Thomas-xXx Opublikowano 16 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 Kolega robił ISSA Inland z holenderskim rezydentem (Polakiem), który robił certyfikat w PL - po rozeznaniu w NL. Jak widać gdzie dwóch Polaków, tam trzy opinie... Żyjąc tutaj(NL) naście lat, będąc komunikatywny spotkałem się kilka razy z taka możliwością bo „robienie papierów” różnych prędzej jest w naszym języku(uprawnienia spawalnicze, elektryczne, poddzwigowego, VCA/SCC i t.p.) niż przez tłumacza. Naczepy do PJ bo C posiadałem też po Niderlandzku musiałem robić, brak opcji nawet po angielsku więc „bądź mądry i pisz wiersze” [emoji848] Lekker vissen en het Nederland[emoji476]Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 16 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 Kolega robił ISSA Inland z holenderskim rezydentem (Polakiem), który robił certyfikat w PL - po rozeznaniu w NL. Jak widać gdzie dwóch Polaków, tam trzy opinie... Krzysiek tak by było najlepiej zeby uznawali ISSA. Bede robil patent i od razu bym go zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 16 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 Obecnie zasady dotyczące uzyskiwania ICC regulowane są Rezolucją nr 40 Europejskiej Komisji Gospodarczej ONZ. Polska dotychczas nie przyjęła rezolucji i nie wprowadziła odpowiednich zapisów ustawowych, więc certyfikat ICC nie jest u nas respektowany. Brak wprowadzenia Rezolucji 40 jest niekorzystny także dla polskich żeglarzy. Nie mają oni możliwości uzyskania w Polsce certyfikatu ICC, więc nie mogą żeglować w innych państwach europejskich. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 25 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2021 Cześć, jest tu ktoś kto wędkuje i przebywa w okolicach Leystad? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas-xXx Opublikowano 11 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2021 Cześć, jest tu ktoś kto wędkuje i przebywa w okolicach Leystad?Ode mnie za daleko bo ja Nord Brabant ale de facto NL mała jest. Pozdrawiam, połamania i dużo poldersnoek na haku.[emoji1303] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZanderPunk87 Opublikowano 10 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 Byłem dziś rekonesansowo na pobliskim kanale. Bez ciśnienia i presji. Jeden wędkarz łowiący na makrelę bez efektów. Ja spiąłem mamuśkę i na pocieszenie kilka okonków. Jeden garbus strzelił mi w 20 cm gumę pod nogami. I to tyle. Tak bardziej dla podbicia tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanosiK Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Czy mógłby ktoś z wędkujących w Amsterdamie podpowiedzieć jak wygląda sprawa z pozwoleniem wędkarskim?? Wybieram się na parę dni i nie wiem czy zabierać kija. Pozdrawiam Wysłane z mojego RMX3081 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas-xXx Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2021 (edytowane) Tu masz wszystko w naszym języku, online kilka minut, do tego aplikacja VISplanner wbijasz numer karty lokalizacja i wiesz online gdzie możesz łowić. https://www.fishinginholland.nl/polski/ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 10 Sierpnia 2021 przez Thomas-xXx 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawido Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Dodam, że pozwolenie otrzymujesz również via e-mail, zatem natychmiast po wniesieniu stosownej opłaty, możesz udać się na rybki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZanderPunk87 Opublikowano 30 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2021 Panowie łowi ktoś może w Heerenveen lub okolicy? Może jakiś wspólny wypad? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas-xXx Opublikowano 30 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2021 Panowie łowi ktoś może w Heerenveen lub okolicy? Może jakiś wspólny wypad? Zawsze można się umówić też gdzieś „w środku” lub na konkretnym łowisku, kraj mały a wody rybnej dużo na szczęście. Mieszkałem w Zwolle a teraz to mam w Twoje rejony kawałek drogi[emoji23] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas-xXx Opublikowano 30 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2021 (edytowane) Panowie łowi ktoś może w Heerenveen lub okolicy? Może jakiś wspólny wypad? Moje najlepsza sandaczowa woda, najbliżej Ciebie. Belly z wieczora, 70-90 cm średnia ryba dużo brań tylko jeden szkopuł -z brzegu woda przełowiona chyba że lubisz krzaki i maczetę to wtedy dolicz dobre bolki i sum się zdarzy -duże wobki lub trupa w odróżnieniu do miejscowych co echo, pęk rosowek, kwok i nocami po krzakach targają. Na wydeptanych miejscówkach szczupak (pistolet a jak większy to max 80 cm), okonie do 40 cm na blachy i cykady, ew. dropshot ale to nie moja bajka. Dużo kłusownictwa niestety różnych nacji i coraz mniej dobrej ryby dostępnej z brzegu(kilka lat temu 80 sandacz albo metr szczupaka na wodach tutaj nikogo nie dziwił z brzegu, teraz jest bardzo słabo)[emoji17] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 30 Września 2021 przez Thomas-xXx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 30 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2021 Obecnie zasady dotyczące uzyskiwania ICC regulowane są Rezolucją nr 40 Europejskiej Komisji Gospodarczej ONZ. Polska dotychczas nie przyjęła rezolucji i nie wprowadziła odpowiednich zapisów ustawowych, więc certyfikat ICC nie jest u nas respektowany. Brak wprowadzenia Rezolucji 40 jest niekorzystny także dla polskich żeglarzy. Nie mają oni możliwości uzyskania w Polsce certyfikatu ICC, więc nie mogą żeglować w innych państwach europejskich. Ktoś, coś? Polska na stronie ICC40 nadal jako "forthcoming"... Uznają ISSA Inland, ktoś potwierdził? Adasio korespondował z urzędami, policją wodną - o wykładni. Odsyłają od Sasa do Lasa - nikt nie chce brać odpowiedzialności. A ja bym połowił jakieś kolczaste. Tęskno mi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 30 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2021 Ktoś, coś? Polska na stronie ICC40 nadal jako "forthcoming"... Uznają ISSA Inland, ktoś potwierdził? Adasio korespondował z urzędami, policją wodną - o wykładni. Odsyłają od Sasa do Lasa - nikt nie chce brać odpowiedzialności. A ja bym połowił jakieś kolczaste. Tęskno mi... Kilka osób już mi potwierdziło, że jedynie ICC się nie czepiają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 30 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2021 Pozostaje ponton i silnik 6hp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas-xXx Opublikowano 30 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2021 (edytowane) Pozostaje ponton i silnik 6hp... Albo tutaj egzamin ale to temat rzeka, szczęśliwie posiadam kleine vaarbewijs i pływam a belly to prosty wybór ekonomiczno-logistyczny bo nie łowie obecnie na dużych wodach. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 30 Września 2021 przez Thomas-xXx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZanderPunk87 Opublikowano 30 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2021 Thomas niestety nie jestem zbyt mobilny... A co do wody, poznaję dopiero. A że sporo jej tutaj, pewnie chwila mi zejdzie z wbiciem się w jakieś miejscówki z potencjałem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 1 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2021 Pozostaje ponton i silnik 6hp... Tak znajomi planują - podpiąć 8 KM pod ich 4.5 m łódź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasek Opublikowano 8 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2021 Koledzy, w styczniu będę w odwiedzinach w Hadze. Dwa dni chciałbym przeznaczyć na sandacze z brzegu. Wytypowałem z mapy okolice Utrechtu Dolny Ren i tamtejsze tamy. Dobry pomysł czy szukać coś bliżej np. Rotterdam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas-xXx Opublikowano 8 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2021 (edytowane) Koledzy, w styczniu będę w odwiedzinach w Hadze. Dwa dni chciałbym przeznaczyć na sandacze z brzegu. Wytypowałem z mapy okolice Utrechtu Dolny Ren i tamtejsze tamy. Dobry pomysł czy szukać coś bliżej np. Rotterdam?Prędzej Rotterdam/Dordrecht w tych okolicach, niedaleko a wody i ryby o wiele więcej. Inna sprawa jest taka że na VISpas masz też zamknięte odcinki kanałów/rzek/stojącej wody -przeważnie woda jest wtedy klubowa. Najlepiej mieć kartę, sparować jej numer z aplikacją VISplanner i wtedy dokładnie widzisz gdzie możesz łowić.Można się „oszukać” i zapłacić karę choćby patrząc na poniższy screen:„Za mostkiem już nie możesz, od tego drzewa tak ale tylko do zakrętu” coś w ten deseń…. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 8 Października 2021 przez Thomas-xXx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogirobert Opublikowano 4 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 Witam czy może ktoś mi powiedzieć, miał ktoś styczność łowić na Hollands Diep. Głównie chodzi mi o sandacza. Jakieś podpowiedzi jeśli chodzi o sprzęt. główki itp ewentualnie miejsca. Będę wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal_LBN Opublikowano 4 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 Witam czy może ktoś mi powiedzieć, miał ktoś styczność łowić na Hollands Diep. Głównie chodzi mi o sandacza. Jakieś podpowiedzi jeśli chodzi o sprzęt. główki itp ewentualnie miejsca. Będę wdzięcznyEcho i szukaj górek, spadów, spady od ok 3 do 12m, główki 20-25g ew okolice mostów też sa dobre glebokosci ok 5-7m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areczek0209 Opublikowano 31 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2022 Witam Panowie. Planujemy jechać na nasz debiutancki wypad na ryby za granicę. Cel - Sandacz/okoń. Wybraliśmy Holandię i chcielibyśmy ruszyć w ostatni tydzień Marca. Czy ktoś z was może nam pomóc do którego miasta najlepiej było by się wybrać? Będziemy łowić z brzegu w porze dziennej jak i nocnej. Jak to wygląda z zezwoleniem? Każdy może takie zezwolenie na połów nabyć? Propagujemy zasadę ZiW także wszystkie rybki które złowimy wrócą do wody. Prosimy o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas-xXx Opublikowano 31 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2022 Pisz PW, pomogę. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaflo Opublikowano 30 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2022 (edytowane) Witajcie, Mam pytanie jak wygląda kwestia patentu w 2022 r. Czytałem we wcześniejszych wpisach, że nasz patent nie jest honorowany, ISA też tak sobie i pozostaje tylko zrobić papiery w NL. Chciałbym w końcu w przyszłym roku odwiedzić z łódką (4,8 m i 60hp) holenderskie sandacze, ale wolałbym wrócić bez mandatu w ojro Edytowane 30 Listopada 2022 przez Kaflo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi