gorgol Opublikowano 6 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2023 Dzięki za info,właśnie myślałem o rzece waal,ale sprawdzę i poszukam info o lek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 8 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2023 (edytowane) Nie mając gotowych miejscówek, "połowienie" nie jest wcale takie oczywiste. Ramiona ujściowe Renu i Mozy są naprawdę rybne ale nie na zasadzie, że gdzie nie staniesz tam kosisz. Wody są praktycznie nieczytelne, jednolicie nudne i monotonne, gdyby nie liczne populację ryb to można by je nazwać beznadziejnymi. Płytkie, płaskie klatki i równy głęboki nurt, brak przykos, raf, przelewów itd. jedyne co można namierzyć to kanty odcinające klatki od głównego koryta...Doradzam pozyskanie choć kilku pewnych i sprawdzonych met. Edit- Na domiar złego, totalny brak spokoju, w korycie niekończące się kolumny, potężnych barek, które mielą ogromne masy wody, generując fale jak na morzu...tylko ryby są magnesem, który pozwala znieść łowienie. Edytowane 8 Lutego 2023 przez guciolucky 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 8 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2023 https://youtube.com/shorts/Ufq4BRagorg?feature=share Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 13 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2023 Najbliżej masz rzekę Lek,ma ona główki i na początek z brzegu to na nich bym się skupił. Możesz również pojechać trochę dalej na Waal lecz myślę że na Lek równie dobrze polowiszŁowiłem przez kilka lat dużo na Leku w okolicach Utrehtu i nawet złowiłem nawet kilka bolków , ale totalnie bym się na nie tam nie nastawiał. Praktycznie nie ma tam ukleji ,a więc i powierzchniowego żerowania, więc będziesz szukał igły w stogu siana... Ja skupił bym się na tamtejszych wielkich okoniach i sandaczach, a jak będziesz miał szczęście to może przyłowisz jakiegoś czy. np. metrowego szczupaka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 15 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 (edytowane) Decyzja zapadła, od 17 do 22 marca Moza w okolicach Venlo.Wstępne namiary z koła wedkarskiego w Moers to okolice Goch ale po holenderskiej stronie. Może i Ren okolice Duisburga ale to się zobaczy jak pójdzie z licencją i obawiam się stosowania C&R w Niemczech. Może ktoś podpowie jakie gramatury za sandaczem, okoniem bo nie chcę kilogramów ołowiu ze sobą ciągnąć i lasu wędek. Może ktoś chętny potowarzyszyć? Edytowane 15 Lutego 2023 przez strary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enio Opublikowano 15 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 Z licencja w NRW może być ciężko. Odpuścił bym Niemcy i skupił się na Holandii jak już tam bedziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 15 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 Licencja niemiecka, turystyczna, wstępnie załatwiona, reszta formalności na miejscu, Ren kusi swymi ostrogami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianNaklo Opublikowano 15 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 Decyzja zapadła, od 17 do 22 marca Moza w okolicach Venlo.Wstępne namiary z koła wedkarskiego w Moers to okolice Goch ale po holenderskiej stronie. Może i Ren okolice Duisburga ale to się zobaczy jak pójdzie z licencją i obawiam się stosowania C&R w Niemczech. Może ktoś podpowie jakie gramatury za sandaczem, okoniem bo nie chcę kilogramów ołowiu ze sobą ciągnąć i lasu wędek. Może ktoś chętny potowarzyszyć?Okolice Venlo to jeśli z brzegu to możesz spróbować przy wpływce do żwirowni w Lamm albo Kamp. Woda zaczyna się już pomału klarować więc powinno być tylko lepiej. Gramatury to od 15 do 35g(w zależności od aktualnego uciągu) Jeśli będziesz miał możliwość z łodzi to oczywiście kanty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryudo Opublikowano 8 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2023 Cześć Panowie. W drugiej połowie czerwca odbywają się zawody wędkarskie z kajaka na Haringvliet.Jestem prawie zdecydowany, ale problem polega na tym, że nigdy tam nie byłem.. Oczywiście jest masa filmów na popularnym portalu, ale każda garść informacji będzie bardziej niż pomocna. Jeśli znajdzie się jakaś dobra dusz, ktora uchyli rąbka tajemnicy stawiam duże piwo i z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enio Opublikowano 10 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2023 Może będę w czerwcu 1 dzień na HV. Tylko pytanie skąd startujesz i jaki obszar zawodów? Bo to duży zbiornik a kajakiem masz bardzo ograniczone możliwości przemieszczania się. Podeślij linka do tych zawodów to z ciekawości zobaczę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryudo Opublikowano 10 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2023 Może będę w czerwcu 1 dzień na HV. Tylko pytanie skąd startujesz i jaki obszar zawodów? Bo to duży zbiornik a kajakiem masz bardzo ograniczone możliwości przemieszczania się. Podeślij linka do tych zawodów to z ciekawości zobaczę.https://kayakcentrefishingtournament.com Startujemy jak mniema z tego miejsca https://goo.gl/maps/2LxpdZJzVjY8kvxy7 Formuła zawodów zakłada pełną kartę z dwoma okoniami, dwoma sandaczami oraz szczupakiem - także spora rozbieżność. Dzięki za zainteresowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enio Opublikowano 11 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2023 Brałeś już udział w podobnych zawodach? Czytałem po krótce regulamin to zakaz silnika, glowek ołowianych, trollingu i verta chyba też. W jakim promilu km zamierasz łowić? Znam tam kilka miejsc ale na kajaku za daleko nie popłyniesz. Jakim echo dysponujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryudo Opublikowano 11 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2023 Cóż właśnie dlatego pytam. Na poprzedniej edycji połowione nienajgorzej - więc i z kajaka się da. Na kajaku z napędem nożny zrobienie kilku kilometrów to nic wielkiego. Nie jest to mój pierwszy raz w tego typu zawodach, ale na tej wodzie już tak. Echo - Lowrance Elite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enio Opublikowano 11 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2023 Wysłałem Ci parę miejsc na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 7 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2023 Panowie pytanie techniczne, w niedzielę rano lecimy na Holandię,już wszystko ogarnięta, dom,pozwolenie/na noc też,łowić będziemy na rzece Waal,ale mamy lekki dylemat, bo temperatury będą straszne od poniedziałku 31,29,20,łowił ktoś akurat w tym okresie(połowa czerwca) ustawiać się na dzienny połów mimo temperatury,czy bardziej noc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas-xXx Opublikowano 8 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2023 Polecam wieczor i noc, w dzień zapomnij i rano tez mało co gryzie. Testowane na Mozie, Walu, Leku i Renie od ponad miesiąca 4-5 dni w tygodniu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianNaklo Opublikowano 8 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2023 (edytowane) Potwierdzam kolegę wyżej. Jeszcze na otwarciu sezonu 1.5 tyg temu coś w dzień szło złowić a teraz jeśli z brzegu to tylko wieczór i noc , z łódki w dzień jeszcze uda się coś wydłubać z głębszej wody. A jaki odcinek Wallu ? Edytowane 8 Czerwca 2023 przez AdrianMa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 8 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2023 Potwierdzam kolegę wyżej. Jeszcze na otwarciu sezonu 1.5 tyg temu coś w dzień szło złowić a teraz jeśli z brzegu to tylko wieczór i noc , z łódki w dzień jeszcze uda się coś wydłubać z głębszej wody. A jaki odcinek Wallu ?Baarsweg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianNaklo Opublikowano 8 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2023 Czyli blisko masz kanał wypływający z Walu w Tiel , tam jest bardzo dobre miejsce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 8 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2023 Dzięki za wskazówki, a dobre miejsce,to n dzień,czy też jak radzisz-noc?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianNaklo Opublikowano 8 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2023 Jesień zima wiosna to cały dzień można łowić, tylko trzeba się wstrzelić w pory zerwoania wiaodmo, a teraz czyli lato to wieczór i noc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 8 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2023 A tymczasem, w NL, Daniel @hlehle na 1szym miejscu Predatortour 2023 po 1szym dniu Jeszcze 2 dni zmagań, w których bierze udział 150 ekip, w tym kilka z PL Można śledzić tutaj: https://predatortour.com/ranking/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas-xXx Opublikowano 8 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2023 (edytowane) Tylko gratulować???????? Miejscówka na zawody nie do opisania, mieszkając na granicy Biesbosch 4 ponad lata nie poznałem połowy nawet tej wody. Piękne dni przeminęły bo teraz mam 100 zamiast 3 km, dla mnie najlepsza w NL z rybami nie do przełowienia po tygodniowym rekonesansie. Edytowane 8 Czerwca 2023 przez Thomas-xXx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enio Opublikowano 8 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2023 Jeśli z brzegu to też nastawiał bym się tylko na nocki powiedzmy 20-6. W dzień z reguły beż brań chociaż dzisiaj był wyjątek i rybka mocno aktywna z rana. Zostałem wiec dłużej i się opłaciło. O 6 wpadł fajny szczupak 95cm a o 10 sandacz 80cm. Później zrobiło się mocno słonecznie i już tylko brania sandaczy 50 więc przed 12 zawinalem do domu. Tyle że ja z lodka i echo to jeszcze mozna coś wypracować. Mogę polecić Ci rzeke IJssel na której lowie. W miare dobry dojazd do miejscowek. Klatki i glowki mniejsze jak na Waal. Ryby sporo i w nocy zawsze kilka sandaczy sie zlowi. Ale trzeba znać spoty bo inaczej można wyjść na 0. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
padmix Opublikowano 8 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2024 Pracuje aktualnie w Niemczech blisko holenderskiej granicy. Chciałbym w tym roku wykupić Vispas tylko jak to ogarnąć bez holenderskiego adresu ? Jak w aplikacji wpisuję swój polski to wyrzuca błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi