) są też tam inne opcje informacyjne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strike pro Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Planuje na dniach pojecha z łodka do Holandi czy ktos moze powiedziec czy musi byc dodatkowa rejestracja łodzi u nich jak mam łodz na numerach PlJakkie ewentualne ostrzezenia co do łowienia tam rybZa wszystkie odpowiedzi i uwagi z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lafer Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Planuje na dniach pojecha z łodka do Holandi czy ktos moze powiedziec czy musi byc dodatkowa rejestracja łodzi u nich jak mam łodz na numerach PlJakkie ewentualne ostrzezenia co do łowienia tam rybZa wszystkie odpowiedzi i uwagi z gory dziekujeOd 1szego marca zaczyna się okres ochronny szczupaka. Łowić można, ale powinny być bez zbędnego męczenia odhaczane i wypuszczane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxxx Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Od 1szego marca zaczyna się okres ochronny szczupaka. Łowić można, ale powinny być bez zbędnego męczenia odhaczane i wypuszczane. to jest coś u nas samo pomyślenie że przyłowem w kwietniu może być szczupak uchodzi za co najmniej nieetyczne lub kłusownictwo .Nie jest przypadkiem tak w NL że w czasie okresów ochronnych właśnie szczupaków sandaczy itp nie można używać przynęt większych niż 25mm ? kiedyś chyba taki zapis był w regulaminie otrzymywanym razem z vispasem .Pomieszkiwałem kilka lat temu w Urku nad zatoką w [Lemer], [Nordewajku] , [Hohewejn] ale zawsze jako biały murzyn i nie było czasu żeby wyskoczyć nad wodę a tej w postaci licznych kanalów mniejszych i większych nie brakowało a szkoda bo była szansa połowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lafer Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 to jest coś u nas samo pomyślenie że przyłowem w kwietniu może być szczupak uchodzi za co najmniej nieetyczne lub kłusownictwo .Nie jest przypadkiem tak w NL że w czasie okresów ochronnych właśnie szczupaków sandaczy itp nie można używać przynęt większych niż 25mm ? kiedyś chyba taki zapis był w regulaminie otrzymywanym razem z vispasem .Pomieszkiwałem kilka lat temu w Urku nad zatoką w [Lemer], [Nordewajku] , [Hohewejn] ale zawsze jako biały murzyn i nie było czasu żeby wyskoczyć nad wodę a tej w postaci licznych kanalów mniejszych i większych nie brakowało a szkoda bo była szansa połowićOd 1szego kwietnia do ostatniej soboty maja jest zakaz używania przynęt innych niż sztuczna mucha do 2.5cm. wtedy nie ma mowy o łowieniu drapieżników i "przyłowach". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozd Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Chialem dzis pojechac sprawdzic jak tam okolice Roermond .Ale pogoda mnie zniechecila.Moze w przyszly weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Gdzie dokladnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Insektorio Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Witam, jako, że moj holenderski nie istnieje czy moglby ktos to potwierdzic? Na vis planner jezeli łowiska sa w kolorze niebieskim wystarczy mi tam karta Vispas, a jezeli łowiska sa w kolorze brazowym potrzebuje wtedy byc "zarejestrowany" w konkretnym zwiazku? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel25 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Ciemno niebieskie możesz łowić, brązowy to albo Twoja opłata karty nie obejmuje albo to woda innego koła.Jasno niebieski nie wolno łowić. Kliknij w daną wodę to otworzy Ci się informacja na jej temat, później użyj tłumacza i gotowe. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomekoo Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 W tym roku i ja zacznę przygodę z rz Mass (Moza) płynie może z 300 m ode mnie . Sprawdzę ja pod kątem sandacz szczupak . Łowi ktoś tu może w okolicy Barendreht Rotterdam ? Mieszkam w Heerjansdam , ścieżki rowerowe baja , tylko czekać do 1 czerwca i będę szorować nad wodą :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 (edytowane) Wybieram się na majówkę do Amsterdamu i pytanie czy macie ciekawe namiary na miejscówki gdzie można połowić w okolicach Amsterdamu jak i po drodze na terenie Holandii jadąc od nas samochodem. Pytanie ogólne miarą mojej wiedzy na temat tamtejszych łowisk. Jak z pozwoleniami itp. inne przydatne info. Edytowane 6 Kwietnia 2018 przez Tomek88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 (edytowane) Jeżeli dobrze pamiętam - zaczął się albo zacznie lada moment okres ochronny szczupaka i będzie trwał aż do czerwca.To chyba najważniejsza informacja @@@ Edit - szczupak już dawno w okresie, w kwietniu zaczął się okres ochronny okonia i sandacza. Niestety również do końca maja. Edytowane 6 Kwietnia 2018 przez Matiz992 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Czyli nici z łowienia, no trudno 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filu0303 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Łowi ktoś z was Bolki w Honaldii lece do znajomego w sierpniu i bedziemy łowić rybki na maas i na renie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubazmech Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Tomek88- rzeczywiście, od 1-go marca trwa coś w rodzaju closed season- całkowity zakaz używania przynęt sztucznych (oprócz małej sztucznej muchy). Zakaz trwa do ostatniej soboty maja, czyli nie ma opcji na majówkę ze spinem/castem.Filip- ja sam nie łowię celowo boleni ale jeśli będziecie łowili gdzieś na wysokości Tilburga/ Hertogenbosch to większe szanse na namierzenie boleni macie na Renie moim zdaniem. Tam jeszcze są jakieś główki, klatki. Maas jest bardzo nudny i jałowy na tym odcinku- wygląda zupełnie jak kanał. Kilkakrotnie widziałem tam ataki boleni ale namierzyć ryby będzie cholernie ciężko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Czyli nici z łowienia, no trudno Tomek zawsze z muchą możesz przyjechać na wzdręgi Jest jeszcze morze,w maju już podchodzą sea bassy i finty (parposze) a trafiają się jeszcze ostatnie trotki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Jeśli macie w planach jakiś zlot to ja się piszę, obojętnie gdzie w Holandii. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enio Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Ja też się piszę ale ze spinem musimy poczekać do 26 maja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi