Skocz do zawartości

Wędkowanie w Holandii / wieści z Holandii / Holandia

HotSauce

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...

Zezwolenie 37,5 euro za rok lub 5,5 dniówka.

Pierwsze kupisz przez neta, drugie w sklepach wędkarskich.

A ryby jak Krzysztof napisał [emoji106]

Pozdrawiam

Daniel

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez Dano.
  • Like 2

Styczeń i luty łowisz normalnie, marzec nie wolno szczupaka a kwiecień do ostatniej soboty maja zakaz spina i wolno tylko muchować. Ale mucha musi być mniejsza niż 2,5 cm

Jestem na bieżąco - 4 dni temu kupowałem roczne zezwolenie na 2019 [emoji106]

Pozdrawiam

Daniel

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez Dano.
  • Like 11

Jeszcze mi się przypomniało, a edytować już nie mogę.

Na dniówkach możesz wędkować tylko od godziny przed wschodem słońca do godziny po zachodzie.

Jeśli chcesz wędkować w nocy na rocznym to jeszcze 10 euro dopłaty czyli max 47,5 Euro i masz prawie całą Holandię z wyjątkami.

Pozdrawiam

Daniel

• Like 1

Jeszcze mi się przypomniało, a edytować już nie mogę.

Na dniówkach możesz wędkować tylko od godziny przed wschodem słońca do godziny po zachodzie.

Jeśli chcesz wędkować w nocy na rocznym to jeszcze 10 euro dopłaty czyli max 47,5 Euro i masz prawie całą Holandię z wyjątkami.

Pozdrawiam

Daniel

Całą Holandie ? A nie tylko swój rejon oznaczony na niebiesko w książce którą

dodają do karty?

Całą Holandie ? A nie tylko swój rejon oznaczony na niebiesko w książce którą

dodają do karty?

Wprowadzasz swój numer Vispass do aplikacji Vispalnner i wiesz gdzie ci wolno wędkować.

Jak przejrzałem - prawie całą Holi masz.

Co fajne - stoisz nad jakąś wodą, odpalasz apkę i pozwalasz się znaleźć z gps - jak czerwona, nie wędkujesz jak niebieska - dajesz.

• Like 7

Dano  - napisałeś  że  styczeń i luty ful opcja a w marcu nie wolno "łowić " szczupaków  łowić  w znaczeniu że w umyśle  się na nie nastawiać  czy łowić w znaczeniu encyklopedycznym  - zabierać ?  jak w marcu wygląda sytuacja z innymi drapieżnikami   np  okoń  , sandacz  ? bo od kwietnia zakaz używania przynęt większych jak  25mm to jest jasne .

Co do szczupaków w marcu - niektórzy Holendrzy jeszcze łowią, inni nie. Oczywiście złowione ryby bezwzględnie trzeba wypuścić. Czy szczupaki biorą? Dużo zależy od pogody i ogrzewania się wody. Z okoniami i sandaczami jest podobnie. Nie spotkałem się z przypadkiem, żeby sandacz zaczął tarło w marcu, za to okoń - jak najbardziej tak. W marcu oczywiście wolno łowić kolczaste, ale ryby zabijają tylko nieliczni.

• Like 2